Daz Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Witam. Zainspirowany pewnym zdjęciem zbudowałem scenerię Sarajewa z lat 90, i aby ją uzupełnić wstawiłem T55 z tamtego okresu. Skala 1/35, T55 produkt firmy SKIF (szału nie ma jeśli chodzi o jakość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Ladny model, no ale w polaczeniu z ta podstawka to juz jest super, gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Czołk jak czołk, aleś podstawką mnie urzekł bardzo, w dechę mi się podoba, (Coś więcej na temat materiałów wykorzystanych do budowy, żywica gips etc??) PZPR Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Dzięki. Podstawa to płyta mdf, z nadrukiem betonu, wykonanym przez mnie od podstaw, podmalowany i ubrudzony washami i pigmentami, a ściana to płyta kartonowo gipsowa, także z nadrukiem (Sarajevo) wykonanym od podstaw, oraz nadruk podniszczony i ubrudzony pigmentami AK , a betonowy blok, który leży na ziemi to kawałek karton-gipsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Może i ze Skifem szału nie ma, ale tak go przyozdobiłeś i wkomponowałeś w podstawkę, że w ogóle to nie razi, kapitalna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Można powiedzieć, że już było... Praca Korowiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Można powiedzieć, że już było... Praca Korowiowa Można, ale każdy z Nas na swój sposób by to zrobił, wcale ujmy nie ma kopiując coś ciekawego, a ze wyszło to Daz’owi nader ładnie nie widzę się powodu czepić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 A ja się cieszę, że Daz wrzucił kolejną pracę! Fajna scena, sam miałbym ochotę taką sobie zrobić na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 A ja się cieszę, że Daz wrzucił kolejną pracę!Fajna scena, sam miałbym ochotę taką sobie zrobić na półkę. To czemu nie lepisz?? Ja bez pardonu, zdjęcie zapisuje we chmurze i zbuduje coś we teń deseń, tyle ze z samymi figurasami, bo długie lepienie plastiku mnie się znudziło, wole odrazu se coś pomaźiać farbkami po figurkach. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Sierpnia 2018 Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Fajny model, i mega pomysł na dioramke !! Bardzo mi sie podoba ten napis Sarajewo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Dzięki za miłe słowa. Cooper69 ja robiąc ta dioramę zasugerowałem się zdjęciem prawdziwej takiej ściany, a dioramy którą pokazałeś nawet nie widziałem wcześniej, no ale nawet jak by tak było to chyba nie ma limitów wykonania danego modelu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Dzięki za miłe słowa. Cooper69 ja robiąc ta dioramę zasugerowałem się zdjęciem prawdziwej takiej ściany, a dioramy którą pokazałeś nawet nie widziałem wcześniej, no ale nawet jak by tak było to chyba nie ma limitów wykonania danego modelu.... Umieszczenie tego zdjęcia było tylko podyktowane tym, że Korowiow (jak wielu utalentowanych modelarzy) zniknął z tego forum, a jego super prace wraz z nim... A umieszczenie linka do warsztatu jest ze względu na "politykę" modelworka niemożliwe Nikt nie ma monopolu na daną scenę - żeby było jasne PS. Jedyne co mi się w scence rzuca na oczy to ślad w ścianie. Niestety wygląda jakby był po uderzeniu w płytę pancerną - zadry 3D po odłamkach. Beton się odłupuje płytkimi "plackami" jak na zdjęciu oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Miałem nic nie pisać bo nie lubię rozkręcać "gówno burzy" ale właśnie przez takie podejście zacząłem unikać tego forum, i z tego co zauważyłem ta tendencja jest zwyżkowa wśród "forumowiczów" - ucieczka do normalności czyli wszędzie indziej . Udzielam się na kilku innych forach, a głównie na profilach FB poświęconych modelarstwu, i z przykrością muszę stwierdzić, że tylko tu i za każdym razem spotykam się z podejściem : "do czego by się tu do..bać" .... szkoda. Cooper po co te dogłębne analizy? Naprawdę będziemy rozpatrywać strukturę i zachowanie się betonu pod wpływem działaniem różnych sił? Naprawdę to w całym modelu tylko zauważyłeś , no poz tym że już taki był zrobiony. Tak się składa że autor tej dioramy co ją pokazałeś (Tomek Rojek) skontaktował się ze mną na moim profilu i bardzo ją pochwalił ciesząc się że ktoś stworzył coś podobnego do jego pracy, która zdobyła srebrny medal w Moson . Są komentarze odnośnie technki pracy, doboru materiałów, pomysłu na tematykę czyli typowo modelarskie zagadnienia, ale zawsze musi się pojawić temat : "to było, beto jest nie taki, a kolor liści na ziemi nie odpowiada porze roku" ... i zawsze się zastanawiam po co..... Panowie i Panie, jeśli moja praca pod względem modelarskim (artystycznym) się wam podoba , cieszy mnie to bardzo, jeśli nie , bo o gustach się nie dyskutuje również dobrze bo dziwne by było jak by każdemu z nas podobało się to samo , to nie zupa pomidorowa żeby każdy ją lubił, ale doszukiwanie się na siłę błędów lub też stwierdzenie , że takie coś już kiedyś było jest naprawdę słabe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Gratuluje świetnej dioramki. Jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Mnie się podoga. I czołk i ściana. Podłoże mniej ale całość tworzy spójny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Tygrysów i Panter też jest tu od zawalenia i za każdym razem kiedy pojawia się nowy model tych pojazdów w galerii, zachwytom nie ma końca i nikt nie pisze:,,... To już było". A tu proszę, sprzęt współczesny, scenka traktuje o konflikcie nie mniej tragicznym niż druga wojna i co? "... To już było..." A ten kawałek o betonie, to już w ogóle szkoda gadać. Kolego Daz! Praca genialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Generalnie mi się podoba. Gąsienice są bardzo słabej jakości, trzeba było metalowe wrzucić. Te za szybko opadają na koło jezdne. No i możesz jeszcze krawędzie styku z podłożem metalizerem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Sierpnia 2018 Super Moderator Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Bardzo mi się podoba całość. Lecz muszę się doczepić. Twoje umiejętności są ogromne, więc mógłbyś w światłach i reflektorze, bo to chyba reflektor jest, wykonać własnoręcznie klosze. Niewiele pracy, ponieważ wystarczy rozgrzaną plastikową folię z butelki PET, naciągnąć na coś o średnicy takiej, jaki na być klosz. Takie nic, a wygląd czołgu by był lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Sierpnia 2018 Share Napisano 14 Sierpnia 2018 Praca super. Chciałbym tak kiedyś umieć. PS. Patrząc na te zdjęcia od razu mam skojarzenie z jednym z moich ulubionych kawałków U2: „Miss Sarajevo” w wykonaniu razem z Pavarottim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Bardzo mi się podoba. I mam pytanie: płyty gumy z czego uzyskano - materiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 płyty gumy z czego uzyskano - materiał ? to samo mnie nurtuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 Fajny czołg i podstawka. Odnośnie "czy było czy nie"?! ehhh... można by powiedzieć że model T-55 też już był ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi