Super Moderator jawkers Napisano 11 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2019 Witam. Przedstawiam mój ostatnio skończony model. Jest to F-16A Fighter w skali 1:32 firmy Kangnam. Model to straszny gniot i trzymajcie się od niego z daleka, taka jest moja rada, szczególnie młodzi adepci modelarstwa. Model budowałem ponad rok. Na początku miał mieć malowanie 184th FS lub 188th FW, jeżeli cokolwiek to komuś coś mówi. Ale dzięki koledze z forum "Solo", model został pomalowany w malowanie chyba prototypowe. Przy modelu były wzloty i upadki, ale chyba więcej upadków. Efekt końcowy jest taki, że model cieszy moje oko Chciałem podziękować wszystkim, którzy pomogli mi przy budowie podpowiedziami, uwagami, a także tym którzy tylko obserwowali. Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć warsztat to poniżej wstawiam odnośnik. Koniec smęcenia miłego oglądania. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Brawo, z tego gniota w pudełku wyciągnąłeś naprawę fajny i pieszczący oko model. Zdjęcia na czarnym tle wyglądają naprawdę świetnie. Dobrze że nie bawiłeś się w jakieś wymyślne brudzenie, bo ten samolot dobrze wygląda tak jak u Ciebie - czysty i bez śladów eksploatacji. Bardzo podoba mi się nie tylko malowanie ale i ten ciemny wash w liniach, który tak fajnie nadaje nieco drapieżnego wyglądu maszynie. Z wad: no trochę gryzą w oczy nierówne linie podziału na obudowie wlotu powietrza, pewnie kilka innych drobiazgów by się znalazło. Ale generalnie: w pyteczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Bardzo ładny model wyszedł.Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Zajefajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 (edytowane) Ładnie się prezentuje, gratulacje. Te flagi aż musiałem sprawdzić, po prawej stronie malował je chyba jakiś pijany (tak swoja droga w oryginale ostatnia jest żydowska) Edytowane 11 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2019 To nie jest orginał. To replika. I to chyba nie jest F-16A. A izraelskiej flagi nie było w oryginale (możliwe, że pojawiła się w późniejszych latach), tylko irańska która została usunięta w 1979 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek A. Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Gratuluję, bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Walka była, ale jest fajny. Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Wyciągnąłeś z tego gniota bardzo ładny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Gratulacje, super wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Śledziłem tak z boku patrząc co tam wywijasz z tym zestawem. No i muszę pogratulować. Bardzo dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Maja 2019 Witam. Dziękuję panowie bardzo Cieszę się że model się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Bardzo fajnie wyszedł, obserwowałem zmagania z materią w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Maja 2019 3 minuty temu, RAV napisał: Tylne narożniki stateczników poziomych nie powinny być ścięte. Tak, wiemy. Już to omawialiśmy na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi