Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Antek skończony. Model Hobby Bossa wymagał sporej ilości przeróbek, a i tak nie wszystko udało się poprawić. Wyszło co wyszło.

Model malowany farbami Ammo. Kalki Hi-Decal. Blachy Edka. Żywica Quick boosta + scratch

WEQq05kh.jpg

kId9qhth.jpg

I77zS0Mh.jpg

EqS6PmHh.jpg

3JepkX8h.jpg

gLwqnCNh.jpg

6kzzkXyh.jpg

VUYOIlhh.jpg

XLWLTlih.jpg

qpqPsLuh.jpg

MKE1Sb5h.jpg

cnQuhuAh.jpg

CXBiCFzh.jpg

Napisano

W warsztacie uwagi krytyczne były, ja się w aptekarstwo bawić nie będę. Antek w galerii mnie cieszy. Ino pod silnikiem, zwłaszcza przy chłodnicy oleju i za wylotem spalin stanowczo za czysto. No i płótna na skrzydłach nie widać, a szkoda. Jest ładnie, ale bez wodotrysków.

Napisano

Antek wyszedł Ci bardzo ładny i cieszy oko. Przypomniały mi się dawne czasy z lotniska gdy kręciło się ręcznie śmigłem przed rozruchem silnika, a potem wysiadało się z poczciwego Antka w czasie lotu.

Napisano

Na temat merytorycznej poprawności wypowiadał się nie będę, bo koledzy bardziej obeznani w warsztacie już o tym wspominali.

Mi się twój Antek bardzo podoba. Ma parę fajnych smaczków i pomalowany jest bardzo elegancko, choć płótno mogłeś faktycznie nieco bardziej zaakcentować.

Jeżeli mój Antonio będzie choć w połowie tak dobry jak twój, to będę bardzo zadowolony.

Wielkie gratulacje.

Napisano

Moje zdanie znasz, model bardzo atrakcyjny, widać świetny warsztat, ale merytorycznie wyszła klapa. A mogło być tak blisko ideału...

I nie, nie jestem znawcą "Antków", wystarczyło mi jedno spojrzenie na zdjęcie oryginału. Tyle ode mnie...

Napisano

Aż dziw bierze, że to tak popularna i licznie występująca w Polsce maszyna, a modeli na forach i blogach niewiele.

Model warsztatowo jest na wysokim poziomie, zgadzam się, że tu i ówdzie można było jeszcze coś zrobić, na etapie wykończenia trochę zróżnicować finisz elementów pokrytych płótnem, jeszcze trochę przybrudzić (przeważnie parkowanie na trawce, ciekawe że mandatów za to nie lepią pilotom) - ale całościowo prezentuje się efektownie, co nie jest łatwe w przypadku tak pokracznej maszyny.

To model, i jako model bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam

Hubert