Michal_G Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Ciekawie się zapowiada. Gdzie to lokalizujesz? Pytam z powodu (jak to u mnie) broni strzeleckiej. "Czerwony" ma coś z rodziny G36, "Szary" coś z rodziny AK. Jedyne realne miejsce jakie kojarzę z takim połączeniem to u nas - G36 mają trochę policyjni antyterroryści, jak by zrobić Beryla to "Szary" był by żołnierzem WP, jak AKMS-a to też (no, raczej powołanym rezerwistą). Rezerwistów jak na razie nie powołujemy, ale kto wie jak będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 27 Marca 2020 Autor Share Napisano 27 Marca 2020 3 godziny temu, Michal_G napisał: Ciekawie się zapowiada. Gdzie to lokalizujesz? Pytam z powodu (jak to u mnie) broni strzeleckiej. "Czerwony" ma coś z rodziny G36, "Szary" coś z rodziny AK. Jedyne realne miejsce jakie kojarzę z takim połączeniem to u nas - G36 mają trochę policyjni antyterroryści, jak by zrobić Beryla to "Szary" był by żołnierzem WP, jak AKMS-a to też (no, raczej powołanym rezerwistą). Rezerwistów jak na razie nie powołujemy, ale kto wie jak będzie? Wiem, że ci w pomarańczowych kombinezonach mają G36 ( super oko ) i reszta też inna broń. Nie chcę tej umiejscawiać z jakimkolwiek miejscem na ziemi, bo ta praca wzbudza bardzo dużo kontrowersji i w pewnych miejscach gdzie jeszcze publikuję wręcz są naciski bym jej nie kontynuował, a wręcz usunął z portali. Bardzo łatwo zmienić karabiny, by wszyscy mieli takie same, obojętnie czy będzie to rodzina G36 , AK, lub M16 ale problem w tym, że oglądający przypisują a nawet umiejscawiają to z swoim krajem. U mnie pomarańczowi to uzbrojone służby epidemiologiczne, ci szarzy ( na razie ) to wojsko pilnujący kordonu i wjazdu w strefę zamkniętą i ich kombinezony będą w barwach OP1 A ja nie chcę nikogo obrazić czy wyśmiewać, chcę pokazać ludziom co może się stać jak nie będą przestrzegać zasad, nakazów i brać do serca ostrzeżeń. Nawet tytuł tej pracy to "Coronavirus - 28 Days Later" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 A mi się podoba i liczę że nie porzucisz projektu. A ludzie sami są sobie winni bo w kółko się trąbi we wszystkich mediach żeby bez ważnego powodu z domu nie wychodzić i tak dalej ale przecież zawsze się znajdzie jeden z drugim co jest mądrzejszy od całego świata i nie musi siedzieć w kwarantannie. Piwo pod sklepem samo się nie wypije :|. Ze 3 dni temu widziałem pod sklepem jak kobiety mało się nie pobiły o to która pierwsza ma wejść. Ręce opadają jak się patrzy na to nasze "odpowiedzialne" społeczeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 27 Marca 2020 Autor Share Napisano 27 Marca 2020 Teraz, Monster3 napisał: A mi się podoba i liczę że nie porzucisz projektu. A ludzie sami są sobie winni bo w kółko się trąbi we wszystkich mediach żeby bez ważnego powodu z domu nie wychodzić i tak dalej ale przecież zawsze się znajdzie jeden z drugim co jest mądrzejszy od całego świata i nie musi siedzieć w kwarantannie. Piwo pod sklepem samo się nie wypije :|. Ze 3 dni temu widziałem pod sklepem jak kobiety mało się nie pobiły o to która pierwsza ma wejść. Ręce opadają jak się patrzy na to nasze "odpowiedzialne" społeczeństwo Jasne, że nie przestanę. Nie moja wina, że ludzie nie tylko u nas ale na całym świecie podchodzą lajtowo do pandemii, a potem płacz i szukanie winnych. To pierwsza tego typu praca na świecie. ( możecie szukać i i tak nie znajdziecie ) Na razie panuje chaos, ale się go uporządkuje, dojdą cywile zmieni się kierunek ambulansu wtedy i odkażający dostanie dymek no i oczywiście maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Jeszcze karabiny na miotacze ognia bym zamienił :D. Dopiero by dym był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 27 Marca 2020 Autor Share Napisano 27 Marca 2020 2 minuty temu, Monster3 napisał: Jeszcze karabiny na miotacze ognia bym zamienił :D. Dopiero by dym był Mam ten zestaw. Ale w życiu go bym w tej scenerii nie użył. I dwie ciężarówki marki Man, takie które kursują w pewnym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Koronawirus pomału posuwa się do przodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Może by tak tego tajniaka z gazetą postawić w okolicach drugiego końca przejścia? Niezależnie od tego, jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) W przerwie nad dioramą coronavirusa postanowiłem zrobić coś innego. Chciałbym przedstawić kilka mutantów z stalkera, oraz zaprezentować nowy projekt a tym samym pokazać jedyne w Polsce główki. S.T.A.L.K.E.R - Koszmary z Strefy Pierwszym jest: „Rzadki mutant widywany niedaleko centrum Zony. Powierzchowne podobieństwo do humanoida z nieproporcjonalnie dużą głową. Ma świetną percepcję i zdolność kontrolowania słabiej rozwiniętych stworzeń. Dorosłe osobniki są w stanie przejąć kontrolę nad umysłem człowieka. To zawzięty wróg - spotkania z nim obawiają się nawet najbardziej doświadczeni stalkerzy.” — PDA S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla "KONTROLER" Edytowane 3 Maja 2020 przez megapol 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Coś ten Earl Grey słabo skończył - za dużo herbaty z bergamotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 super ta dioramka z CORVID zrób tylko ambulansowi porządne tablice bo bez nich traci dużo realizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Coś nowego w temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 W dniu 13.04.2020 o 22:49, M.A.V. napisał: super ta dioramka z CORVID zrób tylko ambulansowi porządne tablice bo bez nich traci dużo realizmu Właśnie z tablicami mam największy problem. Nie żebym nie miał kalkomanii, ale pewnie mnie zjedzą, dlatego może zrobię polskie. A tym bardziej nie chcę nikogo obrazić. To czyste sf. nie odnoszące się do żadnego kraju a i tak ludzie czepiają się i utożsamiają, że w ich kraju tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 (edytowane) W dniu 1.05.2020 o 08:41, chorąży napisał: Coś nowego w temacie ? Jasne. Kolejnym koszmarem którego przedstawię jest "Snork" „Wygląda na to, że stworzenia te kiedyś były ludźmi, jednak ciężko sobie wyobrazić, jakie warunki mogły doprowadzić do zmiany istoty ludzkiej w tak odrażającego potwora. Snorki to szalone istoty żyjące jak zwierzęta i niewiele się różniące od innych mięsożernych stworów zamieszkujących Zonę. Poruszają się na wszystkich kończynach, wykonując długie skoki i nieustannie obwą:bip:ą ziemię, szukając zapachu potencjalnej ofiary. Polują ostrożnie i zachowawczo, często robiąc zasadzki. Dzięki niesamowitemu refleksowi i potężnym mięśniom snork może w okamgnieniu zbliżyć się do ofiary i przygwoździć ją do ziemi jednym długim, dokładnym skokiem. Przy ich ciałach znajdowane są czasem resztki mundurów i innego rodzaju ubrań, można więc sądzić, że tylko tyle zostaje z zaginionych wojskowych stalkerów.” — PDA S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla. "Snork" Edytowane 3 Maja 2020 przez megapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Coś słychać w kwestii makiety z kowidem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 25 Sierpnia 2020 Share Napisano 25 Sierpnia 2020 Szkoda, ze taka cisza, z drugiej strony Master Box wypuszcza figurki desertbattle https://www.themodellingnews.com/2020/08/masterbox-threenew-kits-of-september.html#more będzie jak znalazł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 (edytowane) I kolejna nowość w "klimatach" https://www.playergames.pl/pre-order/icm-35905-135-chernobyl-5-evacuation.html Akurat np. do makiety z "covid" by pasowały.. Ale i do "Dzielnicy obiecaanej" czy innego powrotu z wojny.. Edytowane 9 Maja 2021 przez chorąży 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Lipca 2021 Autor Share Napisano 6 Lipca 2021 Żyję i nie umarłem, covid mnie nie zabił, chociaż było blisko. Pomysłów ciągłe dużo, materiałów ( figurek ) jeszcze więcej a czasu mało. Ale coś wymęczyłem na podstawie jednej fotki. Niestety nie widziałem oryginału i nie znam planów budynku ale myślę że źle nie wyszło. "Припять - Украинки 46" Oczywiście to skala 1/35 Jak wyszło sami oceńcie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Lipca 2021 Autor Share Napisano 7 Lipca 2021 (edytowane) 15 godzin temu, megapol napisał: Edytowane 7 Lipca 2021 przez megapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Lipca 2021 Super Moderator Share Napisano 7 Lipca 2021 Skopiuj adres obrazka z Imgura i wklej go na forum. W twoim poscie wystarczylo tylko usunąć znaczniki img. i wszystko jest ok. Wystarczy poczytac, a nie pisac że jest gorzej. Przykladowy obraz z imgura. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Lipca 2021 Autor Share Napisano 7 Lipca 2021 13 minut temu, jawkers napisał: Skopiuj adres obrazka z Imgura i wklej go na forum. W twoim poscie wystarczylo tylko usunąć znaczniki img. i wszystko jest ok. Wystarczy poczytac, a nie pisac że jest gorzej. Przykladowy obraz z imgura. OKI. Dobra usunąłem posta To fakt może nie jest gorzej nie doczytałem moja wina, -10 do reputacji. Ale też ciągle nie siedzę na forum i wszystkich zmian nie śledzę. Powinno być mi to być obojętne, po prostu wklejam link i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lipca 2021 Share Napisano 7 Lipca 2021 eeeee fajnie to blokowisko wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Fajne, czekam na kolejne relacje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Fajnie że wróciłeś! Ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Lipca 2021 Share Napisano 30 Lipca 2021 .. i jak tam postępy z "budowlanką " ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi