marek d Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) Witam. Kolejny wieloletni mieszkaniec szafy. Model Hasegawa+ Eduard cockpit+ pasy papierowe RB Jak na pierwsze spotkanie z tą skalą jestem nawet zadowolony z osiągniętego efektu. Wiele by można zrobić inaczej, lepiej itd. Trudno, ale obiecuję powrócić do skali 1/32 już za jakiś czas. Kilka marnych fotek, Jeżeli P-40 to tylko z uśmiechem. P-40E 76th FS/ 23FG. Maj. Edward F. Rector, Chiny 1942. Z obawy o linki antenowe nie ma fotek spodu. Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarmata73 Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Tak to wygląda dobrze i przekonywająco. Bardzo się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Maja 2017 Share Napisano 6 Maja 2017 Jak prawdziwy. Super robota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Wow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Mi tam się bardzo podoba - szczególnie kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Także jestem na TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Dobre to. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Brawo. Jeden z najładniejszych samolotów II W.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Bardzo fajny! Widać, że w dużej skali radzisz sobie bardzo dobrze, ma ona wiele wielkich plusów. Zwłaszcza, gdy tak jak u mnie, wzrok już nie ten. Takie peczterdziestki, jak Twoja, zachęcają mnie do zainteresowania się tą maszyną, jakoś mnie do tej pory omijała. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Bardzo ładny P-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie! Marku, gratuluję świetnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Dziękuję wszystkim za komentarze. Marcin; fajnie było znowu się spotkać. Takie peczterdziestki, jak Twoja, zachęcają mnie do zainteresowania się tą maszyną, jakoś mnie do tej pory omijała. Pozdrawiam Hubert Hubert; Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Tak, tak , na żywo także wygląda pięknie. Bardzo lubię Twój styl modelarski i w zakresie malowania staram się podpatrywać to i owo. Zmuś się kiedyś i przeprowadź relację z malowania krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać. Jakieś bliższe informacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Maja 2017 Autor Share Napisano 7 Maja 2017 Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać. Jakieś bliższe informacje ? Bardziej właściwe słowo byłoby podobno. Takie plotki krążą po internecie. Mikołaj; trudno mówić o jakimś moim stylu, bo ja ciągle poszukuję. Praktycznie każdy mój modelik jest inny. Co do relacji z malowania to lipa bo maluję nie właściwymi farbami. Twoje canadyjki na żywca też są /za......e/ znaczy fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Hubert; Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać. No, zobaczymy. Pewnie dobije do 400 zł za pudełko, jeżeli się pokaże. Raczej nie będę czekał, tylko upoluję coś w sieci możliwie niedrogo i dorzucę trochę dodatków. Dzięki za inspirację I jeszcze raz: bardzo, bardzo udany model, a użyte kolory moim zdaniem wyglądają dobrze, całość wyszła plastycznie i przekonywająco. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Witam Podobnie jak kolega kendzhub, nigdy nie byłem fanem P-40. Uważałem je tylko za coś pokroju supportu przed koncertem kapeli o nazwie P-51 Teraz jednak gdy mamy coraz więcej fajnych modeli tych maszyn, mam coraz większą ochotę zrobić jakąś z Pacyfiku lub Włoch. Twój model tylko bardziej mnie nakręcił. Naprawdę bardzo fajnie ją wykonałeś i nie przesadziłeś z brudzeniem. Jest tak w sam raz, efektownie ale nie "efekciarsko". Brawa, ochy, achy i zaproszenia do zakładów pracy Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Malowanie takie niby od niechcenia, ale to naprawde kawał dobrej roboty. Bardzo realistycznej. Mimo dużej skali uniknałes tych wszechobecnych kratek z preszejdinga na które nie moge patrzeć. Udało ci sie uzyskac bardzo realistyczny efekt !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Maja 2017 Autor Share Napisano 11 Maja 2017 Dziękuję za komentarze. Fajnie że się podoba. Witam nie przesadziłeś z brudzeniem. Jest tak w sam raz, efektownie ale nie "efekciarsko". Pozdrawiam Kornik Bardzo byłem umiarkowany w brudzeniu, przy tej wielkości modelu mogło by się zrobić śmiesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Czy robiłeś high pass na overlay'u ze zdjęciami? Taki efekt wyszedł jakbyś coś takiego stosował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Hubert; Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać. Będzie: https://www.eduard.com/store/out/media/distributors/leaflet/leaflet2017-07cz.pdf Czy robiłeś high pass na overlay'u ze zdjęciami? Taki efekt wyszedł jakbyś coś takiego stosował... nawet nie wiem o czym mówisz. U mnie z fotkami jest jak w przysłowiu o żołnierzu co strzela... o kto inny kule nosi. Fotki kadrowane, dalej automat, trochę ostrzenia; wszystko w prostym programie do obróbki. Fotografia to nadal dla mnie czarna magia, choć się staram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 marek d napisał(a):Hubert; Eduard zapowiada przepak full wypas. Warto poczekać. Będzie:https://www.eduard.com/store/out/media/distributors/leaflet/leaflet2017-07cz.pdfNo cóż, mój jest już w drodze, kupiony w bardzo dobrej cenie w Japonii . Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 No to czekam na warsztacik, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi