Pasqual Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 Sorry ale nie mam odpowiedniego sprzętu, a parę osób jak jak zrobiło inboxa byle czym, to przeczytało " zainwestuj na przyszłość w... i tu następowała lista... jak na forum fotograficznym. Dla świętego spokoju uprzejmie odmówię. Za chwilę zaroi się od profesjonalnych inboxów a i tak najlepiej pomacać oba. Ani jeden ani drugi nie znikną z rynku szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Czerwca 2019 Share Napisano 13 Czerwca 2019 6 minut temu, Pasqual napisał: Sorry ale nie mam odpowiedniego sprzętu, a parę osób jak jak zrobiło inboxa byle czym, to przeczytało " zainwestuj na przyszłość w... i tu następowała lista... jak na forum fotograficznym. Dla świętego spokoju uprzejmie odmówię. Za chwilę zaroi się od profesjonalnych inboxów a i tak najlepiej pomacać oba. Ani jeden ani drugi nie znikną z rynku szybko. Ok, rozumiem. Zaczekam, aż inboboxy pojawią się w sieci. Z zakupem mi się nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2019 Su-57 Zvezdy chyba już niedługo. Fajnie byłoby gdyby zrobili też w 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 F-14D G.W.H. już dostępny do preorderów na HobbyEasy - wysyłka 24 czerwca. Cena raczej z tych wysokich - 332HKD to około 160 złotych, jak dojdzie do nas na pewno będzie droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 No nie wiem, ich F-15 w 72 kosztują u nas poniżej 150 zł, a to zbliżony wielkością i skomplikowaniem model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 Ich F-15 na HobbyEasy kosztują o 1/3 mniej niż ten F-14. 234HKD czyli około 115 złotych. Nie rozumiem skąd pomysł, żeby F-14 miał być tańszy u nas niż w Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 Oczywiście że będzie droższy niż w Chinach, to naturalne. Ale zdziwiłbym się gdyby różnica w cenach F-14 i F-15 była znacząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 Przecież wyraźnie napisałem - 332HKD za F-14, 234 za F-15, różnica to praktycznie połowa. Czytanie ze zrozumieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 Cały czas piszę o różnicy w cenie jaka będzie w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 Na LuckyModel jest już w sprzedaży F-14D GWH, cena 43 dolary, plus 21 dolarów transport do Ojczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Taaaa, też dostałem inf z newslettera, 43 zielone... ok, ale te 20,99 za wysyłkę czyli prawie 2 razy więcej niż do USA skutecznie chłodzi chęć zamówienia z Lucky.... czegokolwiek. 11,27 do Czech, 11,93 na Węgry, 13,29 do Niemiec 16,88 Ukraina, tylko na Słowację 26,13. Ja kupię ale w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 LM podniósł drastycznie ceny do Polski kilka miesięcy temu, coś tam Raymond wspominał że jak się dogadają z Pocztą to może będzie taniej, ale raczej nie będzie. LM w ten sposób przestał być opłacalnym miejscem zakupów, przynajmniej z dostawą do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 (edytowane) Zawsze możecie zamawiać na mój adres Ale może być jak z Pocztą Polską... Edytowane 4 Lipca 2019 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Lipca 2019 Autor Share Napisano 5 Lipca 2019 Tu macie szczegółowe zdjęcia wyprasek. Na moje niefachowe oko wygląda to całkiem przyzwoicie: staranne wykonanie, bardzo ładne detale, sporo opcji. Trudno mi powiedzieć jak się to ma do F-14D Fine Molds, ale obstawiałbym, że GWH zrobił chyba ciekawszy model, choć możliwe że w przypadku detali Fine Molds miejscami wygrywa: ma sporo pootwieranych paneli i wszystko pod nimi, ładne, ostre i wąskie linie podziału, ale za to dość grube i mniej szczegółowe dysze silników, czy koła. GWH dodatkowo wygrywa mechanizacją skrzydła i bardzo ładnym uzbrojeniem. Chyba kupię, choćby żeby porównać z FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Airfix zapodał właśnie foty próbnych wyprasek Buccannera :-D A na dodatek Modelsvit zapowiedział wydanie Mirage'a 2000 !!! Wreszcie się doczekamy w królewskiej skali nowego opracowania tej pięknej maszyny !!! Idę zmienić gacie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 7 godzin temu, Psar77 napisał: A na dodatek Modelsvit zapowiedział wydanie Mirage'a 2000 !!! Wreszcie się doczekamy w królewskiej skali nowego opracowania tej pięknej maszyny !!! Idę zmienić gacie Najlepsza wiadomość roku. Buccaneer też super, ale ja czekam na S2B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 12 godzin temu, Psar77 napisał: A na dodatek Modelsvit zapowiedział wydanie Mirage'a 2000 !!! Wreszcie się doczekamy w królewskiej skali nowego opracowania tej pięknej maszyny !!! Jeśli ich Mirage 2000 będzie równie dobry jak 4000 No i znając Modelsvit, bardzo możliwe że zrobią też wersję "N"... A nawet jeśli będzie tylko "D", to ASMP i kalki z Hellera już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 Ja tam liczę na to, że uda się zrobić jakąś bardziej egzotyczną wersję w rodzaju Tajwanu, Kataru, Emiratów czy Brazylii. Kalki da się kupić, ale fajnie żeby model się zgadzał. Tak czy inaczej to raczej powinien być chyba wątek o nowościach 2020, nie wierzę, że wyjdzie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 W dniu 17.07.2019 o 16:42, Matys napisał: Ja tam liczę na to, że uda się zrobić jakąś bardziej egzotyczną wersję w rodzaju Tajwanu, Kataru, Emiratów czy Brazylii. A ja chcę zrobić Greka, odkąd jakiś czas temu odkryłem, ze jako jedyne zostały przystosowane do podwieszania Exocetów z którymi wyglądają kozacko :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 Godzinę temu, Psar77 napisał: A ja chcę zrobić Greka, odkąd jakiś czas temu odkryłem, ze jako jedyne zostały przystosowane do podwieszania Exocetów z którymi wyglądają kozacko Mnie ostatnio wzięło na Hindusa po tym jak zobaczyłem fotę z rajdu na Balakot z izraelską bombą Spice 2000 i dwiema rosyjskimi rakietami R-73. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 Whoa ! Tez ciekawy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 Oba ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 Jeśli będą wypraski tak dobre jak Mirage III, to będzie dopiero ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 13.06.2019 o 21:42, mig napisał: A mógłby kolega zrobić In- boxa MiG-21F-13. Bo w planach mam jeszcze jednego i nie wiem czy zakupić Modelsvita czy sprawdzonego Revella. Też jestem zainteresowany wszelakimi uwagami dotyczącymi modeli tego producenta a zwłaszcza Mig-21F . Czy jest on dla zwykłego sklejacza czy raczej osoby już zaprawionej w bojach ze szpachlą i pilnikiem. Cena dosyć wysoka i mam nadzieję że płacimy za jakość a nie... niszowy temat? Na zagranicznych forach widzę że model dostał nagrodę: Modell des Jahres 2018 od ModellFan więc chyba warto ( Mi-24 od Zvezdy też chyba taką samą tylko w 2011 ) Edytowane 21 Lipca 2019 przez zibi85mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 2 godziny temu, zibi85mig napisał: Też jestem zainteresowany wszelakimi uwagami dotyczącymi modeli tego producenta a zwłaszcza Mig-21F . Czy jest on dla zwykłego sklejacza czy raczej osoby już zaprawionej w bojach ze szpachlą i pilnikiem. Cena dosyć wysoka i mam nadzieję że płacimy za jakość a nie... niszowy temat? Na zagranicznych forach widzę że model dostał nagrodę: Modell des Jahres 2018 od ModellFan więc chyba warto ( Mi-24 od Zvezdy też chyba taką samą tylko w 2011 ) Mam kilka Modelsvitów, niestety na razie tylko w pudełkach: M-17; Be-12; VVA-14 i Mirage 4000. Duże elementy ciągną trochę short-runem (brak kołków mocujących), małe elementy są za to bardzo szczegółowo i ostro odlane. Na pewno kilka klas wyżej niż AModel. Z modelu na model jest też chyba coraz lepiej z ogólną jakością. Mirage 4000 jest IMHO rewelacyjny, do tego są w zestawie blaszki i maski. Ogólnie jeśli w modelu nie ma bardzo dużych części, to powinien się sklejać bez większych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi