xmald Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 0,1 to dość grubaśne chyba - ja używam żyłki o średnicy 0,10 do robienia najgrubszych naciągów ale w skali 1/48. Dla mocno naciągnietych elementów możesz też pokombinować z żyłką wędkarską właśnie. Wklejasz nie do końca naprężoną i po potraktowaniu ciepłem - np. zbliżając rozgrzaną igłę pięknie się napina. Drucik połóż sobie na płasko i walcuj np. uchwytem od skalpela - bardzo elegancko się prostuje. Potem możesz zrobić te wygięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Dzięki xmald za podpowiedź - nigdy w ten sposób nie prostowałem drutu miedzianego (jak już walcowałem - to na płasko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 ....gwarantuje że Duch Admirała nawiedzi Cię w nocy i poszczuje Kominem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Hej, Szalupy skończone: Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 Ale super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 Obłęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Wielkie dzięki! Już się bałem że szalupy też będą NOK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 No te żebra to mogłeś wkleić prosto, ale widziałem gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Listopada 2017 Autor Share Napisano 8 Listopada 2017 Rence mi sie już ze stresu czensOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Szalupy skończone Admirał byłby dumny No te żebra to mogłeś wkleić prosto, ale widziałem gorsze Gała to pSZecie 144 a kozak Marudek wszystko w palÓchaH dzierga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 A tam się czepiacie, ja to nawet nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Szalupy i greting jak żywe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Wszak rzesz zaiste piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Wszak rzesz zaiste piękne! Azalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Witam, Co prawda nie zmieniłem jeszcze takielunku, bo sklep flyfishing mimo upływu przeszło 3 tygodni nie zrealizował mojego zamówienia. Nie odpowiedzieli na maila i nie oddzwonili po moimtelefonie mimo obietnicy że sprawdzą co z moim zamówieniem. Ciekawe że w mailu z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia w podpisie piszą : "dziękujemy za zaufanie". Co prawda straciłdm tylko kilka złotych ale czas przez który czekałem na nić jest dla mnie na tyle cenny że już więcej im nie zaufam... Ale poza tym udało mi się zrobić kilka ostatnich części Nurka. Winda kotwiczna: Hol: Oraz kilka hydrantów i tablice z nazwą okrętu, które wypatrzyłem nad drzwiami sterówki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Jak zrobiłeś te napisy w tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Myślę, że wydrukował i wyciął, ja przynajmniej tak robiłem. Winda wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Listopada 2017 Autor Share Napisano 20 Listopada 2017 Dokładnie tak jak pisze Marwaw - napis zrobiłem w programie wektorowym i wydrukowałem. Potem nakleiłem na cienką sztywną folię, żeby było grubsze. Nie ma już czasu na zlecanie druku kalkomanii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Jedziesz na jakichś specjalnych ustawieniach dpi? Ja kiedyś próbowałem wydrukować kokpit i wyszła z tego jedna wielka plama, raczej nie była to wina rozdzielczości drukowanego kokpitu, a raczej coś z drukarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Listopada 2017 ja daje zawsze papier fotograficzny i jakość wydruku zdjęcia, wtedy nawet daje radę, nie zawsze ... ale większość jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Listopada 2017 Autor Share Napisano 20 Listopada 2017 Nie - to było drukowane na zwykłym kombajnie ksero drukarka itp. bez jakich specjalnych ustawień - nawet widać te szaro-białe kropki. Ale gołym okiem jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Hmmm, pobawię się tym w wolnej chwili, ale koniec z offtopem. Elegancko ten hol wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Łooo panie...ale małe, naprawdę nieźle jak na tą skalę Lubie bardzo takie robótki, wielki szacun za ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Witam wszystkich, Ostatnio zebrałem się do tego żeby zdjąć poprzedni takielunek i zacząć od nowa. Co prawda straciłem już nadzieję że fly fishing przyślą mi zamówioną nić bo to zwyczajni oszuści... Pomyślałem że albo nie skończę modelu w terminie albo galerię zrobię bez linek... Na szczęście kolega z forum przesłał mi odpowiednią nić i jest nadzieja że Nurek będzie skończony jak trzeba Jeszcze raz wielkie dzięki Tak wygląda nadzieja Nurka A sam okręt na razie prezentuje się tak: [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 To działaj, bo mało czasu zostało Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi