Jacko Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 W dniu 3.10.2019 o 17:06, leon napisał: Bo te nowe to takie oszukane Anakondy, rozmawiałem z pilotem na AeroBaltic i on twierdził że np 0304 jak i 0209 po modernizacji to Anakoda. Z innych źródeł wiem że nie do końca bo nie ma pływaków i kadłub jest inny. 0304 i 0209został doposarzony do wymagań SAR i polakierowany jak nowe Anakondy ale technicznie nią nie jest. Jeśli coś pomieszałem to proszę poprawić Bo to stare W-3T przerobione na W-3WARM (tak naprawdę w fabryce otrzymały oznaczenie W-3WA TSAR). Kadłubów nie ruszano (stąd między innymi brak nadmuchiwanych pływaków), a jedynie doposażono do identycznego standardu jak pozostałe. Będą służyć przede wszystkim do szkoleń, bo nie mają takich samych certyfikatów i dopuszczeń jak reszta Anakond. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 4 godziny temu, Hello napisał: Może to nieładnie się tak chwalić , mój Sokół zamieszkał także u mnie . Nasuwa się refleksja , czy jest jeszcze jakiś model polskiego producenta na takim samym poziomie w skali 1/48 ? Pozdrawiam Hello SW-4 I Mi-2 z Aeroplastu były na całkiem porządnym poziomie jak czytałem, mam je świeżo zamówione więc jak przyjdą mogę porównać z Sokołem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 (edytowane) 10 godzin temu, carlito napisał: mam je świeżo zamówione więc jak przyjdą mogę porównać z Sokołem. To świetnie , z góry dziękuję . Zapewne nie tylko ja jestem zainteresowany . To by się działo jakby Answer albo Aeroplast zrobiło jeszcze ... Mi-24 . Mirage w 1/48 to już chyba spoczął na laurach , od dawna (szkoda). Powoli "pustostany" w dziale biało-czerwonej szachownicy zapełniają się modelami . Jeszcze IBG jakiś czołg i nie ma co płakać , tylko kleić . Pozdrawiam Hello Edytowane 15 Października 2019 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 No tak, porządny Mi-24 i Mi-17 i był by komplecik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 Mi 24 w 1/48 był z Revella. Nawet miał polskie oznaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 Nie wiem, czy Zvezda nie planuje teraz nowego Mi-24 w 1/48, gdzieś mignęła mi taka wzmianka. 4 godziny temu, Hello napisał: To świetnie , z góry dziękuję . Zapewne nie tylko ja jestem zainteresowany . To by się działo jakby Answer albo Aeroplast zrobiło jeszcze ... Mi-24 . Mirage w 1/48 to już chyba spoczął na laurach , od dawna (szkoda). Powoli "pustostany" w dziale biało-czerwonej szachownicy zapełniają się modelami . Jeszcze IBG jakiś czołg i nie ma co płakać , tylko kleić . Pozdrawiam Hello Aby nie rozmywać tematu który dotyczy Sokoła, założę warsztat SW-4. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 10 minut temu, carlito napisał: założę warsztat SW-4. Dawaj , to jest najsłuszniejsza koncepcja . Powolutku ale kleić . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 (edytowane) To może najpierw zróbcie do Waszych eskadr to, co już jest dostępne (Sokół, Puszczyk, Mi-2) a potem piszcie co tam jeszcze byście chcieli... Edytowane 15 Października 2019 przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 W 1/48 Mi-17 i Mi-24 jest w zapowiedziach Kitty Hawk, Mi-24 jest w plotkach odnośnie planów Zvezdy. Ozywiście nikt nie pamięta o Mi-8.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 2 godziny temu, Grzes napisał: najpierw zróbcie do Waszych eskadr to, co już jest dostępne Ale jak to tak - kupić i zaraz kleić ? To nie wypada . Zresztą nie wolno zaraz otwierać woreczków po przylocie z poczty . To trzeba obgadać , poszukać materiałów referencyjnych . Może jakieś przełomowe zdjęcia ktoś odkopie na strychu . Farby wybrać , itp. No i trzeba namarudzic trochę . Musi dojrzeć , tak w skrócie . Pozdrawiam na wesoło - Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 7 godzin temu, Hello napisał: Musi dojrzeć To wiadome! Mój najstarszy model w magazynie dojrzewa od 2003 roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 Na edayu 2019 na stoisku AMK byly wypraski Mi-8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 Godzinę temu, Grzes napisał: Mój najstarszy model w magazynie dojrzewa od 2003 roku A to model, ser czy wino? Sprawdzałeś zawartość? Może jakiś cud się wydarzył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 1 minutę temu, abtb napisał: A to model, ser czy wino? Zajrzę. Jeśli będzie cokolwiek innego oprócz modelu, to przy najbliższym spotkaniu... przywiozę... No, chyba, że wyszedł ser... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 36 minut temu, Grzes napisał: No, chyba, że wyszedł ser... Dawaj, będzie na zagrychę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Grzes napisał: Mój najstarszy model w magazynie dojrzewa od 2003 roku To jest nówka , niesmigana , z folią na fotelach . U mnie w najstarszym kartonie mam Jaka 1 , co najlepsze - uwaga - bielusienkie kalkomanie . Nic nie zeżólkły . Leży także Kovozavody M... Cos , Taki bombowiec z kadłubem kanciastym , z czterech części . Ze 35 lat jak nic . I chyba jeszcze coś starszego też się znajdzie . Takie skarby z podstawówki . Duchy ze zeszłego wieku . Ciekawe czy to jest coś warte ? Pozdrawiam Hello Edytowane 16 Października 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 Starszego powiadasz...1970r Spasowanie igła i wypukłe nity ... bodajże najlepszy model tego wiatraka Chyba już dojrzał... jest starszy nawet ode mnie 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 Jolly Giant to cudo normalnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 Za rok pyknie mu 50lat... to chyba dobra okazja by go skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 (edytowane) 32 minuty temu, Mitrandir napisał: Na Herculesie nie widać jakiego numeru ? Może nasz młodzianek tam narysowany ? Hello Edytowane 16 Października 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 1 minutę temu, Hello napisał: Na Herculesie nie widać jakiego numeru ? Może nasz młodzianek tam narysowany ? Hello Chyba nie... ten ma jakiś garb nad centropłatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 42 minuty temu, Mitrandir napisał: ten ma jakiś garb nad centropłatem W końcu 50 lat leży. To jaki ma być - prosty czy garbaty 1 godzinę temu, Hello napisał: U mnie w najstarszym kartonie mam Jaka 1 Mam tego żulika z pierwszego tłoczenia I na dokładkę Iła-2. Takie egzemplarze to już tylko w ramy poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 (edytowane) Zajrzałem tam przed chwilą ( do kartona ) i mam jeszcze plastikowy model z kraju Honeckera ( takie radzieckie, internacjonalistyczne Niemcy , jakby młodszy czytelnik nie kojarzył ) - Su-7 w skali 1/72 . Kovozavody MiG-21 , ale bez kabinki . I trzy Matchboxy - F-16 , He 70f2 i Me262 Blitzbomber . Ja już ich nie skleje , może zamienić na coś ? Bo wyrzucić szkoda . Ił - 2m3 też jest , jeszcze powinien być Łoś w skali 1/72 , niestety chyba zaginął bezpowrotnie . Pozdrawiam Hello PS przepraszam za nie tematyczne posty . Edytowane 16 Października 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 23 godziny temu, Grzes napisał: To może najpierw zróbcie do Waszych eskadr to, co już jest dostępne (Sokół, Puszczyk, Mi-2) a potem piszcie co tam jeszcze byście chcieli... Puszczyk i Mi-2 jest.....teraz Sokół))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 ...Do dzieła Sławku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi