karambolis8 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Lepiej je przecież usunąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Ale może są tacy którzy nie chcą tego robić tylko mieć łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Maja 2017 Autor Share Napisano 16 Maja 2017 Porównanie obu zestawów. Najczęściej padają słowa "KH ma lepsze detale, HB lepsze spasowanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Ciekawi mnie kiedy pojawi sie model HB w naszych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Pan porównuje środkową sekcję kadłuba, przykłada częsci przesunięte względem siebie, obrócone o 180 stopni i mówi, że porównanie wypada ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 Szczegół :P Na filmie dobrze widać, że detale HB wypadają przy KH słabo, a o spasowaniu to każdy i tak wie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 HB właśnie trafił do sklepów w PL otrzymałem info że już do mnie leci będę mógł porównać do KH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Prośba o trochę dokładniejszą analizę, niż na tym filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Gdyby tak jeszcze Hataka zrobiła farby do tej suczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Właśnie zapowiedzieli te farby. Ukażą się już w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 Właśnie zapowiedzieli te farby. Ukażą się już w maju. Czy ja aby nie zapomniałem puścić dziś totka? To jeszcze MiGa-23 poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Dodam jeszcze, że odnoszę wrażenie, iż mówiąc o lepszych detalach pan na filmie ma na myśli bardziej wyraźne, głębsze i szersze linie podziału oraz nity, co akurat moim zdaniem jest minusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Maja 2017 Autor Share Napisano 18 Maja 2017 Nie o to chodzi. Porównaj sobie wnęki i kokpit co akurat na filmie dobrze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 W zapowiedziach z "new parts". A wśród malowań polskie z koniem. https://www.facebook.com/pg/Kitty-hawk-736521713066784/photos/?tab=album&album_id=1457627117622903 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 Do mnie doszedł HB i bardziej przypadł mi do gustu, a KH miałem już w rękach. Tego KH z polskim malowaniem i tak pewnie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Wczoraj obmacałem sobie starego KP i nowe KH oraz HB - i tak mnie naszło, że niestety nie da się z nich zrobić naszych Su-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 bo do tego potrzebujesz jeszcze przodu kadłuba od Su-7 albo bardziej dostepnego Su-9 plus troche screczowania (osłona kabinki i garbik ) i masz Su-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Profesjonaliści maja Swoje zdanie, Ja dorzucę swoje Za namowa ,przepraszam , za radami kolegów z naszego forum -: kup lepszy model., większy itp. Kupilem , właśnie dotarł . Po otwarciu ogromnego pudla ,zaparło mi dech . Dla mnie to bajka , marzenie :delikatne linie podziału blach , otwory inspekcyjne, nity.otwarte hamulce i klapki ,wypasiony kokpit i fotel, wnęki podwozia, a nawet wnęki działek z działkami ,oraz silnik + blaszka.Nie wspomniałem o czterech ogromnych wypraskach uzbrojenia Nie wierzyłem ,ze sa takie cuda i dłubałem sobie w 72 .Teraz w 48 mogę zbudować taki model o jakim marzyłem , bez żywic i innych dodatków Przedmówcy maja racje , jednak bardzo podobało mi się kiedyś zdanie kolegi Mackinen-"nie ma modeli idealnych , o ile taki chcemy zbudować " Trzeba dorzucić sporo powiedzmy rożnych "gratów" Dla mnie KH 80144 jest OK i nie mogę się doczekać " Jesiennego Konkursu " ,bo chce wystartować z ty modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 To poczekaj aż kupisz sobie naprawdę dobry zestaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Model KH faktycznie jest ciekawy tak więc będziesz zapewne miał sporo frajdy przy budowie. Jednak moim zdaniem na konkurs nie jest to trafny wybór, model jest dość wymagający skomplikowany a konkurs ma swoje prawa mam na myśli presję czasu. Niemniej jednak będę z pewnością Ci kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Też chętnie poobserwuję. Ostatnio na YouTube oglądałem film, jak jakiś Brytyjczyk wziął się za model sposobem i skleił trzy segmenty kadłuba i statecznik tworząc sobie niejako "połówki" modelu. Może jest to jakiś sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Sposób oczywiście OK, ale co z pozostałymi błędami: banan, jamy skurczowe na pylonach, szwy z formy suwakowej przez całą długość kadłuba, chwiejne podwozie? Doog ma rację: to są błędy nie do przyjęcia w modelu za taką kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Co do banana zobaczy się przy składaniu Jamy skurczowe tylko na dwóch pylonach ,kropla surfacera 500 powinna załatwić sprawę, Szwów nie wypatrzyłem Wspominałem o działkach ,zawsze staram się urealnić robiąc z igły lekarskiej lub nawiercić otwór ,tu są otworki, tak jak w chwytach do wentylacji silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Kitty Hawk wrzucił inbox nowego wydania M3/M4. Dotychczas reklamowali je jako "new parts", ciekawe co zmienili. Link do facebook'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 To teraz bądź mądry, którą "sunie" od KH byście radzili kupić? Obie są podobne cenowo. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi