shadowmare Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam, postanowiłem wystartować w konkursie z modelem Raidena Hasegawy. Inbox: Nie przewiduję dodatków oprócz pasów. Być może wymaluję hinomaru z masek. Mam nadzieję, że uda się skończyć w terminie. Opinie o modelu są bardzo pozytywne, podobno składa się szybko i bez problemów więc może się udać. Malowanie przewiduję pudełkowe: Może oklepane ale te żółte błyskawice fajnie rozświetlają ciemną i smutną zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 O kurka... miałem wystartować dokładnie z tym samym tylko w skali 1:144... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Ten japoński "grubasek" zawsze mi się podobał. A jeszcze w skali 1/32. Miodzio Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Na pewno będzie elegancki. Lubię Japońce więc z przyjemnością popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Lubię Japońce, a zwłaszcza tego. Podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 1 Września 2017 Autor Share Napisano 1 Września 2017 Dzięki za kibicowanie! O kurka... miałem wystartować dokładnie z tym samym tylko w skali 1:144... Startuj, startuj. 2 pioruny podobno, wbrew powszechniej opinii mogą uderzyć w jedno, to samo miejsce. Życzę powodzenia.Dzięki!Na pewno będzie elegancki. Lubię Japońce więc z przyjemnością popatrzę. Robienie modeli to zawsze wielka niewiadoma. Można się np. zdenerwować i przetestować jego zdolności "lotne", więc odpukuję w niemalowane ;) Mogę (jak na razie przynajmniej) potwierdzić opinię o świetnej składalności. Posiedzenie rankiem i drugie wieczorem i kokpit gotowy do malowania. Dodałem kilka kabelków z lewej strony ze względu na lekką pustkę. Pasy z pozostałości z innych modeli. Mam pytanie do znawców tematu. Czy ktoś posiada zdjęcie lewego boku (patrząc od tyłu) samolotu Yoshiriro Aokiego? Widziałem fotkę gdzie ujęte były tylko błyskawice. Chciałbym zobaczyć całość a przynajmniej jakiś większy fragment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Super wyszedł Ci ten kokpit! Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Będę oglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Kokpit skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 No bardzo fajnie wyszedł Ci ten kokpit. Z umiarem. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Podglądam uważnie co by choć 1% detalu z Twojego modelu przemycić do mojego mikrusa. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Niezła detalizacja - będzie ładnie Marudek - Twój mikrus to by mu się pewnie pod skrzydło zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Dzięki! Niezła detalizacja - będzie ładnie Marudek - Twój mikrus to by mu się pewnie pod skrzydło zmieścił Dodałem niewiele - parę kabelków i pasy. Ten model sam w sobie jest bardzo ładnie zdetalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 19 Września 2017 Autor Share Napisano 19 Września 2017 Raiden z grubsza pomalowany. Zdecydowałem się jednak na użycie kalek, będzie szybciej. Odpryski jeszcze będą dodawane po położeniu oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Września 2017 Skala słuszna czerwone kółka mnie mniej kręcą ale cóż FAJNY Mnie się podoba ale nie kupię japońca :P Pozostaję przy niemcach ;) Oglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Temat ciekawy , dziwnie wygląda ta 2 kolorowa tablica, kolor wnętrza - czym malowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Warsztat wyszedł niezbyt długi, ale skoro miałem do złożenia klocki Lego, to chyba jestem usprawiedliwiony http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=255&t=59587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Ładna błyskawiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 27 Września 2017 Autor Share Napisano 27 Września 2017 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Bardzo fajny, choć samolot mi się nie podoba (chyba jedyny produkt japońskiego przemysłu lotniczego z tego okresu, który nie przekonuje mnie estetycznie), model wyszedł super - do tego masz swój styl, rozpoznawalny w kolejnych modelach. No i gratulacje z okazji pierwszej galerii konkursowej! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 28 Września 2017 Autor Share Napisano 28 Września 2017 Dzięki Hubert! Rzeczywiście nie jest to przykład uniwersalnego piękna jak Spit. Mnie przekonały jednak te wielkie błyskawice na bokach, rzadko się na japsach widuje takie świetne artworki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Japońskie samoloty lubię bardzo. Nie sklejam samolotów, ale jeśli kiedyś miałbym, to właśnie stamtąd. Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Takie wykonanie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Japońskie samoloty lubię bardzo. Nie sklejam samolotów, ale jeśli kiedyś miałbym, to właśnie stamtąd.Bardzo ładny. Dzięki. Jak będziesz jednak kiedyś chciał skleić coś ze skrzydłami to polecam Hasegawę - ich nowe modele są bardzo przyjemne i mają te najbardziej znane japsy w ofercie. Takie wykonanie lubię. Dziękuję. Czekam teraz na coś Twojego, bo ja muszę sobie zrobić przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi