kubisz Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Plus za powrót. Drugi plus za dotychczasowe wykonanie. Trzeci za chęć poprawek. Nie zapomnij o tym: Jakoś to nam wszystkim umknęło, ale przegroda za fotelem kierowcy powinna być pusta, może uda Ci się oderwać i poprawić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Ja też się zastanawiałem nad tymi przegrodami, bo widziałem że są puste, tylko jakoś zapomniałem dopytać. Potem je wkleiłem, Wy nic nie mówiliście, więc zostawiłem je. Postaram się to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Na zachętę zdjęcia z polskiego poligonu: Polska-zbrojna.pl 12BZ Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Zderzak napisał: Na zachętę zdjęcie z polskiego poligonu: Fajna fotka. Dzięki Konrad. Ochoty już nabrałem, więc teraz wezmę się porządnie do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Ich podstawy są czarne. Poszukaj w walkaroundach na forum humvee różnych wersji... Zmieniały się kształty nawiewów itp. Ale deska z zegarami pozostała niezmieniona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 51 minut temu, mandrivecs napisał: Ale deska z zegarami pozostała niezmieniona... Trochę rozmijasz się z prawdą, nie było tak, że ta część deski od początku do końca jest niezmienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Kwietnia 2019 Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Taka mała dygresja, ale trochę w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam. Staram się nie obijać i walczę we wnętrzu. Tym razem próbuje zrobić ochraniacze na głowę. Takie coś U mnie wygląda to tak Mam nadzieję, że jak to pomaluje na czarno i założę dach, nie będzie to tak koszmarnie wyglądało? Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Przepraszam za post pod postem. Jedziemy dalej. Ja już tak niestety mam, że pomimo braku umiejętności, staram się dorównać najlepszym, co sprawia, że czasami skutek jest odwrotny do zamierzonego. Walka z wnętrzem trwa. Zrobiłem nawet coś na kształt pasów bezpieczeństwa, ale dopiero na jednym słupku. Na drugi zabrakło mi cierpliwości. Może jutro się uda. A zatem fotki Dobrze że to pojazd z dachem, więc większości moich bubli, po prostu nie będzie widać Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 Dobrze idzie. Obijacze świetne. Jak mogę podpowiedzieć, bo ćwiczyłem temat w moim koszer-Humvee - ta dolna "kość" przy pasach to kaseta ze zwijaczem, więc usuń pas poniżej - tam go już po prostu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2019 To już zostało usunięte Krystianie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Heh, a miał to być model, tylko z zestawowym wnętrzem Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Jak na pierwszy humvee to kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 To efekt oglądania zbyt dużej ilości zdjęć i myślenia "Co? Ja nie dam rady?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Myślicie, że wszystkie drzwi powinny być otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 A to już od Ciebie przecież zależy. Pamiętaj tylko o zamaskowaniu babola z przegrodą za fotelem kierowcy przy otwarciu tamtych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Pamiętam, jak najbardziej. Coś czuję, że tym otwarciem drzwi z tyłu, dołożę sobie roboty, ale akurat to mnie nie martwi, a wręcz przeciwnie. Dokładanie tych wszystkich dupereli do wnętrza, zaczyna mi się podobać. Jeszcze takie pytanko. Czy pancerne płyty, za fotelami z tyłu, mają obydwie taki sam kształt? To znaczy, czy są swoim lustrzanym odbiciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 8 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Czy pancerne płyty, za fotelami z tyłu, mają obydwie taki sam kształt? To znaczy, czy są swoim lustrzanym odbiciem? 2 x tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Hej. Staram się dorobić te pancerne płyty za fotelami z tyłu. Jedna już jest. Dorabiać drugą, czy postarać się aby pierwsza była lepsza. Wymiary według poradnika z forum humvee Tu już obydwie plyty No i tu z fotelami. Mam nadzieję, że choć troszeczkę zbliżyłem się do oryginału? A tak szczerze Chłopaki. Czy ja nie przesadzam z tymi wszystkimi poprawkami w swoim pierwszym humvee? Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam ponownie. Oprócz pancernych płyt pokazanych poprzednio, które, i tu piszę to całkiem serio, czekają na akceptację ekspertów, dorobiłem sobie też skrzynkę kontrolną, automatycznego systemu gaśniczego AFES. Tak wygląda Jutro aktualizacja na forum humvee Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Radio ok, płyty jak dla mnie za grube i trochę kształt chyba inny. Spróbuj z płytki 0,25 mm. Nie masz pionowego zagięcia, a poziome powinno być poniżej wcięcia bocznego w płycie. U Ciebie jest na tym samym poziomie. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Kształt płyt zrobiłem według tego czerwonego schematu no i patrzyłem na to zdjęcie I chyba faktycznie są za grube. Poprawi się. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Zagięcia w pionie i poziomie zrób poprawne. Tu masz te samą blachę u Zderzaka. Moja i Jego pochodzi z zestawu Tomcata. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 To się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi