kryspacz Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 (edytowane) 40 minut temu, rosik napisał: Odnośnie opon/kół to pewnie jeszcze coś zmienię, ale się zastanawiałem ze skoro jedzie drogą betonową to czy błoto by nie odpadło z wystających elementów bieżnika a nie zostało w zagłębieniach i po bokach? No właśnie w tych zagłębieniach bieżnika czyściutko, jak na defiladzie. Płyty chyba też do sfatygowania, na razie wyglądają, jak z fabryki, i w konflikcie z, pięknymi zresztą, kałużami i błotkiem dookoła. Aczkolwiek ostateczna interpretacja należy zawsze do autora - mógł już np. do tego miejsca jechać 14 kilometrów po świeżo ułożonych płytach Edytowane 16 Maja 2019 przez kryspacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 16 Maja 2019 Autor Share Napisano 16 Maja 2019 Racja, w takim razie ubrudzę trochę bieżnik na brązowo, na płytach też może jakieś błotniste ślady dodam po kołach. Poszukam w Internecie zdjęć jak to może wyglądać. Tymczasem dzisiaj trochę roślinności dodałem. Tak się to wstępnie na przymiarce prezentuje. Na pewno jeszcze dodam gunnera, tablice rejestracyjne, kalkomanie na figurki, trochę krzaków, może jakąś młodą brzózkę zrobię, no i faktycznie te płyty i koła można ubrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Całościowo wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Bardzo mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 (edytowane) Scenka fajna, a roślinność i figurki wymiatają Edytowane 16 Maja 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 17 Maja 2019 Share Napisano 17 Maja 2019 Kompozycja fantastyczna, gęsto, ale wyważone, figurki świetnie grają z pojazdem, a zieleninka bomba! O jakich kalkomaniach wspominasz, są jakieś do JWK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 20 Maja 2019 Autor Share Napisano 20 Maja 2019 W dniu 17.05.2019 o 14:07, kryspacz napisał: Kompozycja fantastyczna, gęsto, ale wyważone, figurki świetnie grają z pojazdem, a zieleninka bomba! O jakich kalkomaniach wspominasz, są jakieś do JWK? Kalkomanie drukuje na drukarce laserowej i wycinam, tak samo zrobiłem z flagami które figurki mają na rękawach. Dodam jeszcze oznakę jednostki, jakaś zespołowa i na hełm znaczniki zespołu. Dziękuję wszystkim za słowa pochwały, mi również się ta scenka podoba, sam jestem zdziwiony że mi tak dobrze to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 (edytowane) Ale Ty wiesz, że będziesz miał chętnych na te kalki na figurki A może spróbował byś wydrukować kalkomanie które udawały by kamuflaż na mundurach? O tak jak na tej figurce. Edytowane 20 Maja 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Przyszły figurki operatora uzbrojenia. Postanowiłem umieścić tego wyprostowanego wąskiego stojącego. Ale nie podobało mi się że ma w ręce jakieś cygaro więc pozamieniałem ręce tym figurkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Po przymierzeniu już tego gunnera do pojazdu u broni okazało się, że niestety muszę trochę jego rękę przerobić aby nie wisiała w powietrzu tylko się opierała o coś, więc musiałem ją wyłamać i dołożyć trochę szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Płyty lekko podbrudziłem tak jak podpowiadaliście. Ale nie wiem czy efekt jest zadowalający. Bałem się, że coś tak zepsuję że będzie to nieodwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Płyty świetnie, chyba wystarczy, żeby nie "przedobrzyć". Podzielisz się swoimi kolorami do multicamu? - dobrze to wyszło kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 O kolorach farb nic nie powiem ponieważ mieszałem na różne sposoby aż wyszły takie jakie wyszły. Prawdę powiedziawszy mam bardzo ubogi warsztat i wyposażenie - posiadam tylko: - 11 farbek, - szary primer, - dwa lakiery (mat i połysk), - dwa beznadziejne washe, - dwa pigmenty miga i fixer do nich, - specyfik AK do zacieków - specyfik do błota i do kałuż - no i klej oczywiście A poniżej już chyba skończone figurki z kalkomaniami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 Pojazd też chyba skończony. Dodane są rejestracje i inne oznaczenia specjalne pojazdu. Lekko przez szybę prześwituje kierowca, którego mi odradzaliście, ale uznałem ze chyba się nie da postawić pojazdu w dynamicznej scence bez kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 A tutaj wstępna przymiarka na podstawce. Widzę, że przeglądarka lepiej wyświetla zdjęcia jak się na nie kliknie, niż jak się je ogląda bezpośrednio ze strony. Może muszę pomniejszyć rozdzielczość zdjęcia aby tak samo wyglądało na stronie jak i po kliknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Bardzo . Bardzo ładnie . Swietna scenka , czuć dynamikę akcji. Mundury super . Bardzo mi się podoba . Brudzenie pojazdu też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Jak będzie całość gotowa w galerii, to swoje odczucia wyrażę . Spróbuj jeszcze dogiąć lusterka w pałąkach na wieży i pojeździe, bo w tym położeniu nic załoga nie zobaczy. Druga sprawa, to uchwyt koła zapasowego. Academy zrobiło go za długi przez co koło jest za daleko od pojazdu. Odklej, skróć, przyklej= ok. Scenka ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 mi się kozak podoba ! gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Masz gdzieś zdjęcia na tablicę rejestracyjną na pojemniku na baterię na wieży? Nie widziałem nigdy jej w tym miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Bardzo mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 W dniu 2019-04-02 o 21:18, rosik napisał: Wstępnie psiknięty Primerem, w sumie po co to się nakłada to nie wiem ale widziałem ze wiele osób to robi, to i ja spróbowałem. Zważywszy na efekt końcowy mam wrażenie, że nas kolega troszku trollował, sugerując swoje niewielkie doświadczenie Świetna robota. Scenkę komplementowałem już wcześniej, złożone w całość jeszcze lepsze. Z drobiazgów do poprawy - jak powyżej: lusterka i odstające koło zapasowe, przybrudziłbym też chyba nieco obie rejestracje - odstają o mocno ochlapanego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Nazwę i numer farbki, którą humvee został pomalowany poproszę Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosik Napisano 1 Lipca 2019 Autor Share Napisano 1 Lipca 2019 W dniu 19.06.2019 o 09:10, kryspacz napisał: Zważywszy na efekt końcowy mam wrażenie, że nas kolega troszku trollował, sugerując swoje niewielkie doświadczenie Świetna robota. Scenkę komplementowałem już wcześniej, złożone w całość jeszcze lepsze. Z drobiazgów do poprawy - jak powyżej: lusterka i odstające koło zapasowe, przybrudziłbym też chyba nieco obie rejestracje - odstają o mocno ochlapanego pojazdu. Primer stosowałem drugi raz w życiu, w sumie nadal nie jestem pewien po co on jest, na pewno ładnie model wygląda taki cały szary Myślałem że w sumie on jest po to aby się lepiej farba trzymała elementów fototrawionych i dlatego go kupiłem, ale widzę, że bez niego też można się obejść. Postaram sie poprawić lusterka i koło no i o brudzeniu tablic też myślałem. Zrobię to jak wrócę do domu, w miedzyczasie wyjeżdżam na urlop więc galerię postaram się zrobić i wrzucić dopiero za dwa tygodnie. W dniu 18.06.2019 o 20:16, mandrivecs napisał: Masz gdzieś zdjęcia na tablicę rejestracyjną na pojemniku na baterię na wieży? Nie widziałem nigdy jej w tym miejscu... Postaram się znaleźć bo jak skończyłem model to pousuwałem zdjęcia z telefonu aby mi go nie zaśmiecały. Było kiedyś parę zdjęć tego pojazdu w Internecie z wizyty prezydenta w JWK. W dniu 19.06.2019 o 12:24, Grzegorz Grabowski napisał: Nazwę i numer farbki, którą humvee został pomalowany poproszę Hataka Hobby HTK-C152 NATO Green (FS34094) - farba z serii Orange Line czyli jakieś farby celulozowe. Przez przypadek ją kupiłem chciałem akrylową a kupiłem celulozową i nie da się jej teraz mieszać z akrylowymi Ale za to w trakcie malowania bardzo ładnie pachnie. Mi się podoba zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi