abtb Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) A zatem lecimy Historia Avro Shackleton - brytyjski morski samolot rozpoznawczy i patrolowy dalekiego zasięgu, opracowany dla Royal Air Force, gdzie wykorzystywany był w latach 1951-1991. Samolot powstał w zakładach Avro jako rozwinięcie bombowca Avro Lincoln. Początkowo wykorzystywany przede wszystkim do zadań patrolowych i zwalczania okrętów podwodnych, z czasem przystosowany został m.in. do roli samolotu wczesnego ostrzegania oraz samolotu poszukiwawczo -ratowniczego. In-box Na rynku dostępne są modele dwóch producentów - Revella i Airfixa. Model Revella jest opracowany nieco wcześniej ale za to z większą dbałością o wygląd zewnętrzny - model otrzymał pełne nitowanie. Podział technologiczny kadłuba został tak dobrany by można było wypuścić na rynek wersję z przednim podwoziem. Wypraski są bardzo dobrej jakości, bez nadlewek. Sam model podobno bardzo dobrze się składa. Czas na fotki: A zatem dosiadamy się do i czekamy na postępy Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Gość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Czy fotki są widoczne? Bo w sąsiednim warsztacie moich beaufighterów sygnalizują że nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Są widoczne. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 W obydwu warsztatach fotki w Operze są widoczne. Zapowiada się ciekawy temacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Oj to się zapowiada ciekawie siadam, oglądam, podglądam i kibicuję Tomku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Siadam i podglądam. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Listopada 2018 Autor Share Napisano 23 Listopada 2018 Słowo się rzekło - wznawiam warsztat Porą wieczorową pierwsze fotki warsztatowe (i pierwsze zmagania z "nowym" forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 To ja se popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Listopada 2018 Autor Share Napisano 23 Listopada 2018 1 minutę temu, Bengal napisał: To ja se popatrzę Jakie popatrzę? Zakasaj rękawy i do roboty ze swoim. Czekam na efekty Twoich pierwszych zmagań z materią Aha, coś Tobie poczta "workowa" szwankuje bo nie przyjmuje wiadomości ode mnie. Może skrzynka zapchana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 Ha! Spryciarzu, nie będziesz musiał nitować i liczyć nitów! Siadam i pacze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Listopada 2018 Autor Share Napisano 23 Listopada 2018 6 godzin temu, sebastain napisał: i liczyć nitów! Nigdy nie należałem do Zakonu Braci Liczących Nity - deklaracja na użytek ewentualnych pytań ze strony IPN-u Obiecałem mały postęp - na początek zaszpachlowałem ślady po wypychaczach : oraz odrobinkę złożyłem wnętrze: i osłonę radaru: Żeby było ciekawie to już złożyłem i obrobiłem osłony silników: oraz stery wysokości i kierunku ( żeby wiedzieć w jakim kierunku podążać ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 13 minut temu, abtb napisał: Obiecałem mały postęp - na początek zaszpachlowałem ślady po wypychaczach po co jak ich nie będzie widać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 Trzeba przyznać , że ładnie zrobili te nity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) Jakoś tak se przypomniałem Tumoroł działam dalej Edytowane 27 Listopada 2021 przez abtb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 Fajny kawał plastiku ;D Będę się przyglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 21 minut temu, abtb napisał: Tumoroł działam dalej A galeria będzie na dzień dziecka........2023. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 Grunt że będzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 To już wykop, a nie wykopek . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Wkońcu coś ciekawego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Zawód archeolog modelarstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 15 godzin temu, abtb napisał: Tumoroł działam dalej Zgodnie z obietnicą - szycie pasów i porównanie z zestawowym zestawem proponowanym przez Revella: fotele w kabinie: całokształt: i rzut oka na inne inszości: No i lepim: ora takie tam przyłożone na suchara: W sumie w tym tygodniu chciałem wyprowadzić kadłub ale: 15 godzin temu, Xmen napisał: A galeria będzie na dzień dziecka........2023. żeby nie wylatywać przed plan to se odłożę do lutego 2022 Bo jeszcze, nie daj Boże, skończę przed terminem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Aż sobie przypomniałem jak kiedyś za gówniarza chciałem model Froga w edycji bieda karton i ksero z jakiegoś innego pudełka... zdiełano w CCCP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Czyli opóźnienia w warsztatach to u nas rodzinne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Taka delikatna "reasumpcja" Trochę zeszło bo musiałem się nadziergać nitów na grzbiecie i brzuszku: dolepiłem też stery: które są ruchome Jeszcze tu i ówdzie będzie trzeba podlizać papierem ściernym i będzie można dolepić skrzydła i przylepić resztę masek. A potem to już wiadomo - fukanie podkładem kolorem stosownym 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Wkoncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi