MiCK Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Doczekaliśmy się wreszcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 I ten dylemat: IBG czy Fly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Lubię czytać porównania równolegle wydawanych modeli, więc tego dotyczącego Łosi już się nie mogę doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Kurczę, w ogóle nie planuję tego kupować, ale... W dzieciństwie tłukłem seriami takie plastikowe Łosie, malutkie, chyba 1:144, zielone jak trawa. Znalazłem w sieci zdjęcia, chyba było to takie coś: A w środku: Siła sentymentu, nie wiem czy się oprę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 W dzieciństwie tłukłem seriami takie plastikowe Łosie, malutkie, chyba 1:144, zielone jak trawa. ... A potem wojny w piaskownicy całych eskadr tychże Łosi i podobnych im Spitfire-ów, wspomaganych "na lądzie" kompaniami odpustowych T-34 w najbardziej fantazyjnych kolorach... Siła sentymentu Pane Havranek, to se navrati! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Wychodzi Łoś i dla mnie to bomba Kto nie kupi ten trąba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Będzie nowy Łoś huraaa....... . Na pewno zakupię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 I wreszcie są fotki ,, Łosia''od IBG Wygląda to bardzo ,bardzo dobrze ;o) Najbardziej oczekiwanym model ,,naszych ''czasów :P został odtajniony :idea: Nie wiem jak tam inni ,ale ja już wiem co kupię podczas kolejnej wizyty w sklepie ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 ale rowy...Mam nadzieje, że tylko wyglądają na głębsze od Karasiowych, które było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Rowy wyglądają fatalnie. Szerokie jak kaniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 No to jak czekam na czeskiego Łosia z Fly. Sloty skopane, osłona dolnego stanowiska strzeleckiego skopana, osłony silnika skopane... Tylko rowy bardzo wydatne i jak kto lubi głębokie linie podziału, to będzie miał ucztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Jakaś dziwna, znikająca linia podziału. Tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Jakaś dziwna, znikająca linia podziału. Tak ma być? Szkoda czasu na zastanawianie się nad liniami podziału. Wszystkie do zaszpachlowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Tylko rowy bardzo wydatne i jak kto lubi głębokie linie podziału, to będzie miał ucztę Głębokie linie podziału to dobra rzecz, złe są zbyt płytkie i przede wszystkim zbyt szerokie. Nie ma za głębokich linii podziału, to zawsze jest dobre. W tym Łosiu linie są nie dość że bardzo szerokie, to sprawiają wrażenie dość płytkich, czyli washowanie może być trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Tylko rowy bardzo wydatne i jak kto lubi głębokie linie podziału, to będzie miał ucztę Głębokie linie podziału to dobra rzecz, złe są zbyt płytkie i przede wszystkim zbyt szerokie. Nie ma za głębokich linii podziału, to zawsze jest dobre. W tym Łosiu linie są nie dość że bardzo szerokie, to sprawiają wrażenie dość płytkich, czyli washowanie może być trudne. W Łosiu każda linia będzie za głęboka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Za szeroka raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Za szeroka raczej. Łoś miał blachy nitowane przeważnie na zakładkę. Był schodek grubości blachy. Poza liniami slotów, klap i lotek niemal każda linia jest za głęboka i za szeroka. Można od biedy zakceptować taki styl, że ryje się po wszystkich liniach podziału blach, ale ja naiwnie wierzyłem, że komuś się zechce zrobić model mniej mainstreamowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Jak piszecie, Najbardziej oczekiwany model XIX wieku. A tu taka trochę pańszczyzna. Widać, że autor tym razem wziął do ręki plany, ale nic więcej. Zero serca i wiedzy o tym jak wygląda samolot... Sloty i osłona stanowiska dolnego strzelca, pokazują, że autor modelu nie bardzo rozumie, że samolot żeby fajnie latać, musi być maszyna Jak najbardziej gładką. I kto teraz będzie piłował te sloty ?? No ja pewnie będę ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Linie przypominają obecnego Airfixa, więc do tragedii jest tutaj daleko. Dla jakichś 90% samolotów które sklejamy, każde linie będą za duże... zawsze można odpuścić sobie washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Najbardziej oczekiwany model XIX wieku. Freudowskie przejęzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Najbardziej oczekiwany model XIX wieku. Freudowskie przejęzyczenie. ,-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Linie przypominają obecnego Airfixa, więc do tragedii jest tutaj daleko. Dla jakichś 90% samolotów które sklejamy, każde linie będą za duże... zawsze można odpuścić sobie washa. Linie podziału Airfixa to też jest tragedia. Moim zdaniem projektant zupełnie nie miał pomysłu na przedstawienie powierzchni płatowca, a przecież to jest to co widać !!! I nie mając tej koncepcji porył wszystko wielkim rylcem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Łosia którego wyda Fly projektował nasz rodak z Łodzi i pierwotnie zaoferował swoją pracę IBG .Ci powiedzieli że zrobią lepiej.Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Wiadomo, że linie podziału blach to zawsze będzie jakiś kompromis pomiędzy "efektownością" a realizmem, ale te są zwyczajnie słabe, zwłaszcza jak na model z 2018 roku. Nie można było tego zrobić na miarę nowych modeli Eduarda? Chociaż ja w sumie i tak tego Łosia kleić nie zamierzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi