chudyhunter Napisano 6 Lutego 2019 Share Napisano 6 Lutego 2019 28 minut temu, jurayahip napisał: ...a co to za dziwna skrzynia przy lewej burcie? Zgadzam się! Nie do końca mi ona pasowała, więc została poprawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2019 Autor Share Napisano 6 Lutego 2019 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Jesteś w uprzywilejowanej pozycji Chudy, ja nie mam złomu i odpadów w 700tce W rzeczywistości i tak tego widać nie będzie he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Lutego 2019 Share Napisano 6 Lutego 2019 Złomu mam i to całkiem sporo, a czy będzie widać to się zobaczy albo nie zobaczy Dobra chopy ja na ten tydzień skończyłem. Dalej ruszę z tematem od poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2019 Autor Share Napisano 6 Lutego 2019 Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Lutego 2019 Share Napisano 6 Lutego 2019 Gruby ten maszt, reszta jest cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Masz będzie nowy, to była tylko taka pierwsza przymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) @chudyhunterNieźle to zaczyna wyglądać. Edytowane 8 Lutego 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Lutego 2019 Share Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Kujawiakowi nieco podniosłem kadłub, żeby nie siedział tak głęboko w wodzie. Z pokładu znikają wszelkie otwory i inne rzeczy a także dziwna skrzynia na lewej burcie przy przejściu śródokręcia do części dziobowej. Widać ją na ostatnim zdjęciu u chudego wyżej. Na zdjęciach i schematach jej nie znalazłem. Tam powinny być raczej schodki na część dziobową. Balustrady i słupki pod Oerlikony - cała tą platformę wyszlifowałem do zera. Na razie więcej niszczenia niż budowania Edytowane 8 Lutego 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Lutego 2019 Share Napisano 8 Lutego 2019 2 godziny temu, Super_Hans napisał: Kujawiakowi nieco podniosłem kadłub, żeby nie siedział tak głęboko w wodzie. Według malunków obecnie kadłub kończy się na dolnej linii czarnego pasa. Na wyższej fali będzie siedział za nisko. Kupuję pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2019 Share Napisano 8 Lutego 2019 Moja kanapka też już się wszpachlowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Lutego 2019 Share Napisano 8 Lutego 2019 @Szydercza Gała Uff, też rżniesz... Bałem się, że tylko ja tak psuje reputację IBG.. Tego Krakowiaczka to na wysokiej fali można już posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2019 Share Napisano 8 Lutego 2019 Tnę, ale bez przesady, tylko te osłony wyciachałem z kadłuba, co wyżej się zobaczy, ja jak zwykle mam ambitne plaby kadłubowe, w końcu to mój fetysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) Szpary i ubytki zaspawane. Podlubalem przy przejściu srodokrecia na dziób. Łuki ścianek wycienczone. Wycięte drzwi w prawidłowym jak mniemam położeniu. Zastanawiam się czy nie wywalić wszystkich tych skrzyń. Strasznie obłe krawędzie maja. A podejrzewam że mają odzwierciedlać takie jak na naszej H34. Edytowane 10 Lutego 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2019 Godzinę temu, Super_Hans napisał: Zastanawiam się czy nie wywalić wszystkich tych skrzyń. Strasznie obłe krawędzie maja. To się nie zastanawiaj, tylko rżnij, Waść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Dokładnie, ciachaj je wszystkie! Ja wymieniam je na flajhołkowe (6 szt.) a resztę postaram się zrobić samemu. Te co są do niczego się nie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 No dobra. Nie chcę mi się ale sprawdzę co mam na zlomowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Skrzyneczki z Hudzika pasujom jak ulał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 A tak w ogóle Panowie, gdzie wasze warsztaty? Chętnych chyba było więcej... Krzysztof to wiem, że czekasz na przesyłkę jeszcze. A reszta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Zaginęli w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 ja działam z wodą, a to moje wypociny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Co to za jogurt do tego musli zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) @Bartosz.B Świetnie! Taki Beaufort 7 Ci wyszedł. Tylko papierkiem zeszlifuj gdzieniegdzie te naostrzejsze falki przed malowaniem. Edytowane 10 Lutego 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) Ten jogurt to kartka z drukarki na wikolu rozcienczinym wodą, zeszlifuje te ostre krawędzie które pominąłem i położę jeszcze jedna kartkę. W założeniu miała wyjść spokojna woda, ale mnie poniosło Edytowane 10 Lutego 2019 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 53 minuty temu, zloty napisał: Co to za jogurt do tego musli zastosowałeś? W metodzie z musli ważna jest grubość papieru który wygładzi otręby. Od bibuły, przez pergamin aż do grubszego. U Bartka jest dość gruby papier na przykład. Generalnie wiadomo, im cienszy tym bardziej faktura pomarszczona. U mnie jest wersja mini. Z prawie przeźroczysta serwetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 @Bartosz.B Druga kartka powinna załatwić sprawę, też moje tak robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi