Kowalec222 Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Ja bym poprosił więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Fajnie, że się podoba. milczący - dzięki za "trapy"; Grzegorz - człowieku małej wiary... Kowalec222 - będzie więcej zdjęć, jak już pójdzie do galerii, na razie za ostre słońce jest... Tymczasem taki mały mniej czy bardziej udany uciekinier (ogólnie maskuje się na kamieniu, więc błędy wykonawcze i merytoryczne chyba do przełknięcia): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Radzisz sobie świetnie w wielu dziedzinach modelarstwa. Elegancko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Mikołaj - to kiedy jakaś łajba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lutego 2020 Autor Share Napisano 2 Lutego 2020 Dawno na lądzie mnie nie było, zrobię sobie IBG-owskiego Diamonda T w 72. Modelik przyjazny i dobrze pomyślany i spasowany, pododaję trochę Parta i d. wł.: Jednak jak to czasem bywa niektóre części trochę za proste np grill, wobec czego w plasticzków wykonałem własny: I taka ogólna przymiarka: CDN 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Ciężarówka, asfaltowiec czy wrecker? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lutego 2020 Autor Share Napisano 2 Lutego 2020 Fakt, zapomniałem. Wrecker akurat będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Super, w twoim wykonaniu będzie na pewno cudeńko. Chcesz kwity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Marca 2020 Autor Share Napisano 6 Marca 2020 Powolutku dalej. Mój egzemplarz ma nieco inny układ belek niż proponowany przez zestaw. Wykonałem ceowniki: I wkleiłem pamiętając o różnicach gdzie "C" ma być otwarte: Siłami zestawu, Parta i własnymi zwaloryzowałem ramiona dźwigów (na środkowym zdjęciu widać naklejone wąskie paski taśmy o równej długości dla zachowania prawidłowego dystansu między rozpórkami): Wykonałem też podzespół niejasnego przeznaczenia (na zdjęciu bez części elementów utrudniających przyszłe malowanie): Który ma takie usytuowanie: Lubię te IBG-owskie autka. CDN 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Marca 2020 Share Napisano 7 Marca 2020 Autek nie znam (modeli), ale lubię Twoją robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Marca 2020 Share Napisano 9 Marca 2020 Super znowu oglądać Twoje prace, bardzo mi się zawsze podobają Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Dzięki, cieszę się. Tymczasem pomalowała się kabinka, wzbogacona o Partowe tablicę i kierownicę oraz własne dźwigienki: Szoferkę można było skleić, doszły szybki i uszczelki i dało się na sucho poskładać, żeby zobaczyć wstępnie ogólny wygląd: CDN... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Świetna robota. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 W ramach czyszczenia biurka z wyrzutów sumienia, należy kończyć Diamonda. Przygotowałem własne osłony reflektorów, mają leciutkie zwichrowania, ocenię to na końcu czy dodaje realizmu czy nie i najwyżej zrobię nowe: Wykonałem też błotniki inne niż zestawowe: Podorabiałem różne inne detale i całą tę masę trzeba pomalować i zmontować: I pierwsze kolory już są: CDN... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 Na razie stosuję klasyczny lądowy schemat: Ale zbliżam się do nieznanego mi, a uznawanego za trudny, terenu. Otóż autko ma być jednolicie czarne, a jak wiadomo, ujarzmienie tego koloru to niełatwa rzecz. Wiem, że są tu eksperci, proszę o konsultacje. Wstępny pomysł startowy to 1-2 transparentne warstwy tire blacka, a po ocenie efektów ewentualne kombinacje tzw postszajdingiem. Ale może macie jakieś własne sprawdzone ścieżki? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Ekspertem nie jestem, lecz... jesli podstawowy kolor weżmiesz nato black (czy cos podobnego) to bedzie miejsce jeszcze na cos ciemniejszego i jasniejszego i uwazam to za dobry punkt wyjscia jako punktu czerni. Wiec raczej zabawa na nato czarno i postshading niz pre. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 Dzięki Bobek, w każdym razie dałem transparentny tire black i potem rozjaśnienia szarościami. Klasycznej czerni póki co nie stosowałem w ogóle. Uwaga - w toku prac wyszło mi, że będzie cywil, ale wątek jest zbiorczy, to już tu ciągnę. Galerię po skończeniu dam już w dziale "C". Jak znajdujecie? Wygląda to autko na czarne? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 Do czerni trochę brakuje ale efekt skali trzeba wziąć pod uwagę. Trudny wariant wybrałeś, na razie daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 Ostatnio autko było generalnie pszczółkowane: I prośba o podpowiedź - jaki kolor washa stosujecie do "czarnego" obiektu? Myślę o brązie, ale czy to dobry trop nie wiem, nie mam tu doświadczenia. A może jakiś jasny? Podzielcie się proszę :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Osobiście zastosowałbym szary i dopiero potem brąz od ciemnego po jasny z zależności od miejsca albo kurz w różnych odcieniach, pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 Dzięki za konsultacje. Tymczasem przygotowałem kółka oraz trochę wybrudziłem spód, co zasadniczo i tak będzie słabo widoczne, ale nie wypada pominąć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Marca 2021 Autor Share Napisano 13 Marca 2021 Dość skomplikowany układ dźwigów wymusza zarówno montaż, jak i brudzenie na raty. Poniżej pomysł na podłogę paki i wygląd skrzynek. Ujdzie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Ujdzie, chociaż może trochę bardziej jaskrawego rdzawego by się przydało miejscami. Cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Marca 2021 Autor Share Napisano 20 Marca 2021 Dzięki Andrzej, sam wiesz po swoim Diamondzie, że tej paki za wiele nie widać, jak już przyjdzie zapas, jakieś bambetle i dźwigi, ale ufam Twoim wskazówkom i trochę rdzy dodam. Tymczasem ustrojstwo-rusztowanie z tyłu autka dostało oświetlenie i brudzenie: Już z górki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi