ewpiga Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Samochodzik do rozbicia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Daaawno nie widziałem Twoich prac! Szczerze się za nimi stęskniłem. Czekam na malowańsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 ...Czekam na malowańsko Całość będę malował pędzlem więc może być mało interesująco Tymczasem składam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 3 Października 2017 Autor Share Napisano 3 Października 2017 Żywiczna konwersja Niko Model - Nr. IN-08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 No Panie, patrzymy i podziwiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Podstawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 No ładnie osiadł. Świetnie wygląda, wraki to wymagająca sprawa...ale daje ogromne pole do inwencji własnej. A pojazd z jakiej kampanii ma być w zamyśle? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Po Twoim wraku spalonego humvee, to już nic nie będzie takie samo w moim zyciu Zapowiada się jak zwykle pasjonująco. Patrzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 13 Października 2017 Autor Share Napisano 13 Października 2017 .. Patrzę! Patrz. Przed zamknięciem dachu pomazałem farbkami wnętrze wozu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Podmalówka wnętrza nr 2. Używając 'oryginalnego' dachu jako kopyta wytłoczyłem w blaszce nowy daszek. Wystarczyło teraz przykleić blaszkę do plastikowego fragmentu dachu, który wykonałem wcześniej aby stabilizował przednią szybę i tylną ścianę szoferki. Samochodzik gotowy do pędzlowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 14 Października 2017 no tylko że w oryginale deski na dachu były a nie tłoczenia... dach raczej płaski a na do listwy to przewożenia i łażenia po nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 chciałoby się rzec: "piękna rozpierducha" bardzo mi się podoba, bo zrobić wiarygodny chaos to nie taka prosta sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 no tylko że w oryginale deski na dachu były a nie tłoczenia... dach raczej płaski a na do listwy to przewożenia i łażenia po nich... Te tłoczenia w plastikowym i blaszanym daszku imitują deski. Plastikowy dach nie jest tak łatwo zdeformować, poza tym podczas „łamania” plastik kurczy się i zabrakło by go do połączenia z obu bokami budy. Musiałem więc wytłoczyć daszek w blaszce powiększając go około 5mm na każdym boku. Potem, po uformowaniu zapas ten mogłem odciąć. Można było wykonać dach z blaszki i nakleić na nim papierowe paski imitujące deski, byłby bardziej przekonywujący w swym wyglądzie, ale mądry to jestem dopiero teraz. Pierwsza „gruba” warstwa koloru nie na tyle jednak, by nie było widać smug po pociągnięciu pędzla. Popielaty kolor, różnicowany odcieniami piaskowego i białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Rewelacja, czekam na dalsze postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Elegancka destrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Więcej koloru piaskowego, Zdrapki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Masz artystyczne zacięcie i tak, jak pisalismy- kusi mnie taki humvee, ale kompletnie nie wiem, jak podejść do sprawy... PS. To jest naprawdę malowane pędzlami...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Twoje malunki, to zawsze jest COŚ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Do takiego czegoś to już trza być artystą. Skill przeciętnego modelarz (patrz Ja) to za mało na taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Ale... Ale jak? Ale... Jak on to zrobił? Szacunek, a do tego pędzlamo robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Imponujący cały projekt. Przyznam, że nie odważyłbym się na wykonanie podłoża z plasteliny, bo to chyba właśnie plastelina. Druga rzecz, intryguje mnie formowanie dachu z blaszki z puszki. Jak to się zachowuje? Myślę o aluminium. Puszka jest dość sprężysta. Fragment wykorzystany do przetłoczeń jest chyba przegrzany to wystarczy żeby zmienić jego plastyczność? Bo formowanie jak rozumiem jest na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 20 Października 2017 Autor Share Napisano 20 Października 2017 ..kusi mnie taki humvee, ale kompletnie nie wiem, jak podejść do sprawy... To będziesz miał poradnik..bo mam w planach zrobić kolejnego foto.internet ]PS. To jest naprawdę malowane pędzlami...???? Pędzlami. Gdzieś na forum PWM jest dokładny 'sbs' malowania pędzlem zatopionego kadłuba LW- Schlepper’a. Tekst pozostał, ale fotki z relacji zdaje się poszły w kosmos. Jak będę miał chwilę czasu zrobię warsztat z malowania, z nowym modelem. Do takiego czegoś to już trza być artystą. Skill przeciętnego modelarz (patrz Ja) to za mało na taki efekt. Jakim artystą?..rzeba po prostu dużo malować. Imponujący cały projekt. Przyznam, że nie odważyłbym się na wykonanie podłoża z plasteliny, bo to chyba właśnie plastelina. Druga rzecz, intryguje mnie formowanie dachu z blaszki z puszki. Jak to się zachowuje? Myślę o aluminium. Puszka jest dość sprężysta. Fragment wykorzystany do przetłoczeń jest chyba przegrzany to wystarczy żeby zmienić jego plastyczność? Bo formowanie jak rozumiem jest na zimno. Podłoże wykonane jest z modeliny. Po usadowieniu modelu i uformowaniu krajobrazu polewam taką podstawkę wrzącą wodą, która utwardza modelinę. Pomimo twardości łatwo jest dokonywać korekt w tworzeniu krajobrazu. Raz utwardzona nie wróci do konsystencji plasteliny. Można stosować glinkę samoutwardzalną, ale ta twardnieje na kamień i potem jest dość trudno obrabialna. Blaszka: cały fragment został podgrzany palnikiem i szybko zanurzony w zimnej wodzie, rozhartowanie. Po tym zabiegu blacha staje się miękka jak brystol i można robić z nią cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Zgromadziłem już cześć zdjęć, model też...czekam na przypływ odwagi i ukończenie konkursowego M1165. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi