Bartosz.B Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Ta szpara pewnie jeszcze zniknie Zabrałem się za kadłub i prowizoryczną roboczą podstawkę Załatałem półokrągłe wycięcie dziobowej części pokładu, które widać na drugim zdjęciu w tej relacji. Kadłub sklejony w całość i pozostawiony do wyschnięcia czeka na pierwszą porcje szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Elegancka ta lampa co to masz na biurku, czy mógłbyś napisać jaka konkretnie to jest, albo jakiś link. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Lampa elegancka, dźwigi też. Kadłub jest. SwieNta Hiszpanska Inkwizycja na razie odpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Lampka TaoTronics 14W Co do inkwizycji to będę się pilnować, słyszałem że za drugim razem to już tylko zaproszenie na ognisko można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 7 Marca 2018 Autor Share Napisano 7 Marca 2018 Na razie bez większych rewelacji. Szpachla szlif podkład, szpachla szlif podkład i ta zabawa czeka mnie pewnie jeszcze minimum jeden raz. Za to stolarze poczynili pierwsze przymiarki pokładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Marca 2018 Autor Share Napisano 11 Marca 2018 Odpaliłem fukawke gruntowanie Surfacer 1500 Dno malowane mieszanką xf9 i xf7 Burty xf19 Próbowałem cieniować psikając po płaszczyznach mocno rozcieńczoną białą Teraz trzeba zapuścić bulaje i jakoś to zacząć brudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Bartku masz mega ranty (meniski) od taśmy. Albo fukasz gęstą farbą, albo ładujesz za dużo. Przy samym malowaniu, staraj sie sikac znad taśmy, tak zeby nie malować jej grubości, i żeby farba nie zbierała sie przy krawędzi. Mogłeś troche pocienkocić i skręcić śruby, ale to detal. Pochwy wałów tez jakoś tak mało płynnie łączą się z kadłubem. Walcz dalej, źle nie jest, ale masz nad czym popracować. PS: Cieniowania nie zaobserwowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 To, co Gała, plus do tego zawalone wklejanie pokładów. Powinny być na równo z krawędzią burty, a u Ciebie są niestety poniżej, w dodatku na całej długości modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Tą wrone na rufie to z jakiegoś zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Ja się na okrętach nie znam, ale zgadzam się z uwagami kolegów powyżej. Forest, może będzie drewniany pokład to to by mogło w sumie pomóc,tak ki się przynajmniej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 12 Marca 2018 Autor Share Napisano 12 Marca 2018 Tak po oderwaniu taśmy powstają mi stopnie i mam z tym problem. Pokłady wkleiłem tak jak to rozwiązał producent jak bym je podniósł była by szpara na calym obwodzie pokładu, poklady będą drewnianiane. Wrona jest z standordowego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 Pokłady wkleiłem tak jak to rozwiązał producent jak bym je podniósł była by szpara na calym obwodzie pokładu Błąd, w takich kwestiach się Trumpeterowi nie ufa W ich modelach nawet w siedemsetce pokłady są bardzo często za małe i zapadają się nawet o dobre 2 milimetry, więc po prostu trzeba nad nimi popracować... dobrze, że masz doklejany pokład, to trochę zniweluje problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 12 Marca 2018 Autor Share Napisano 12 Marca 2018 Pany uczę się się cały czas... Wszystko tak naprawdę robię na czuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 14 Marca 2018 Autor Share Napisano 14 Marca 2018 Trochę go przybrudziłem aczkolwiek dalekie to jest od efektu jak chciałbym uzyskać. Zapuściłem wasch w bulaje oraz dokleiłem pokład. Cały czas tez kompletuje warsztat i tu mam pytanie, a mianowicie gdzie się zaopatrujecie w łańcuchy kotwiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 Ha, powiem Ci że zupełnym przypadkiem, przez nisko wklejony pokład rozwiązałeś problem jaki większość ludzi ma z drewnianymi pokładami- wystawanie ponad burtę! Naprawdę fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Łańcuchy biorę stUNt http://www.lzmodels.com/Shop.html musisz zjechać tak ze 2/3 paska w dół. Tam są w 3 rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 15 Marca 2018 Autor Share Napisano 15 Marca 2018 Podziękował za namiar na łańcuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Łańcuchy biorę stUNt http://www.lzmodels.com/Shop.html musisz zjechać tak ze 2/3 paska w dół. Tam są w 3 rozmiarach. A który bierzesz do 350 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Zależy jaka łajba, ale ogòlnie to najmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 Łańcuchy dotarły po tygodniu, ale jestem bardzo zawiedziony. Ja wiem ze w Angli pada i jest ogólnie do dupy, ale żeby aż woda w woreczkach była? dostałem kilka gram zardzewiałego złomu za 29€ do tego policzyli mi 8€ za wysyłkę, a wysłali listem za 2.5€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 Co do modelu to cały czas coś tam dłubałem wieczorami. Panowie od herezji mieli racje i budowa od dział i radarów odbiła mi się czkawką, musiałem lufy odrywać ponieważ nie bylem wstanie odciąć równo kolorów. Co do kadłuba to mam już wszystkie nadbudówki gdzie znajduje się drewniany pokład. Teraz będę mógł je powoli wyposażać w detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 A rdzą to się nie przejmuj, moje też są zardzewiałe mniej roboty będziesz miał z ich zużyciem. Poza tym za nazwanie naszej wyspy ANGLIĄ to dostałbyś tu w Pubie ze 4 kosy pod żebra zanim skończyłbyś wymawiać zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Jak na razie bardzo zgrabnie Ci to wychodzi - wstydu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 Nawet nie wiedziałem że kupiłem je w Irlandi Co do Grafa to zaczyna to jakoś wyglądać, na razie poskładane na sucho wszystko co udało mi się ulepić. Oczywiście trzeba jeszcze gdzieniegdzie poprawić malowanie machnąć lakier i zrobić delikatne brudzenie. Linki na dźwigach zostaną wymienione na 0.068 mm Ptanie: Dlaczego Surfacer nie trzyma się metalowych luf i farba odchodzi do gołego przy byle dotyku? Na elementach plastikowych siedzi jak złoto, można kleić nawet zwykłą taśmę malarską i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Tak ładnie że prawie się nabrałem, że Graf Spee to ładny okręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi