Nacktgeboren Napisano 26 Lutego 2019 Autor Share Napisano 26 Lutego 2019 Dzięki Było z tym trochę zabawy, ale podłoga zrobiona. Na etapie dalszej budowy pojawi się na niej jeszcze kilka elementów, ale z grubsza wygląda jak miało wyglądać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 14 Marca 2019 Autor Share Napisano 14 Marca 2019 Bez pośpiechu, ale do przodu. Zrobiłem trochę poszycia: Robią się też siedzenia do przedziału transportowego: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Ernest, czym wycinasz takie cieniutkie krążki? Cyrkiel Olfy czy jakiś inny trik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 14 Marca 2019 Autor Share Napisano 14 Marca 2019 Używam kroczka, przy czym mam taki fikuśny, ze śrubą regulacyjną, więc bez problemu trzyma promień podczas cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 OK, ale co tnie? Igła - jakoś naostrzona czy też jest tam coś przeznaczone fabrycznie do cięcia (czyli jakieś ostrze)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Trudno coś napisać. Robisz tutaj jakiś performance modelarski ,-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awell23777 Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Bardzo interesujące jest obserwowanie swojej pracy! Z nie mniejszym zainteresowaniem czekam na kontynuację B-747! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 W dniu 14.03.2019 o 18:14, KayFranz napisał: OK, ale co tnie? Igła - jakoś naostrzona czy też jest tam coś przeznaczone fabrycznie do cięcia (czyli jakieś ostrze)? Tnie igła, taka całkiem zwykła. Równie dobrze tnie się oprawioną igłą krawiecką - wycinanie wzdłuż krzywika jest na mój gust dużo łatwiejsze niż np. skalpelem. Kontynuacja B-747 może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Kolejna dawka wypasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 kyrielejson..... co tu się odjaniepawla? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Marca 2019 Share Napisano 29 Marca 2019 Lekcja robienia od podstaw wielu jednakowych, symetrycznych części bardzo pouczająca. Dobrze że czasem rzemieślnik ma możliwość podpatrzenia pracy Artysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 16 Maja 2019 Autor Share Napisano 16 Maja 2019 (edytowane) Ja sobie wypraszam, tylko nie artysta Artysta to ktoś, kto całe życie jest głodny, potem dostaje gruźlicy i młodo staje się nieżywym Trochę do przodu, pierwsze malunki itp. Edytowane 16 Maja 2019 przez Nacktgeboren 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 16 Maja 2019 Nie mój temat- samolot i skala - ale nie ma to jak stare dobre dłubanie xDDD Miło oglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 Magia tworzenia w czystej postaci ,coś pięknego . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2019 Dłubaniny ciąg dalszy: Nowe wręgi jeszcze trochę rozhuśtane, ale niebawem zostaną ustawione jak należy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Takie : Prawdopodobnie jest to ostatnia aktualizacja warsztatu Antka na jakieś dwa - trzy lata. Przez ten czas nie będę miał warunków do budowy tak dużego modelu, ani też to przesadnie zaawansowanych przeróbek. Póki co będę pewnie składał jakieś pojazdy itp., raczej z pudełka - z może jakimiś niewielkimi modyfikacjami. Taki jest plan, a co z tego wyjdzie to się okaże. Przy odrobinie fantazji może coś wymyślę, by od czasu do czasu podłubać też w tym wielkoludzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Szkoda, że szykuje się taka długa przerwa bo warsztat bardzo interesujący. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Będę czekał z niecierpliwością. Może w międzyczasie podgonię ze swoim Antkiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 z drugiej strony zaoszczędzisz dużo czasu. dobre i to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Model wykonywany od podstaw a właściwie na podstawie modelu kartonowego powiększonego do skali 1/16 tyle, że wykonywanego z plastiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Szacun za ten model !!!! Rewelacja !!! Sam myślałem, żeby na podstawie modelu kartonowego wykonać model plastikowy ale jestem na to za cienki. Piękny scratch!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Panie kolego, w sprawie tych kuleczek na nity. Gdzie można kupić coś takiego i jaka to średnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 10 Lipca 2019 Autor Share Napisano 10 Lipca 2019 To są kulki BGA, do kupienia na allegro w różnych średnicach - największe to bodaj 0,76 mm, najmniejsze 0,3 mm albo coś koło tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Lipca 2019 @Constructor od 0,2 mm powodzenia- do 0,76 mm ja już ledwo ogarniam 0,3 a co dopiero 0,2 xDD ok 10000 szt w pojemniku. Ja na swoim Breuer używam 0,45mm i 0,3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Dziękuję zacnym panom :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi