Jump to content

Chevrolet C15A Cab. 11 Watertank - 1:72

Mikolaj75
 Share

Recommended Posts

To żeby nie było, odrębna galeria.

Mój drugi pojazd lądowy, tym razem cysterna z fajnej jednostki - 375 Pralni Polowej 2 Korpusu Polskiego.

Zestaw IBG przyjemny, wzbogacony Partem, kołami CMK i znacznym wkładem własnym.

DSC05714.JPG

DSC05715.JPG

DSC05716.JPG

DSC05717.JPG

DSC05718.JPG

DSC05719.JPG

Pozdrawiam - Mikołaj

dwa razy sprawdzałem, czy to na pewno 72. Ale potem zobaczyłem, że to Ty Mikołaj...Jak na Ciebie to średni poziom ,-))))

A tak na poważnie, to genialnie pomalowałeś ten pojazd. Super rdza, super opony i super ta rurka z ocynku. Duża klasa!! Mało który modelarz-detalista potrafi tak malować !!

Dziękuję wszystkim za dobre przyjęcie. Miło mi zwłaszcza w związku z pozytywnymi opiniami co do malowania - to znaczy, że moje wysiłki w zakresie nauki tego przedmiotu nie były daremne, a wskazówki kolegów bardziej doświadczonych ode mnie w pełni trafne

M.A.V. - nie, nie, rozłąka z lotnictwem jest już za długa, powietrzne tematy wracają na stół ;-)

Adamerio - kółka CMK dają finalnie dobry efekt, ale mają kilka mankamentów:

1. nie pasują wprost na osie zestawu IBG - wystają jakieś 3 mm, trzeba mozolnie wyfrezować od wewnętrznej strony;

2. tego nie widać od razu, ale mimo ostrego detalu na powierzchni widać takie delikatne paski;

3. kostki wlewowe są "rozlane" dość szeroko i bieżnik jest zdeformowany na jakiejś 1/6 obwodu - trzeba dokładnie pozycjonować, aby maskować ten mankament jego ukryciem "od podłoża";

4. tu nie miało to znaczenia, ale dla innych wersji problemem będzie brak piątego koła (zapasu), trzeba kupić albo 2 zestawy albo kopiować

Zdjęć niestety nie zrobiłem, postaram się je wykonać w Australijczyku, tam też mam koła z CMK ale inny bieżnik - wady te same co wyżej, ale zalety też - ładny, ostry detal i bieżnik w strefie "widocznej".

Jeszcze raz dzięki za dobre oceny - Mikołaj

Ja nie musiałem niczego dwa razy sprawdzać, bo w tytule stoi skala jak byk.

Tak czy siak model bardzo ładny. Fajne detale, które w zupełności mu wystarczą do dobrej prezencji. Bardzo ładne malowanie i brudzenie. Nie ma się czego czepić.

Czy to druga kanada, czy trzecia tylko ja jedną przegapiłem?

Dziękuję za wpisy.

Panzer - to jest druga. Trzecia (australijska) się robi, a w zasadzie czeka na malowanie, jest już po podkładzie.

Wal - niewykluczone, że wystąpi w przyszłości zespół samochodowo-samolotowy ;-) Star nie buduje się bez powodu...