MIRO Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 3 godziny temu, bazylms napisał: Chyba nie najgorzej, co? No. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 za zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Jest ok. Jedynie utrudniłeś sobie doklejając pylony na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Fajnie się prezentuje, wygląda to dobrze. Czekam na kolejne kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Bardzo ładnie wygląda to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2018 Dzięki. 10 godzin temu, Bobek napisał: za zielony Pod wpływem waszych wcześniejszych wpisów w ostatniej chwili dodałem jedną kroplę zieleni więcej. Nie przypuszczałem że aż tak to zmieni kolor. Najgorsze jest to że do zdjęcia maskowania wydawało mi się że jest ok. Nie było porównania. Godzinę temu, karambolis8 napisał: Jest ok. Jedynie utrudniłeś sobie doklejając pylony na tym etapie. Ja się jeszcze uczę jak robić samoloty, więc błędów będzie więcej. Najgorzej wyszła owiewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 W kwestii wygody bądź wyborów ja dla odmiany zwykle wklejam pylony od razu nie przeszkadza mi to w późniejszych pracach - no może utrudnia nakładanie kalek. Za to nigdy nie maluje modelu wraz z owiewką (mam obawy o odkurz w środku który byłby nie do usunięcia) ale tak jak napisałem to zapewne kwestia przyzwyczajeń i indywidualnych upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 51 minut temu, bazylms napisał: Najgorsze jest to że do zdjęcia maskowania wydawało mi się że jest ok. Nie było porównania. Ale, ze nie podoba Ci sie? Moim zdaniem jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Świetna robota! Zdecydowanie lepsze zielone niż szare ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Też uważam że bardzo fajnie wygląda, choć powierzchnia trochę mało zróżnicowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2018 Nie, podoba mi się. Moim zdaniem nawet lepiej niż takie szare. Chodzi mi tylko o to, że jak nakłada się tylko jeden kolor to wygląda to potem tak jak na tych rysunkach wcześniej. Jak widzicie na tym jednym stateczniku myślałem że jest ok, a jak zdjąłem maski to się okazało że różnica jest prawie niewidoczna. Ale ostatecznie jestem zadowolony, bo mogło być gorzej. I nawet mi farbą z taśmą nie odlazła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 Właśnie jestem na etapie nakładania kalkomanii i potrzebuję porady. Nie wiem czemu Zvezda wymyśliła sobie żeby gwiazdy zrobić z dwóch kalkomanii - jedna na drugiej. Najpier trzeba nałożyć gwiazdę, a potem na nią niebieską obwódkę ooddzielającą kolor biały od czerwonego. Jeszcze nigdy nie nakładałem kalek w ten sposób. Czy powininem po nałożeniu gwiazdy pomalować ją połyskiem przed nałożeniem drugiej kalki czy od razu dawać jedną na drugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) dawaj druga dobrze się ze sobą kleją, na końcu polakierujesz, poza tym wygląda to tylko straszniej niz jest, wiem co mowie Edytowane 15 Stycznia 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 Można śmiało jedną kalkę na drugą, ale daj jej przeschnąć po płynach zanim położysz kolejną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 Trzy dni walki z kalkami i takie oto efekty. Kalki moim zdaniem bardzo dobrej jakości. Delikatne, ale za to papier gruby i przy ich nakładaniu miały tendencję do rolowania się. Ale jakoś się w końcu udało. Może ktoś zweryfikować czy ustawienie tylnych goleni pod takim kątem jest prawidłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Masz tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 Bardziej chodziło mi o oś przód - tył, ale patrząc na tę fotkę to chyba jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Świetnie Ci idzie, MIG-29, dla mnie jedna z najpiękniejszych maszyn latających . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2019 Wczoraj malowałem dysze. Wydawało mi się że kolorowe przepalenia są ok, ale na gównianej fotce gówno widać. Dziś na spokojnie jeszcze raz się temy przyjrzę, bo skoro na focie jest aż tak słabo to może trzeba będzie trochę poprawić. Przygasiłem też oznaczenia. Jeszce raz sorki za jakość fotki, to tylko dowód że coś się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Hej, w nawiązaniu do naszej rozmowy w Telford - poprawiałeś jakoś linie albo sprawdzałeś już jak się w nich zachowa wash? Przyglądałem się wypraskom i wygląda mi na to, że przynajmniej linie na bokach grzbietu warto by poprawić. A model wygląda dobrze i choć jakieś poprawki zapewne wskazane, to wydaje się, że będzie dobry efekt końcowy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Dawno tutaj nie zaglądałem, ale jest za zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, smialus napisał: ... ale jest za zielony Jak patrze na zdjęcie i na model obok to kolory są inne i tu i tu. Sam nie wiem jaki to już jest odcień. Ale na pewno T-28 (model czołgu który robię) będzie bardziej zielony 3 godziny temu, Mikolaj75 napisał: Hej, w nawiązaniu do naszej rozmowy w Telford - poprawiałeś jakoś linie albo sprawdzałeś już jak się w nich zachowa wash? Nic Mikołaju nie poprawiałem. Ma szarego washa i tak to wyszło. Najsłabsze wg mnie są po wewnętrznej stronie stateczników pionowych, ale mam małe doświadczenie w tym jak głebokie powinny być. Ogólnie wydaje mi się że są ok. Niedługo postaram się o lepsze foty. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2019 Autor Share Napisano 3 Lutego 2019 Dysze trochę poprawione. Nie wiem czy ich matem nie potraktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 Ząbki lub pazurki - jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi