Mikolaj75 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 To żeby nie było, odrębna galeria. Mój drugi pojazd lądowy, tym razem cysterna z fajnej jednostki - 375 Pralni Polowej 2 Korpusu Polskiego. Zestaw IBG przyjemny, wzbogacony Partem, kołami CMK i znacznym wkładem własnym. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Super beczkowus . Kilka miesięcy ( nie lat ) i jest . Stoi na półce i można się nim cieszyć . W zasadzie to dwoma ... Mam nadzieję , że to nie koniec tej "drogi" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 "Mniej znaczy więcej" zweryfikowane w praktyce. Dobry jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Wyszło Ci bardzo ładne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Podoba mnie sie ten żołnierz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Jest na co patrzeć. Czekam na następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Bardzo ładny, rzekłbym jak na ta skalę "małe cudeńko" Planujesz dłuższą rozłąkę z latadłami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Świetny Jak oceniasz koła CMK? Masz jakieś zbliżenia/fotki samych kółek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 dwa razy sprawdzałem, czy to na pewno 72. Ale potem zobaczyłem, że to Ty Mikołaj...Jak na Ciebie to średni poziom ,-)))) A tak na poważnie, to genialnie pomalowałeś ten pojazd. Super rdza, super opony i super ta rurka z ocynku. Duża klasa!! Mało który modelarz-detalista potrafi tak malować !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Dziękuję wszystkim za dobre przyjęcie. Miło mi zwłaszcza w związku z pozytywnymi opiniami co do malowania - to znaczy, że moje wysiłki w zakresie nauki tego przedmiotu nie były daremne, a wskazówki kolegów bardziej doświadczonych ode mnie w pełni trafne M.A.V. - nie, nie, rozłąka z lotnictwem jest już za długa, powietrzne tematy wracają na stół ;-) Adamerio - kółka CMK dają finalnie dobry efekt, ale mają kilka mankamentów: 1. nie pasują wprost na osie zestawu IBG - wystają jakieś 3 mm, trzeba mozolnie wyfrezować od wewnętrznej strony; 2. tego nie widać od razu, ale mimo ostrego detalu na powierzchni widać takie delikatne paski; 3. kostki wlewowe są "rozlane" dość szeroko i bieżnik jest zdeformowany na jakiejś 1/6 obwodu - trzeba dokładnie pozycjonować, aby maskować ten mankament jego ukryciem "od podłoża"; 4. tu nie miało to znaczenia, ale dla innych wersji problemem będzie brak piątego koła (zapasu), trzeba kupić albo 2 zestawy albo kopiować Zdjęć niestety nie zrobiłem, postaram się je wykonać w Australijczyku, tam też mam koła z CMK ale inny bieżnik - wady te same co wyżej, ale zalety też - ładny, ostry detal i bieżnik w strefie "widocznej". Jeszcze raz dzięki za dobre oceny - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Ja nie musiałem niczego dwa razy sprawdzać, bo w tytule stoi skala jak byk. Tak czy siak model bardzo ładny. Fajne detale, które w zupełności mu wystarczą do dobrej prezencji. Bardzo ładne malowanie i brudzenie. Nie ma się czego czepić. Czy to druga kanada, czy trzecia tylko ja jedną przegapiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Świetna ciężaróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Cieszy oko, gratulacje. Ładny pojazd w towarzystwie akcentu lotniczego na jednej podstawce, to by było coś. proszę o więcej. Pozdrawiam Wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Dziękuję za wpisy. Panzer - to jest druga. Trzecia (australijska) się robi, a w zasadzie czeka na malowanie, jest już po podkładzie. Wal - niewykluczone, że wystąpi w przyszłości zespół samochodowo-samolotowy ;-) Star nie buduje się bez powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi