Irgr Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Witam. Czy w Sd.Kfz.250/1 Neu występowały mocowania na flagi sygnałowe i skrzynki z lornetami nożycowymi? Czy są to elementy wyposażenia wyłącznie wersji 250/5? Dragon dodał te elementy jako "Premium" dodatek do zestawu i zastanawiam się czy to ma jakikolwiek sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Jakieś zdjęcia wersji F lub G w malowaniu innym niż pustynne? - Na polską kampanie się nie nadaje ale np Francja czy coś? Chodzi mi o to żeby odskoczyć od ''Afrika Korps'' troche Jeśli post nie w tym dziale to proszę o przeniesienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Zgaduję, że chodzi o Pz 4? G spokojnie możesz zrobić w malowaniu z np. bitwy na łuku Kurskim. Oprócz tego multum kamuflażów letnich i zimowych z drugiej połowy wojny dla obu wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Eeeee... Mysle ze chodzilo o pzkpfw II, jak w tytule posta zreszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Tak chodzi o pz.II. Jest jak jest sformułowane, bo wątek był przeniesiony przez administracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Ahh faktycznie, nie zauważyłem W tym wypadku wydaje mi się, że chyba tylko malowanie pustynne wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Czy napotkał ktoś jakieś informacje na temat wczesnego StuGa III z Pz.Jg.Abt.2, 12 Pz.Div. ? Praktycznie straciłem już nadzieje że znajdę jakieś zdjęcie tego pojazdu. W internecie chyba jest tylko powyższa ilustracja i boxart z zestaw Dragona Pomogłaby mi chociaż informacja czy ten pojazd (jeśli w ogóle istniał.. ) posiadał zimmerit, i jeśli jak to jakiego rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 9 Listopada 2015 Share Napisano 9 Listopada 2015 Pomogłaby mi chociaż informacja czy ten pojazd (jeśli w ogóle istniał.. ) No właśnie nie za bardzo. To znaczy mógł i istnieć taki pojazd jak na obrazku, ale nie pochodził z batalionu przeciwpancernego 12. PzDiv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 9 Listopada 2015 Share Napisano 9 Listopada 2015 ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 W kwestii umieszczonego wyżej zdjęcia StuGa III i 2. PzJagAbt z 12. PzDiv, to po sprawdzeniu wychodzi na to, że batalion nie został w całości wyposażony w Jagdpanzery IV i rzeczywiście pojechał na front w sierpniu 1944 roku w mieszanym składzie ze StuGami III. Czy w tym czasie StuGi III miały Zimmerit nie mam jak sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Dzięki za pomoc Założyłem już że zimmerit powinien się na nim znajdować. Niestety nadal jest dla mnie zagadką, na podstawie czego powstała powyższa grafika oraz boxart Dragona. Może się kiedyś dowiem, ale teraz mogę raczej ze spokojnym sumieniem improwizować^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Witam Czy te malowania można wykonać bez zimmeritu, czy musi być? http://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfw.V-Panther-Ausf.D-German-WW2-Tank.html EDIT: Znalazłem takie foto. To chyba jest 521, więc była bez zimmeritu. znalazł moze ktoś lepsza fotkę. http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/member_albums/35335/panther%20d%20521%20ref.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonzo Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Witam. Czy ma ktoś jakieś info dotyczące tej Pantery? To jedyne zdjęcia, jakie udało mi się znaleźć w necie. No i jeszcze "mały" dylemat w temacie malowania :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Mało kto tu zagląda niestety. Sam mam pytanie dotyczące wczesnych G z zimmeritem. http://www.mojehobby.pl/products/Panther-G-w-Zimmerit.html Czy ktoś orientuje się czy malowania z powyższego zestawu są poprawne i istnieją jakieś zdjęcia potwierdzające je? Ta z Paryża jest w sumie dobrze obfotografowana ale na missing-lynx piszą że to nie jest pojazd LAH. "128" z boxartu jest chyba na jakimś filmie, a co z pozostałymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Pytanie od kompletnego laika. Chciałbym wykonać ten model w zimowym malowaniu. Bez zimmeritu. Wystarczy na zestawowe malowania nanieść białą farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Posiada ktoś schematy malowania Ju52 którego używał Hitler?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 AFV Club dał do wczesnego ("early") Tigera I kalki z numerem 724 - wóz z 10 PzD z Afryki (II 1943). Jak rozumiem jest to babol producenta a ten wóz to tzw. "initial"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Jeśli macie jakieś ciekawe informacje, linki do stron, zdjęcia o tym czołgu Panzer VIII Maus, to piszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Szukam informacji o E-75 Flakpanzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Witajcie, sklejam sobie Sd.Kfz. 11 z FtF i zastanawia mnie, jak powinien wyglądać na pace złożony stelaż dachu- widziałem w sieci tylko zdjęcia spiętych, niczym nie osłoniętych części stelażu, ale czy istniały na to jakieś osłony, które usprawiedliwiałyby przedstawienie tego tak prosto jak zrobiło to FtF? I czym jest ten dysk wewnątrz stelażu? (Zdjęcie z bloga marins wargaming) Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Inne pytanko: Czy są znane i udokumentowane przypadki czołgów i pojazdów Rzeszy dopancerzonych ogniwami gąsienic... z pojazdów państw obcych? Dopancerzanie zapasowymi ogniwami to klasyka, ale zastanawiam się, czy używano do tego także "znaleźnych" ogniw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Lipca 2017 najsłyniejsza fotka Pz IV J ogniwa z T34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Fantastycznie, dzięki! Planuję podobnie zastosować ogniwa z teciaka na Pz III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi