piotrkur Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Godzinę temu, bożo wpożo napisał: Na takim Kamazie to ja widzę oczyma wyobraźni jakąś BETONIARKĘ na przykład . Zboczeniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 1 godzinę temu, chorąży napisał: Całkiem zgrabny i efektowny model wychodzi i to za 1/2 ceny kitajskich produktów Przeciez to kitajski model z Tiger Model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Godzinę temu, bożo wpożo napisał: Na takim Kamazie to ja widzę oczyma wyobraźni jakąś BETONIARKĘ na przykład 8 minut temu, piotrkur napisał: Zboczeniec! Raczej wizjoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 6 minut temu, abtb napisał: Raczej wizjoner Jak zwał,tak zwał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Godzinę temu, Bzdura napisał: Przeciez to kitajski model z Tiger Model... No tak :) pomyliłem wątki, moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 No to Arktyczne kamo to się całkiem zacnie prezentuje. Bardzo będziesz go brudził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 56 minut temu, SnajperTBG napisał: No to Arktyczne kamo to się całkiem zacnie prezentuje. Bardzo będziesz go brudził? Nie wiem czy tak zacnie, chyba przemaluję, po całości Humbrol 93 co myślicie? A tak serio nie planuje jakoś ciorać masakrycznie, trochę śniegu w opony i to wszystko, teraz czeka na lakier i filter, ale jeszcze nie wszystkie elementy zmalowałem. Ma wyglądać coś jak na zdjęciu poniżej. 4 godziny temu, bożo wpożo napisał: Na marginesie - to podziwiam , że jesteś w stanie zrobić kilka tych takich samych pojazdów . To musi być MIŁOŚĆ Jeśli 4 Pancyry to miłość to jak nazwać uczucie, którym koledzy darzą HUMVEE? 2 godziny temu, chorąży napisał: No tak pomyliłem wątki, moja wina Wiem że ciągnie się wątek jak serial brazylijski i końca nie widać, dlatego jak dzisiaj wrócę do dom to postaram się zamieścić skrót wydarzeń z poprzednich odcinków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 Tak jak obiecałem telegraficzny skrót wydarzeń: Zaczęło się od modelu Pancyra firmy Tiger Model, następnie chcąc porównać jakość i próbując odpowiedzieć (nie tylko sobie) na pytanie czy warto za model tego samego pojazdu wybulić prawie półtora stówy więcej zakupiłem i skleiłem model firmy MENG. W tzw. międzyczasie Trumpeter wydał swoją wersję, cóż było robić trza było kleić. No i w końcu kiedy Zvezda zapowiedziała swojego Pancyra życzliwi koledzy z forum zaczęli dopingować "nie no czwartego nie da rady", "za cienki bolek, żeby cztery zrobić" itd. itp. Wiadomo jak są ludzie, którzy tak w Ciebie wierzą, nie może się nie udać, więc jakiś tydzień temu i Zvezda trafiła na warsztat, tyle, że musi chwilę poczekać na swoją kolej bo zobowiązałem się wykonać coś na prezent i deadline mam na 7.03. Na dzień dzisiejszy mamy sklejone: Tiger Model: MENG Trumpeter Zmalowany MENG Maluje się Tiger Model: Tak że na dzisiaj mamy tyle Trumpeter czeka na malunki, Zvezda czeka na klejenie. To tak w telegraficznym skrócie. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 19 godzin temu, Kowalec222 napisał: Wiem że ciągnie się wątek jak serial brazylijski i końca nie widać, dlatego jak dzisiaj wrócę do dom to postaram się zamieścić skrót wydarzeń z poprzednich odcinków. Ja osobiście lubię takie "seriale brazylijskie" a więc z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki :) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Ładne Kama3y :) , ale wycieraczki nie do zaakceptowania- wyglądają jak z zabawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Fajne potwory. Zaczekaj kilka lat- może zrobią tyle wersji tego pojazdu, co humvee. Do tego przeróbki polowe i masz robotę do końca życia, a i tak wszystkiego nie zrobisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 Mógłbyś napisać który z nich jest najbardziej godny polecenia i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 17 Marca 2020 Autor Share Napisano 17 Marca 2020 W dniu 15.03.2020 o 22:00, SebaTDS napisał: Mógłbyś napisać który z nich jest najbardziej godny polecenia i dlaczego? No właśnie chyba nie, dlatego że każdy z nich jest inny i każdy jak to mówią ma swoje "zady i walety", wiem że wątek rozległy ale musisz prześledzić cały i zdecydować sam, który najbardziej Tobie będzie odpowiadał. Różnią się pod względem ceny, szczegółowości, dodatków itp. tak że dla każdego może to być inny model z listy. Zresztą pytanie, który wybrać kolesia, który kupił wszystkie bo nie mógł się zdecydować nie jest chyba najlepszym pomysłem. Ale wracając do tematu wątku, projekt "na Prezent" skończony więc jest czas żeby podziałać. Na stół trafiła Zvezda. Model najbardziej "rozdrobniony" z całej czwórki z rozwiązaniami najbardziej zbliżonymi do tego co jest w realnym pojeździe. Jeśli ktoś miałby ochotę dorabiać wężyki, druciki itd. myślę, że stanowi on doskonałą bazę do takich modyfikacji. Cenowo najbardziej korzystny, ale pozbawiony blaszek, opony jak dla mnie do wymiany, detale bardzo ładne. Początek standard rama, silnik, spasowanie wzorowe, drobne błędy w instrukcji z numeracją części. Następnie kabina, do zdjęć wszystko na "ślinę" poskładane, nie zrobiłem zdjęć wnętrza, ale naprawdę jest na bogato. Grill wymieniony na żywicę z MiniArm podklejoną siatką od Abera, część z zestawu jest odlana z siatką i żeby podkleić to blaszką trzeba by wykonać otwory. Klosze nawiercone i wklejone druciki imitujące żarówki. Na razie tyle Zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 No to śledzę dalej. Dawaj wnętrze kabiny, skoro na bogato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raftom Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) W dniu 17.03.2020 o 12:03, makinen napisał: No to śledzę dalej. Dawaj wnętrze kabiny, skoro na bogato. Czołem, śledzę od początku. Dołączam moją wersję zestawu zvezdy. Rafał Edytowane 18 Marca 2020 przez Raftom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 19 Marca 2020 Autor Share Napisano 19 Marca 2020 13 godzin temu, Raftom napisał: Czołem, śledzę od początku. Dołączam moją wersję zestawu zvezdy. No i elegancko do galerii wrzucaj swojego Pancyra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Powolutku, drobnymi kroczkami do przodu z tą "gwiazdą" brniemy. Elementów dużo, detale bardzo fajne i wyraźne, ale są też uproszczenia, które mega będą rzucać się w oczy jeśliby je zostawić w wersji pudełkowej, takie jak wydech, który trzeba nawiercić, ja zrobiłem podobnie jak w modelu z Tigera z kawałka puszki po napoju... izotonicznym Wszystko ładnie spasowane, szpachli użyte minimalne ilości, bardzo przyjemnie się to skleja. Moduł zasilający (to zielone z tyłu) wykorzystałem z zestawu MENG, gdzie były trzy do różnych wersji, miałem go już wcześniej sklejonego, a wymiarami spasował się z Zvezdą idealnie więc zaoszczędziłem trochę czasu. Pozdrawiam K222 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Tak się zastanawiam, co Ty będziesz budował, jak skończysz to rodzeństwo? Są jeszcze jakieś Kamazy na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 20 minut temu, makinen napisał: Tak się zastanawiam, co Ty będziesz budował, jak skończysz to rodzeństwo? Są jeszcze jakieś Kamazy na rynku? Spokojnie, na półce czeka jeszcze Mustang od Zvezdy, Typhon od Takoma, to z Kamazów, a z Pancyrów jest dostępny jeszcze jeden od Trumpka, ale tego nie kupuję bo to już by było "zboczenie" jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 2 minuty temu, Spotter napisał: Ty nie kupujesz? No nie wierzę, że wymiękasz. Spodziewałem się komentarza w tym tonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Nie kupi , wymięknie , na stówe nie kupi i nie zrobi .... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 Macie rację Panowie nie kupię, zresztą nawet kół nie mam, trza by zamówić, a w obecnej sytuacji to nie wiem jak z przesyłkami z Rosji, nie bez sensu zamawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 22 Marca 2020 Autor Share Napisano 22 Marca 2020 No i wygląda na to że Zvezdunia poklejona z grubsza, plan na jutro zmalować wnętrze kabiny, oszklić i zamknąć tak żeby był gotowy na podkład. Skleja się to bardzo, bardzo przyjemnie, wszystko świetnie spasowane, żadnych przykrych niespodzianek. Są jakieś drobne błędy w instrukcji, ale nie jest to nic strasznego, podobnie jak w Trumpeterze poszczególne części są trochę porozrzucane po różnych ramkach, ale bez dramatu. Halogen nad drzwiami kierowcy wydaje mi się jakiś taki za mały, no i największy jak dla mnie minus brak tych charakterystycznych elementów z przodu po bokach kabiny, to ja się pytam dlaczego? To tyle na dzisiaj Zdrowia życzę K222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 27 Marca 2020 Autor Share Napisano 27 Marca 2020 Zvezda czeka na malowanie, w tym czasie Pancyr od TM dostał filter i wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi