Skocz do zawartości

S.T.A.L.K.E.R. - Trylogia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciekawie się zapowiada. Gdzie to lokalizujesz? Pytam z powodu (jak to u mnie) broni strzeleckiej. "Czerwony" ma coś z rodziny G36, "Szary" coś z rodziny AK. Jedyne realne miejsce jakie kojarzę z takim połączeniem to u nas - G36 mają trochę policyjni antyterroryści, jak by zrobić Beryla to "Szary" był by żołnierzem WP, jak AKMS-a to też (no, raczej powołanym rezerwistą). Rezerwistów jak na razie nie powołujemy, ale kto wie jak będzie?

Napisano
3 godziny temu, Michal_G napisał:

Ciekawie się zapowiada. Gdzie to lokalizujesz? Pytam z powodu (jak to u mnie) broni strzeleckiej. "Czerwony" ma coś z rodziny G36, "Szary" coś z rodziny AK. Jedyne realne miejsce jakie kojarzę z takim połączeniem to u nas - G36 mają trochę policyjni antyterroryści, jak by zrobić Beryla to "Szary" był by żołnierzem WP, jak AKMS-a to też (no, raczej powołanym rezerwistą). Rezerwistów jak na razie nie powołujemy, ale kto wie jak będzie?

Wiem, że ci w pomarańczowych kombinezonach mają G36 ( super oko :super: ) i reszta też inna broń.

Nie chcę tej umiejscawiać  z jakimkolwiek miejscem na ziemi, bo ta praca wzbudza bardzo dużo kontrowersji i w pewnych miejscach gdzie jeszcze publikuję wręcz są naciski bym jej nie kontynuował, a wręcz usunął z portali.

Bardzo łatwo zmienić karabiny, by wszyscy mieli takie same, obojętnie czy będzie to rodzina G36 , AK, lub M16 ale problem w tym, że oglądający przypisują a nawet umiejscawiają to z swoim krajem. 

U mnie pomarańczowi to uzbrojone służby epidemiologiczne, ci szarzy ( na razie ) to wojsko pilnujący kordonu i wjazdu w strefę zamkniętą i ich kombinezony będą w barwach OP1

A ja nie chcę nikogo obrazić czy wyśmiewać, chcę pokazać ludziom co może się stać jak nie będą przestrzegać zasad, nakazów i brać do serca ostrzeżeń. 

Nawet tytuł tej pracy to "Coronavirus - 28 Days Later"

Napisano

A mi się podoba i liczę że nie porzucisz projektu. A ludzie sami są sobie winni bo w kółko się trąbi we wszystkich mediach żeby bez ważnego powodu z domu nie wychodzić i tak dalej ale przecież zawsze się znajdzie jeden z drugim co jest mądrzejszy od całego świata i nie musi siedzieć w kwarantannie. Piwo pod sklepem samo się nie wypije :|. Ze 3 dni temu widziałem pod sklepem jak kobiety mało się nie pobiły o to która pierwsza ma wejść. Ręce opadają jak się patrzy na to nasze "odpowiedzialne" społeczeństwo ?

Napisano
Teraz, Monster3 napisał:

A mi się podoba i liczę że nie porzucisz projektu. A ludzie sami są sobie winni bo w kółko się trąbi we wszystkich mediach żeby bez ważnego powodu z domu nie wychodzić i tak dalej ale przecież zawsze się znajdzie jeden z drugim co jest mądrzejszy od całego świata i nie musi siedzieć w kwarantannie. Piwo pod sklepem samo się nie wypije :|. Ze 3 dni temu widziałem pod sklepem jak kobiety mało się nie pobiły o to która pierwsza ma wejść. Ręce opadają jak się patrzy na to nasze "odpowiedzialne" społeczeństwo ?

Jasne, że nie przestanę. :mrgreen:

Nie moja wina, że ludzie nie tylko u nas ale na całym świecie podchodzą lajtowo do pandemii, a potem płacz i szukanie winnych.

To pierwsza tego typu praca na świecie. ( możecie szukać i i tak nie znajdziecie )

Na razie panuje chaos, ale się go uporządkuje, dojdą cywile zmieni się kierunek ambulansu wtedy i odkażający dostanie dymek no i oczywiście maski. :chytry:

Napisano
2 minuty temu, Monster3 napisał:

Jeszcze karabiny na miotacze ognia bym zamienił :D. Dopiero by dym był ?

Mam ten zestaw. Ale w życiu go bym w tej scenerii nie użył.

OD2f46r.jpg

I dwie ciężarówki marki Man, takie które kursują w pewnym kraju. 

• 3 weeks later...
Napisano (edytowane)

W przerwie nad dioramą coronavirusa postanowiłem zrobić coś innego.

Chciałbym przedstawić kilka mutantów z stalkera, oraz zaprezentować nowy projekt a tym samym pokazać jedyne w Polsce główki.

S.T.A.L.K.E.R - Koszmary z Strefy

Pierwszym jest:

„Rzadki mutant widywany niedaleko centrum Zony. Powierzchowne podobieństwo do humanoida z nieproporcjonalnie dużą głową. Ma świetną percepcję i zdolność kontrolowania słabiej rozwiniętych stworzeń. Dorosłe osobniki są w stanie przejąć kontrolę nad umysłem człowieka. To zawzięty wróg - spotkania z nim obawiają się nawet najbardziej doświadczeni stalkerzy.”

— PDA S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla

"KONTROLER"

Uw72WQo.jpg
1XggEYj.jpg
GVPC4xm.jpg
f5f5BsS.jpg
1KS4uhg.jpg
Ao0w5VF.jpg
QjYBw7J.jpg
MYEHrfm.jpg
I9OXBnO.jpg
U8VZIBx.jpg
twELu0C.jpg
SsZqvb3.jpg
966cgI6.jpg
q2MpIwf.jpg
DUGfaOc.jpg
HeNRSlM.jpg
4Y6q020.jpg

Edytowane przez megapol
  • Like 3
  • 3 weeks later...
Napisano
W dniu 13.04.2020 o 22:49, M.A.V. napisał:

super ta dioramka z CORVID :super:

zrób tylko ambulansowi porządne tablice bo bez nich traci dużo realizmu

Właśnie z tablicami mam największy problem. Nie żebym nie miał kalkomanii, ale pewnie mnie zjedzą, dlatego może zrobię polskie.

A tym bardziej nie chcę nikogo obrazić. 

To czyste sf. nie odnoszące się do żadnego kraju a i tak ludzie czepiają się i utożsamiają,  że w ich kraju tak nie jest. 

Napisano (edytowane)
W dniu 1.05.2020 o 08:41, chorąży napisał:

Coś nowego w temacie ?

Jasne.wink3

Kolejnym koszmarem którego przedstawię jest "Snork"

„Wygląda na to, że stworzenia te kiedyś były ludźmi, jednak ciężko sobie wyobrazić, jakie warunki mogły doprowadzić do zmiany istoty ludzkiej w tak odrażającego potwora. Snorki to szalone istoty żyjące jak zwierzęta i niewiele się różniące od innych mięsożernych stworów zamieszkujących Zonę. Poruszają się na wszystkich kończynach, wykonując długie skoki i nieustannie obwą:bip:ą ziemię, szukając zapachu potencjalnej ofiary. Polują ostrożnie i zachowawczo, często robiąc zasadzki. Dzięki niesamowitemu refleksowi i potężnym mięśniom snork może w okamgnieniu zbliżyć się do ofiary i przygwoździć ją do ziemi jednym długim, dokładnym skokiem. Przy ich ciałach znajdowane są czasem resztki mundurów i innego rodzaju ubrań, można więc sądzić, że tylko tyle zostaje z zaginionych wojskowych stalkerów.”

— PDA S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla.

"Snork"

uJiDnO3.jpg
nW25v2Y.jpg
ajUENsN.jpg
PKbWsMW.jpg
bl1e4ex.jpg
2JqhWC5.jpg
dGg23Dg.jpg
1zlbkX1.jpg
RhTuM2R.jpg
wQglQs7.jpg
sSdUf1Z.jpg
Z57AKtg.jpg
iJwJKq2.jpg
UrXT8OM.jpg
zndMaOM.jpg
M4vWK3Y.jpg
aWsLZ1H.jpg
4B63eOx.jpg

Edytowane przez megapol
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Szkoda, ze taka cisza, z drugiej strony Master Box wypuszcza figurki desertbattle

https://www.themodellingnews.com/2020/08/masterbox-threenew-kits-of-september.html#more

będzie jak znalazł   :)

• 8 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Żyję i nie umarłem, covid mnie nie zabił, chociaż było blisko.  😝

Pomysłów ciągłe dużo, materiałów ( figurek ) jeszcze więcej a czasu mało.

Ale coś wymęczyłem na podstawie jednej fotki.

Niestety nie widziałem oryginału i nie znam planów budynku ale myślę że źle nie wyszło.

"Припять - Украинки 46"

Oczywiście to skala 1/35

Jak wyszło sami oceńcie.

QzBZcfv.png

WPAAQOt.jpg

vJ1c82X.jpg

mZJf3n8.jpg

DOOAu6E.jpg

eby4aeB.jpg

WTN0Vkh.jpg

Lydrhnb.jpg

YsoWZeL.jpg

VUTGMiE.jpg

KFKwtFm.jpg

JBVGHzP.jpg

yt9R8HG.jpg

LXZSxoO.jpg

y2Ty4bZ.jpg

😝
VjccJfD.png

• Like 6
Napisano (edytowane)
15 godzin temu, megapol napisał:

Edytowane przez megapol
  • Super Moderator
Napisano

Skopiuj adres obrazka z Imgura i wklej go na forum.

W twoim poscie wystarczylo tylko usunąć znaczniki img. i wszystko jest ok.

Wystarczy poczytac,  a nie pisac że jest gorzej.

Przykladowy obraz z imgura.

image.png.98f8cc3bad58098249d0ae39bb9bd711.png

• Like 1
Napisano
13 minut temu, jawkers napisał:

Skopiuj adres obrazka z Imgura i wklej go na forum.

W twoim poscie wystarczylo tylko usunąć znaczniki img. i wszystko jest ok.

Wystarczy poczytac,  a nie pisac że jest gorzej.

Przykladowy obraz z imgura.

image.png.98f8cc3bad58098249d0ae39bb9bd711.png

OKI.

Dobra usunąłem posta 😎

To fakt może nie jest gorzej 😛  nie doczytałem moja wina, -10 do reputacji.

Ale też ciągle nie siedzę na forum i wszystkich zmian nie śledzę.

Powinno być mi to być obojętne, po prostu wklejam link i jest.

• 4 weeks later...