bartek33365 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Antek skończony. Model Hobby Bossa wymagał sporej ilości przeróbek, a i tak nie wszystko udało się poprawić. Wyszło co wyszło. Model malowany farbami Ammo. Kalki Hi-Decal. Blachy Edka. Żywica Quick boosta + scratch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 W warsztacie uwagi krytyczne były, ja się w aptekarstwo bawić nie będę. Antek w galerii mnie cieszy. Ino pod silnikiem, zwłaszcza przy chłodnicy oleju i za wylotem spalin stanowczo za czysto. No i płótna na skrzydłach nie widać, a szkoda. Jest ładnie, ale bez wodotrysków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Antek wyszedł Ci bardzo ładny i cieszy oko. Przypomniały mi się dawne czasy z lotniska gdy kręciło się ręcznie śmigłem przed rozruchem silnika, a potem wysiadało się z poczciwego Antka w czasie lotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmald Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Na temat merytorycznej poprawności wypowiadał się nie będę, bo koledzy bardziej obeznani w warsztacie już o tym wspominali. Mi się twój Antek bardzo podoba. Ma parę fajnych smaczków i pomalowany jest bardzo elegancko, choć płótno mogłeś faktycznie nieco bardziej zaakcentować. Jeżeli mój Antonio będzie choć w połowie tak dobry jak twój, to będę bardzo zadowolony. Wielkie gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Z czego i jak robiles odciagi przy skrzydlach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnaQ Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Moje zdanie znasz, model bardzo atrakcyjny, widać świetny warsztat, ale merytorycznie wyszła klapa. A mogło być tak blisko ideału... I nie, nie jestem znawcą "Antków", wystarczyło mi jedno spojrzenie na zdjęcie oryginału. Tyle ode mnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Aż dziw bierze, że to tak popularna i licznie występująca w Polsce maszyna, a modeli na forach i blogach niewiele. Model warsztatowo jest na wysokim poziomie, zgadzam się, że tu i ówdzie można było jeszcze coś zrobić, na etapie wykończenia trochę zróżnicować finisz elementów pokrytych płótnem, jeszcze trochę przybrudzić (przeważnie parkowanie na trawce, ciekawe że mandatów za to nie lepią pilotom) - ale całościowo prezentuje się efektownie, co nie jest łatwe w przypadku tak pokracznej maszyny. To model, i jako model bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowmare Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Fajny wyszedł. Chciałbym mieć takiego na półce u siebie. Bardzo urocza maszyna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Bardzo udany i efektowny model, pouczający warsztat czyli mamy komplet. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Gratuluję Tobie pięknego Antoniego, robi wrażenie i to spore! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek33365 Posted September 2, 2017 Author Share Posted September 2, 2017 Dzięki wszystkim za opinie. Wiem mogło być lepiej, ale jest jak jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts