SławekK Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Dawno nic nie zamieszczałem, ale nie dlatego, że nic nie sklejałem . Działo z początku tego roku: Flak-01 by Sławek Kijak, on Flickr Model z Revella, moim zdaniem jeden z lepszych w '72. Po sklejeniu wyglądał tak: Flak-02 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-03 by Sławek Kijak, on Flickr Dodałem blachy z Haulera (zestaw podstawowy plus płytę pancerną) i lufę RB. Flak-04 by Sławek Kijak, on Flickr Blachy są szczególnie przydatne do wózków jezdnych. Trochę rzeczy dorobiłem sam. Flak-05 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-06 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-07 by Sławek Kijak, on Flickr Załoga to świetne figurki Dragona z zestawu PaK-ów - obecnie chyba niestety nie do kupienia. Flak-08 by Sławek Kijak, on Flickr Po pomalowaniu zestaw wyglądał tak: Flak-09 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-10 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-11 by Sławek Kijak, on Flickr Na podstawce prezentuje się następująco: Flak-12 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-13 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-14 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-15 by Sławek Kijak, on Flickr Podstawka wykonana przeze mnie - skałka własnego odlewu, skrzynki żywiczne, amunicja RB. Flak-16 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-17 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-18 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-19 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-20 by Sławek Kijak, on Flickr Model na konkursach się podoba, dostał wyróżnienie w tym roku w: Stalowej Woli, Bytomiu i Krakowie. Flak-21 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-22 by Sławek Kijak, on Flickr Flak-23 by Sławek Kijak, on Flickr A na koniec skala odniesienia . Flak-24 by Sławek Kijak, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 No i nie dziwię się, jest bardzo ładnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Czerwca 2018 Super Moderator Share Napisano 26 Czerwca 2018 Fajny szkrab xDD nie moja skala ale za wykonanie maluszka brawa się należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Nie do wiary, że to skala 72 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Pięknie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Model świetny, robisz postępy z obiciami i to widać, są już takie jak trzeba, nie ma się co czepić, no może poprawilbym te zacieki na pancernej osłonie. Jako wymagający i zrzędliwy musze na coś ponarzekać.... Scenke psuje podstawka tzn trawa, która jest strasznie jednorodna, nienaturalna i wygląda jak dywan a sama armata mało z nią zgrana. To chyba Twoja najsłabsza podstawka ,a pamiętam dobrze Twoje modele, np. kapitalna podstawka powstańcza spod Pantery (brakowało mi tam tylko psiknięcia nieco kurzu) i ta to jakby dwie inne osoby robiły, inne ligi i stać Cie na duuużo więcej. Musisz te podstawke poprawić bo model naprawdę zacny . Robisz naprawdę ambitne modele w72, tak trzymać! Ja jakoś nie mam jakoś weny by pozamieszczać fotki moich modeli a tak chociaż popatrzę i ponarzekam:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Super, mi sie bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 72........ No bratku, zrobiłeś kawał znakomitej roboty. Myślałem, że to jest większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 Super praca... Jedynie nad figurkami jeszcze by popracować :c)... Zdradzają skalę :c) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Obłęd detali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Mógłbym zabawić się w skrupulanta i ponarzekać na regularność odprysków na ogonach działa, ale byłoby to zwykłe czepialstwo. Świetnie zdetalowany i pomalowany model, bardzo się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 7 Lipca 2018 Autor Share Napisano 7 Lipca 2018 Dzięki za opinię. Jedno sprostowanie - lufa jest z Abera - nie z Rb - znalazłem opakowanie . Scenka miała być "delikatna", żeby działo na konkursach nie stało się "dioramą" . Trawa miała być "świeża", zaraz po wjechaniu działa na improwizowana pozycję. Żona oglądając zdjęcia stwierdziła, że: "takie podłoże powinienem robić na swoich modelach" - więc był to chyba komplement . Co do ambitnych modeli, to tak wolę - z malowanie idzie mi tak sobie, to chociaż na budowie/przebudowie się skupiam . Figurki cieniuję akrylami i moim zdaniem jest coraz lepiej... jeszcze nie dobrze, ale lepiej niż było . Za jakiś czas wrzucę kolejne swoje modele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 1:72 powiadasz - dałbym się nabrać na 1:35. Gratulacje, czas poświęcony temu maleństwu nie poszedł na marne! Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 10 Lipca 2018 Autor Share Napisano 10 Lipca 2018 Trochę czasu mnie ten model kosztował... ale to Revell, więc przynajmniej nerwów oszczędza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Super scenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Rewelacja ! Bardzo mi się podoba. Świetne pomalowane figurki. Dla mnie całość wygląda jak 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi