smialus Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 No postęp jest!! A jak ta forma z Blue Stuf. Jestem bardzo ciekawy tego specyfiku. Farbę zdecydowanie też bym ta po lewej obstawial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2017 Formę z blue stuffa kilka razy poprawiałem (nie jest łatwo zrobić z tego dobrą formę) ale nie wyszło jakoś rewelacyjnie. Tzn. kształt się skopiował, ale miejsce łączenia form skutkowało sporą nadlewką, więc muszę to jeszcze mocno przeszlifować, ale generalnie nada się, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Jestem bardzo ciekawy tego specyfiku. Czasami trzeba coś skopiować drobnego i nie opłaca się bawić z gumosilem. A to jest ciekawa alternatywa. Wiesz pierwszy raz masz pewnie z tym styczność więc się nie masz co stresować nadlewkami kilka jeszcze form i wypracujesz jakiś sposób tworzenia kopii. A powiedz mi czym to wypełniasz, jakąś żywicą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2017 Nie, użyłem tym razem coś takiego: Zbliżone do Milliputa czy innych szpachli dwuskładnikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Grudnia 2017 Share Napisano 24 Grudnia 2017 jest jeszcze opcja zrobienia formy z silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2017 Weź jednak pod uwagę jak prosty i drobny element muszę dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 24 Grudnia 2017 Share Napisano 24 Grudnia 2017 Do takich drobnych elementów jeszcze niedawno używałem ponad 20 letniego RTV-102 na octanie. Do plastiku idealny. Wada, z niektórymi żywicami wchodził w reakcje. Nie używam , gdyż ponieważ 3 ostatnie tubki , wyrzuciła mi ślubna , arbitralną decyzją ,,nie ma miejsca na starocie,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 Solo, może poczekaj z tym modelem . W tym roku NATO Tiger Meet odbędzie w Poznaniu, i z tej okazji pojawi się nowy wzór na naszej 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 Są już jakieś przecieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2017 Solo, może poczekaj z tym modelem . W tym roku NATO Tiger Meet odbędzie w Poznaniu, i z tej okazji pojawi się nowy wzór na naszej 16. Jak pisałem w pierwszym poście, model robię na zamówienie, a klient życzy sobie malowanie kamuflażu z Tiger Meet 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 26 Grudnia 2017 Share Napisano 26 Grudnia 2017 Miło popatrzeć na taką robotę, zapowiada się zacne maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Solo, te farby MRP z kolorami Federal Standard jak się mają do Gunze C/H. Jest jakaś wizualna różnica koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Nie porównywałem bezpośrednio, ale z tego co pamiętam, to chyba nie ma jakiejś znaczącej różnicy w odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 (edytowane) No napisałem: Tamiya Pure White, konkretnie TS-26, niestety tylko do kupienia w spraju, trzeba spuszczać do aerka przez słomkę.Klasyczny błyszczący biały, ale ponoć to farba do modeli RC, więc znacznie wytrzymalsza na ścieranie niż zwykłe modelarskie. Mylisz się, TS to spraj do modeli plastikowych, PS jest do RC (lexan) i wytrzymała być nie musi bo lexan maluje się od wewnątrz. Solo, może poczekaj z tym modelem . W tym roku NATO Tiger Meet odbędzie w Poznaniu, i z tej okazji pojawi się nowy wzór na naszej 16. Ciężko będzie o lepsze malowanie niż wybrał Solo, to jest fantastyczne. Nowe pewnie znowu będzie jakieś festynowe brzydkie malowanie. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 Solo niczego nie wybrał, klient wybrał. Ale jakby Solo miał wybrać to by wybrał to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Co jest Młodzieńcze ? Skończony ? To gdzie fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 Nie skończone, z przyczyn osobistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Hmmmm, to chyba już kolejny raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 Ale przecież skończę, bo pieniądze wziąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Koniecznie bo warsztat jak zawsze spoko i fajnie się ogląda :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Widzę nieprzeczytane posty w temacie i już myślałem że jakieś nowe fotki zobaczę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 Przyjdzie Wasz czas, a wtedy... klękajcie narody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Formę z blue stuffa kilka razy poprawiałem (nie jest łatwo zrobić z tego dobrą formę) ale nie wyszło jakoś rewelacyjnie.Tzn. kształt się skopiował, ale miejsce łączenia form skutkowało sporą nadlewką, więc muszę to jeszcze mocno przeszlifować, ale generalnie nada się, Tutaj PLASMO robi bardziej skomplikowane frormy i odlewy i mu to wychodzi dobrze. Moze musisz poprawic technike robienia formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 Na tym filmie się wzorowałem. Widać nie mam talentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 No i jak tam? Zaraz pewne służby zaczną się o ten model upominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi