SnaQ Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Kiedy ogłoszenie piątej kategorii specjalnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModelistConstructor Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Model będzie musiał zostać ukończony z nieprzekraczalną datą ostateczną 30. Października.2017 do godziny 23.59 - o szczegóły/decyzję dopuszczenia rozpoczętego modelu do zabawy, prosimy o kontakt z administracją poprzez PW Mam pytanko odnośnie terminu ukończenia modelu. Konkurs trwa do 30 listopada, a czas ukończenia modelu ma nastąpić do 30 października. Czy w regulaminie wkradł się błąd, czy faktycznie trzeba ukończyć model do 30 października. Pytam, bo troszkę zgłupiałem czytając regulamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Września 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Września 2017 Model będzie musiał zostać ukończony z nieprzekraczalną datą ostateczną 30. Października.2017 do godziny 23.59 - o szczegóły/decyzję dopuszczenia rozpoczętego modelu do zabawy, prosimy o kontakt z administracją poprzez PW Mam pytanko odnośnie terminu ukończenia modelu. Konkurs trwa do 30 listopada, a czas ukończenia modelu ma nastąpić do 30 października. Czy w regulaminie wkradł się błąd, czy faktycznie trzeba ukończyć model do 30 października. Pytam, bo troszkę zgłupiałem czytając regulamin Nie ma żadnego błędu. Przeczytaj proszę ten punkt regulaminu gdzie jest napisane do 30 Października, jeszcze raz i powoli, to wszystko się wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Mam pytanie dotycząc ewentualnego umiejscowienia mojej pracy na konkurs. Chciałbym wykonać KT ze zdjęcia. Model będzie na stałe zintegrowany z podłożem. Nie będzie figurek, nie będzie to żadna dynamiczna scenka. To bardziej pasuje do dioram czy pojazdów? Chciałbym uniknąć kontrowersyjnych dyskusji czy to winieta czy diorama, podstawka itp. Zdjęcie na razie zapożyczone z internetu do celów dyskusyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 6 Września 2017 To bardziej pasuje do dioram czy pojazdów? Wiele razy pojawiała się odpowiedź - ty sam decydujesz o kategorii, w której chcesz wystawić pracę. Korekcie będą podlegały jedynie przypasowania absurdalne np. samolot w OKRĘTACH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModelistConstructor Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Jeszcze raz pytam co do terminu.Jak to z tym w końcu jest? Do 30 października trzeba skończyć cały model? Czy po tym terminie nie mogę już wstawiać zdjęć w wątku warsztatowym i czy po tym czasie jestem wykluczony z konkursu? Niby wszystko jasno jest opisane w regulaminie, ale trochę moim zdaniem trochę to dziwne, że model trzeba skończyć do 30 października a galerię należy założyć do 30 listopada. Cierpię ostatnio na brak czasu i mimo, że prace nad modelem ruszyły to nie miałem zbytnio możliwości wrzucenia fotek warsztatowych w terminie. Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 Ten zapis dotyczy modeli "napoczętych" przed konkursem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Października 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Października 2017 Jeszcze raz pytam co do terminu.Jak to z tym w końcu jest? Do 30 października trzeba skończyć cały model? Czy po tym terminie nie mogę już wstawiać zdjęć w wątku warsztatowym i czy po tym czasie jestem wykluczony z konkursu? Niby wszystko jasno jest opisane w regulaminie, ale trochę moim zdaniem trochę to dziwne, że model trzeba skończyć do 30 października a galerię należy założyć do 30 listopada. Cierpię ostatnio na brak czasu i mimo, że prace nad modelem ruszyły to nie miałem zbytnio możliwości wrzucenia fotek warsztatowych w terminie. Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości Ty rozpocząłeś model po starcie konkursu, więc masz czas ze wstawieniem modelu do galerii do 30.11.2017r. Gdybyś rozpoczął przed rozpoczęciem konkursu to byś musiał wstawić galerię do 30.10.2017r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Zapytam z ciekawości: dlaczego komentarze w galeriach konkursowych są zablokowane? Czyżby kolejny dowód na to, że mieszkam w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Przy okazji każdego konkursu do momentu głosowania komentarze były zablokowane. Po ogólszeniu wyników można było pisać co i ile się chce. Ja bym się tu blokady antyjanuszowej nie doszukiwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 No to skoro nie ma zagrożenia januszostwem, to po co tak? Serio nie bardzo kumam ideę. Przecież komentarze w żaden sposób nie wpłyną na ocenę, która jest anonimowa. A nawet jeżeli pod modelem pojawią się różna, czasem skrajne opinie to przecież każdy normalny człowiek ma swoje zdanie i głosuje tak jak mu się podoba. Nie bardzo rozumiem takie postępowanie prewencyjne, które nie żadnego celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 No to skoro nie ma zagrożenia januszostwem, to po co tak? Serio nie bardzo kumam ideę. Przecież komentarze w żaden sposób nie wpłyną na ocenę, która jest anonimowa. A nawet jeżeli pod modelem pojawią się różna, czasem skrajne opinie to przecież każdy normalny człowiek ma swoje zdanie i głosuje tak jak mu się podoba. Nie bardzo rozumiem takie postępowanie prewencyjne, które nie żadnego celu. Niekoniecznie jest tak jak piszesz. W zależności od osoby. Niektóre są bardziej wpływowe, a niektóre mniej. I ktoś znajdzie się pod znakiem zapytania jak ocenić daną pracę. To przeczyta komentarze żeby sobie ocenę wyrobić. Dla przykładu podam dziesiątki galerii jakie są na tym forum. Wystarczy przeczytać kilka pierwszych komentarzy, a każde kolejne są podobne. np. "Bardzo fajny" i słowo "fajny" powtarza się kilka razy. Podświadomość to coś na co nie zawsze mamy wpływ. Jestem akurat za tym żeby pozostało jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Miejsce na dyskusje i uwagi jest w warsztatach. W konkursowych galeriach zdjęcia modeli powinny mówić same za siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Poza tym taki jest regulamin. Kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Poza tym taki jest regulamin. Kropka. A, no skoro tak to wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale zablokowanie miało na celu zaprzestanie podbijania tematów, wiadomą rzeczą jest przeglądanie galerii raczej tylko na samej górze co mogłoby wpływać na ostateczne wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 Czekam na jesienny wysyp galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Poza tym taki jest regulamin. Kropka. No i co teraz? Podobno taki jest regulamin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2017 No i co teraz? Podobno taki jest regulamin... Zostaną ogłoszone wyniki, wtedy galerie zostaną otwarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 No i co teraz? Podobno taki jest regulamin... Zostaną ogłoszone wyniki, wtedy galerie zostaną otwarte. Ja się tylko droczę z kolegą, który gdy miałem wątpliwość co do zapisów regulaminu wystrzelił z błyskotliwym argumentem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi