Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model IBG,blaszka Parta,lufa Master,koła MK.Fl.

gi388_DSC05963.JPG

vj584_DSC05961.JPG

sk438_DSC05964.JPG

bg560_DSC05962.JPG

Napisano

Bardzo ladny i atrakcyjny wizualnie model. Moim zdaniem jeden z lepszych modeli jakie tu widzialem do tej pory!

Napisano

Podoba mi się .. i kolejny Rosomak, nareszcie

Mógłbyś dołożyć kilka zdjęć z "perspektywy żaby" ?

Napisano

Malowanie inne od wcześniejszych - bardzo dobry efekt washa... Podoba się...

Daj więcej zdjęć i napisz, czy waloryzowałeś wannę i podwozie...

Bardzo dobra praca.

Napisano
Ciekawe malowanie, trochę jak pisał Spiton - przerysowany. Aczkolwiek bardzo mi się podoba.

"Przerysowanie" wynika z użycia tradycyjnego washa na modelu... Efekt delikatniejszy daje preshading, ale tutaj potrzeba koniecznie aero... Nie wiem, czym autor malował model, ale dla malujących pędzlem raczej nie ma innej drogi...

Napisano

Teraz tak patrzę i myślę czy przypadkiem nie wynika to z kontrastu jaki dają ubrudzone koła i kompletnie czyste nadwozie. I to chyba jest bardziej to niż efekt washa.

Napisano

Model byłby bardzo ładny, choć...komiksowy niestety, ale najbardziej przy tej komiksowości rażą przesadnie przykurzone koła.

Tak więc koła i reszta to tak jakby dwie konwencje nie współgrające ze sobą.

Stonuj koła, a model bardzo zyska w odbiorze albo przykurz górę i będzie też lepiej.

Napisano

Ale on jest śliczny, taki bajkowo- komiksowy wręcz. Pomalowany czyściutko i delikatnie, taka lotnicza gładkość. Bardzo lubię patrzeć na takie modele, na których wszystkie elementy wołają "patrz na mnie, patrz na mnie!". Ogumienie może faktycznie nieco przesadzone.

• Super Moderator
Napisano

Mnie też się podoba - szkoda tylko, że te koła takie blade wyszły... zdecydowanie bardziej podoba mi się góra ;-)

pozdrawiam

Christian

Napisano

Dziękuję za opinie

A co to za kolory ? Naprawdę nie ma takich. Jasny beż, brąz powinien być !

Naprawdę ?

rr436_DSC05798_resized_20170428_042551477.JPG

Napisano

Jak tylko zobaczyłem pierwsze zdjęcie, od razu wiedziałem, kto zrobił model. Świetny model zresztą Może faktycznie koła zbyt brudne w stosunku do góry, ale takie subiektywne widzimisie nie psują odbioru zupełnie. Podoba się bardzo

Napisano
Ciekawe malowanie, trochę jak pisał Spiton - przerysowany. Aczkolwiek bardzo mi się podoba.

"Przerysowanie" wynika z użycia tradycyjnego washa na modelu... Efekt delikatniejszy daje preshading, ale tutaj potrzeba koniecznie aero... Nie wiem, czym autor malował model, ale dla malujących pędzlem raczej nie ma innej drogi...

Super model super robota czy tak jak sugeruje mandrivecs model malowany pedzlami + tradycyjny wash czy aero + tradycyjny wash?

Napisano

Dziękuję za opinie , miło mi.

Model malowany aero na czarnym podkładzie , plus wash olejny.

Pozdrawiam

Artur

Napisano

Najlepszy Rosomak z tych które dotychczas widziałem. Nic dodać nic ująć. Arturo świetna praca tak właśnie lubię!!!!