Szydercza Gała Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 GoniEM, bazy sOM. Tera trza łoszyć i brzydzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Super Gała. Ale to chyba nie Tamijunia? Ja w końcu też coś zacząłem działać. Daleko w czarnej .... za wami jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 25 minut temu, bazylms napisał: Daleko w czarnej .... za wami jestem. Ale za to z pełnym kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Tamijunia i Vallejo Krzychu. Walcz dzielnie piekarni nie ma, na czas i tak nikt nie zdążył, także ten...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Już prawie końcówka. Pozostało dopieścić szczegóły, dać lakier na wodę, zrobić olinowanie i kończyć zabawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 W tej scenie czuć wiatr , a nawet powiem że czuć śledzia! Znakomita praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 W przyszłości muszę popracować nad wodą, bo w moim wykonaniu wygląda jak ubogi krewny. Przy następnym wodowaniu będzie trzeba zmienić technologię Olinowanie muszę dopracować, oprócz tego jeszcze jakaś drobnica, ewentualne dobrudzenie i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 17 minut temu, Pilut napisał: W przyszłości muszę popracować nad wodą, bo w moim wykonaniu wygląda jak ubogi krewny. Moja nie jest lepsza będą razem robić za daleką rodzinę. Uwal go, a nie tylko dobrudz, washa też chyba jeszcze nie robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 Pilut to Twoją pierwszą woda? Jeśli tak, to nie jest źle. Ja sam nie wiem już ile razy robiłem wodę i trochę w ostatnim czasie wylądowało w koszu. Ćwicz, pytaj, pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 Generalnie to mój 3 Hunt, i szczerz chyba najgorzej mi wyszedł. Wash był robiony na bieżąco, może kwestia słabego zdjęcia (albo słabego fotografa), w realu lepiej widać. Ogólnie starałem się nie przesadzać. Zawsze można dobrudzić, na czymś w końcu trzeba potrenować praktykę. Co do wody to eksperymentowałem z silikonem i poprzednie 2 próby były dla mnie w miarę zadowalające. Wydaje mi się, że tu trochę to skopałem i nie zdążyłem nadać mu zadowalającej formy zanim nie przysechł. Generalnie bardziej ciągnie mnie do modeli z dopiskiem "full hull", a tu wodę zrobiłem, żeby nie było łyso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Lipca 2019 1 godzinę temu, Pilut napisał: ciągnie mnie do modeli z dopiskiem "full hull" Obserwuję wątek i mam ochotę skleić jakiś okręt, ale to jeszcze dla mnie za wysokie progi. I mam pytanie, czym różnią się modele z tym dopiskiem"full hull" , od tych bez tego dopisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 Full hull , to opcja z pełnym kadłubem , wraz z częścią podwodną.Alternatywę stanowi model do linii wodnej. Nie zastanawiaj się , jak masz ochotę to wbijaj do stoczniowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Melduję, że zakończyłem prace na Kujawiakiem. Sprawa galerii jest do obgadania, tak więc nie wrzucam fotek, a kujawiak odpływa sobie do kartonu w w którym poczeka na gablotę i zdjęcia Dzięki wszystkim za bardzo fajny projekt! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Przez moment myślałem, że to fotka z okresu wojny. A tu proszę, jak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 No to mamy pierwszego który ukończył projekt, ostatnie zdjęcie fajnie buduje otoczke tajemniczości przed finalną galerią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Pierwszy na mecie! Bardzo fajnie ten kolaż z niebem wyszedł. Romantycznie wręcz. Coś w stylu "będziemy tęsknić za tymi Huntami" ... Hehe. Póki co my robimy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 No niektórzy też już mają ostatnią prostą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 12 Lipca 2019 Jak chcecie jakąś wspólny watek galerii w jednym poście to piszcie postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lipca 2019 Autor Share Napisano 12 Lipca 2019 Mamy też ostatniego - to ja. Świetnie wyszedł, jakbyś aparat niżej umieścił to by faktycznie wyglądało jak z epoki. Jeszcze tylko dymu brakuje, na takiej prędkości to pewno zdrowo kopcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 (edytowane) 16 minut temu, jawkers napisał: Jak chcecie jakąś wspólny watek galerii w jednym poście to piszcie postaram się pomóc. Dzięki Edytowane 12 Lipca 2019 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 21 minut temu, bazylms napisał: Mamy też ostatniego - to ja. Świetnie wyszedł, jakbyś aparat niżej umieścił to by faktycznie wyglądało jak z epoki. Jeszcze tylko dymu brakuje, na takiej prędkości to pewno zdrowo kopcił. Dajesz Krzychu! Robiłem fotkę na balkonie i ciężko było uchwycić dobrze niebo i słońce, tak by okręt był widoczny. Do galerii postaram się zrobić lepsze zdjęcie na tle nieba. Z tym dymem masz rację, też o tym myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Jest zajebiście, nic dodać nic ująć. Zdecydowanie jesteś przodownikiem naszego 700tkowego stada. Zrób osobną galerię z porządnymi zdjęciami, coby można nacieszyć oczy. Końcową galerię projektu zrobimy jak wszystkie będą gotowe, w sensie jak najwolniejsze lebiegi czyli Krzychu i ja skończOM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Dzięki chopy Skoro tak mówisz, to tak zrobię. Postaram się w przyszłym tygodniu cyknąć fotki i zamieścić galerię. Krzychu to jest daleko w tyle, więc trochę poczekamy Panowie trzeba zagęszczać ruchy, bo za 5 miesięcy ruszamy z nowym projektem. Ja mam nadzieje, że do tego czasu uporam się z Grafem i zrobię Warspite'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Jak mawiają nadzieja nie boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 (edytowane) Na ten czas koniec. Chce jeszcze dodać tych załogantów, ale na przesyłkę od NortStarModels czekam od 18 maja. Na pewno pisze się na kolejne tego typu projekty, wiele można było się na uczyć, dzięki chłopaki za wspólna prace. Jak na pierwszą 700 setkę chyba nie wyszło tak źle, galeria powstanie dopiero jak dostane tą długo wyczekiwaną paczkę i ukończę hunta na 100 procent Edytowane 14 Lipca 2019 przez Bartosz.B 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi