Constructor Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Do kalek ze swojego starego plastyka używałem mr.mark softer/setter neo I to wystaczy do wszystkich kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 W tak zwanym międzyczasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Co tam na dole płata tak Ci zeżarło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Tam jest łączenie górnej i dolnej części skrzydła. Szlif głęboki i szeroki był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Dokładnie :-( , kilkakrotnie byk nakładany surfacer 1200 bo była dziura albo rysa, później szpachla i surfacer 500 i szlif. 2 razy zdarzyło się że cześć się rozkleila... Nie miałem już siły tego poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Tą aktualizacją zgasiłeś wszystkich zwolenników scratcha, którzy Cię do niego zachęcali. Ale wbrew pozorom nie udowodniłeś, że nie mają racji - po prostu Ci się nie chce... Bo zaszpachlowanie łączenia na równo i nawet odtworzenie tego żebrowania, nie przekracza niczyich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Moja rada ponownie: nie kombinuj ze scratchem bo nie umiesz. Postaraj się skleić czysto i jako tako pomalować, na więcej nie ma sensu się teraz porywać. Posłuchaj mojego głosu rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Hahahahahahahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Hmm... Chciałem tylko te drzwi wyciąć i jak dla mnie nie wyszły jakoś dramatycznie źle, a skrzydła to sory ale nie wiem czemu tak źle wyszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Popraw. Zamaskuj na zewnątrz, zeszlifuj lokalnie farbę, szpachla, szlif i pomaluj raz jeszcze. Żadnej wielkiej filozofii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Hmm... Chciałem tylko te drzwi wyciąć i jak dla mnie nie wyszły jakoś dramatycznie źle, a skrzydła to sory ale nie wiem czemu tak źle wyszły... No to Ty i odbiorcy Twoich "prac" mają zupełnie rozstrzelone gusta co do tego jak powinien model (nawet taki sobie) wyglądać. I nie wiadomo już czy śmiać się czy płakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 I nie wiadomo już czy śmiać się czy płakać... Trza to wziąć na spokój. Bardzo niewielu potrafi robić ładne rzeczy od startu. Są tacy, ale to tak jak z każdym talentem rodzą się rzadko. Zrób 10 modeli, każdy trochę lepiej niż poprzedni. Ten jedenasty będzie dopiero "diagnostyczny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Trza to wziąć na spokój. Bardzo niewielu potrafi robić ładne rzeczy od startu. Są tacy, ale to tak jak z każdym talentem rodzą się rzadko. Zrób 10 modeli, każdy trochę lepiej niż poprzedni. Ten jedenasty będzie dopiero "diagnostyczny". Tylko liczba się nie zgadza z tymi 10-cioma "na rozpęd". Jeśli o mnie chodzi to małe uaktualnienie-po pierwsze nie jestem nowicjuszem w branży modele sklejam końca lat 90 XX wieku i mam ich na koncie pewnie ze 200 szt. Jeśli chodzi o takie którymi mógłbym się poważnie pochwalić (pomalowane aerografem, poszpachlowane itp.) będzie ich pewnie około 60-70, ale niestety kilka lat temu musiałem sobie odpuścić modelarstwo z powodu studiów, spraw rodzinnych itp. "Rozbiegówka" jest caaaaaaałkiem spora i końca nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Cóż, ilość nie zawsze przechodzi w jakość. Ja potraktuję to RWD jako pierwszy model Headhuntera i zacznę odliczanie dopiero teraz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Tak sobie pleciemy jak przysłowiowe baby w maglu. Nic co mogłoby kogoś skaleczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Taa.... co tu zrobic... zaraz zaraz kto tu najwiecej nie na temat gadał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Hej wszystkim-chyba najbardziej kontrowersyjny model ostatnich miechów na Modelworku został skończony. Wszystkie komentarze mile widziane "Rozbiegówka" jest caaaaaaałkiem spora i końca nie widać... Wiem, ale podpowiedz lepiej co zrobić by bylo lepiej... BTW mam na koncie kilka czystych i ładnych modeli sprzed ok. 5 lat, mogę pokazać w wolnej chwili. Cóż, ilość nie zawsze przechodzi w jakość.Ja potraktuję to RWD jako pierwszy model Headhuntera i zacznę odliczanie dopiero teraz:) Rozliczacie Headhuntera z jego pracy, jakby robił na Wasze zlecenie... Nie za ostro? Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Fajna mapa, ale chyba brakuje Sudanu Południowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Spróbuj namoczyć i zerwać kalkomanię z literami 'SP- ', maźnij ją od spodu sidoluxem albo błyszczącym lakierem bezbarwnym i nałóż jeszcze raz. To srebrzenie strasznie psuje przyzwoicie wykonany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Spróbuj namoczyć i zerwać kalkomanię z literami 'SP- ', maźnij ją od spodu sidoluxem albo błyszczącym lakierem bezbarwnym i nałóż jeszcze raz. To srebrzenie strasznie psuje przyzwoicie wykonany model. Były czynione już takie zabiegi, a wcześniej wyglądało to o wiele gorzej...ale dziękuje bardzo za radę i komentarz Fajna mapa, ale chyba brakuje Sudanu Południowego. Co zrobisz jak nic nie zrobisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Bardzo udany. Widzę potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi