Lipstein Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 zajebista rzecz, nie trzeba rzeźbić z blaszek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Troszkę drogie te narzędzia - to fakt. Ale jak się podliczy koszt blaszki do zrobienia mocowań, uchwytów i pasków (np taką -> http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=DEF-DE35001A ) oraz roboczogodziny, to boli jakby mniej. Jedna uwaga, którą napisałem do bazylms'a na PW - może być lekki kłopot z dopasowaniem narzędzi do obłych kadłubów M4A1, ale na płaskich kadłubach leżą jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Mam tego DEF DE35001A i polecam - był wykorzystany na Firefly. W wypadku narzędzi rzeźba z blaszkami jest minimalna. Największa robota na początku jest z ogarnięciem przewleczeniem paska przez klamrę ale efekt załatwia wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Na razie będę myślał co zrobić. Fakt jest taki że blach nie bardzo lubię, ale np ten Dragon miał blaszkę ze wszystkim w zestawie i nic kupować nie trzeba było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 Świetny warsztat, temat Shermanów interesuje mnie przyszłościowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 Dziś apliakcja olei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 No to za niedługo galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 No to za niedługo galeria Też czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 Super robota z tymi olejami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Kurcze, masz to już nieźle oswojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2017 Zabawa olejami zakończona. Model jak zwykle na sucho poskładany do zdjęć. Jeszcze kilka detali dopracować, usyfić pigmentami i chyba będzie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Petarda. Piękny świetlik k: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Czerwca 2017 Share Napisano 26 Czerwca 2017 W całości prezentuje się bombowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 26 Czerwca 2017 Share Napisano 26 Czerwca 2017 jak żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Czerwca 2017 Share Napisano 26 Czerwca 2017 Wygląda bardzo fajnie. jedynie co psuje efekt to drewniane rączki narzędzi. mam wrażenie, ze świeca się i brakuje mi słojów drewna. Gdyby te elementy poprawić to wydaje mi się, że byłoby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2017 Dzięki chłopaki. Narzędzia maja dopiero olejne farby nałożone. Czekam aż wyschną I wtedy je matem potraktuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Czerwca 2017 Share Napisano 26 Czerwca 2017 Krzysiek, świetna robota Aż się prosi podstawkę dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 "Aligancki aliancki". Lubię obładowane pojazdy, a szmaty na wieży dodają uroku. Świetnie zrobiony. Trochę piachu i będzie do sesji w plenerze jak żywiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2017 Jeszcze raz dzięki za odzew. Mam taki problem. Koło napinające jest pełne metalowe. Czy powierzchnia styku z gąsienicą powinna być na nim wytarta do metalu czy raczej ubrudzona gumą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Bardzo ładnie! Nie przesadziłeś ze śladami eksploatacji, kolory i oleje super się zgrały. Ciekaw jestem jak wyjdzie po pigmentach, trzymam kciuki! Ja bym tylko mocniej zwashował albo rozjaśnił jakimś layeringiem bambetle, głównie te na tyle. Generalnie już jest super model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 O ile wiem (a mogę się mylić) to w T48 gumowe było całe ogniwo z dwoma metalowymi osiami zawulkanizowanymi w środku. Wracając do pytania o koło napinające - myślę, że mogło się i zetrzeć do metalu i ubrudzić pyłem z gumy. Dostosuj zużycie do pozostałych kół w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Nie sądzę aby to były nakładki. Znane są zdjęcia spalonych czołgów z wypalonymi do cna ogniwami T48 z których pozostały tylko ośki. Ja stawiam na gumę w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2017 Jest jak pisze Martinello. I dlatego właśnie mnie zastanawia na ile guma jest w stanie zjechać farbę na metalu. Na razie mam plan aby je zostawić z farbą i potraktować pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Witam oglądając polskie Leony w realu ,to gumowe bandaże wycierają ogniwa gąsienic do jasnego na wysoki połysk metalu . Pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi