pepociufakers Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października To teraz czekamy na innego pokraka Amiot 143 czyli samolot, który mógłby grać w horrorach. Kto go wyda ten rozbije bank:) a patrząc na kurczenie się ilości tematów, to za kilka lat można się go spodziewać czyli tak koło 2030 roku:) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października (edytowane) Godzinę temu, pepociufakers napisał: To teraz czekamy na innego pokraka Amiot 143 czyli samolot, który mógłby grać w horrorach. Kto go wyda ten rozbije bank:) a patrząc na kurczenie się ilości tematów, to za kilka lat można się go spodziewać czyli tak koło 2030 roku:) Pzdr. Jaro Bank rozbija 3D Polish Wings z zapowiedzią Belfegora (druk 3D). Edytowane 22 Października przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października Do kompletu z Belfegorem bym to jeszcze widział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października 3 minuty temu, Artek82 napisał: Do kompletu z Belfegorem bym to jeszcze widział A ja to 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października Czego to ludzie nie wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października 3 minuty temu, giberes napisał: Czego to ludzie nie wymyślą To był samolot doświadczalny służący do testów przed skonstruowaniem samolotu Belfegor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 9 godzin temu, Grzes napisał: A ja to Lalkę to sobie sam wystrugam kiedyś z jakiegoś zestawu Podobnie An-2F i An-6 meteo. 8 godzin temu, giberes napisał: Czego to ludzie nie wymyślą Bardziej czego to ludzie nie wychcieją bo wymyślone już było W przyszłym roku będzie jeszcze wersja Turbo Ale liczę jeszcze że kiedyś może i taki z serii informacyjnej bo fajowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 4 minuty temu, Artek82 napisał: Lalkę to sobie sam wystrugam kiedyś z jakiegoś zestawu Też tak chciałem, ale te kratownice mnie, póki co, odstraszają... 6 minut temu, Artek82 napisał: fajowy... Faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 2 godziny temu, Grzes napisał: Też tak chciałem, ale te kratownice mnie, póki co, odstraszają... masz na mysli Lale? dobre plany, profile Evergreen i zrobione podobne bajery robilem z balsy - tutaj material troche lepszy do obrobki i klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października Teraz, BRAVO112 napisał: masz na mysli Lale? dobre plany, profile Evergreen i zrobione Tak Lalę. No, ja wiem, bo kiedyś nawet robiłem tak APĘ, ale z upływem czasu człowiek robi się coraz bardziej leniwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października A tymczasem są już próbne wtryski ramki z kadłubem Fairey Battle od Azur Frrom/SH, wygląda to dużo lepiej niż większy Battle od Chińczyka: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października a nie jest to stary model MPM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 33 minuty temu, BRAVO112 napisał: a nie jest to stary model MPM? Raczej nie. Ramka z kadłubem zupełnie inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października Ramka może wyglądać inaczej, jednak to na ramce może być przerobionym starym MPMem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 21 godzin temu, Grzes napisał: A ja to Niezły, ale w dużej skali (mały) planik był publikowany w BIIL z IX-X 1972 a z kolei 11 godzin temu, Artek82 napisał: Ale liczę jeszcze że kiedyś może i taki z serii informacyjnej bo fajowy... był w TLiA 4/75. Ale toto ledwo latało. Lycoming był za słaby. Z wersją turbo byłbym ostrożny. Po ukazaniu sie Dromadera Turbo z Grand Models, rozmawiałem z p. H.Bronowickim i powiedział, że wersje turbo (było ich kilka) NIE były opracowane w WSK Mielec. Tylko w USA i Australii i latają na STC (Suplemental Type Certyficate). Na dodatek tam był jeszcze jakiś biuletyn serwisowy dotyczący usterzenia, ale nie wnikałem w szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października (edytowane) 3 godziny temu, em napisał: Ramka może wyglądać inaczej, jednak to na ramce może być przerobionym starym MPMem. Nie może być, co widać na ramce a wcześniej pokazywał SH. To jest robione w 3D a nie strugane ręcznie. Co zresztą widać od srodka - w kabince widać jak nie do konca po luku wnętrza w kratkach są zrobione Edytowane 23 Października przez Qz9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 2 godziny temu, Qz9 napisał: Nie może być co widać na ramce a wcześniej pokazywał SH. To jest robione w 3D a nie strugane ręcznie. Co zresztą widać od srodka - w kabince widać jak nie do konca po luku wnętrza w kratkach są zrobione Ok, niech tak nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 10 minut temu, em napisał: Ok, niech tak nie będzie. Masz niewierny Tomaszu: http://www.frrom.com/index.php?page=frrom-fr0046-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października 2 godziny temu, Wojtek59 napisał: wersją turbo byłbym ostrożny. Po ukazaniu sie Dromadera Turbo z Grand Models, rozmawiałem z p. H.Bronowickim i powiedział, że wersje turbo (było ich kilka) NIE były opracowane w WSK Mielec. Tylko w USA i Australii i latają na STC (Suplemental Type Certyficate). Na dodatek tam był jeszcze jakiś biuletyn serwisowy dotyczący usterzenia, ale nie wnikałem w szczegóły. Ale to Dromader, a wyżej jest mowa o Kruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 24 Października Share Napisano 24 Października 6 godzin temu, Wymysl napisał: Ale to Dromader, a wyżej jest mowa o Kruku. Tfu. Popie...liło się. Ale z moim peselem to dopuszczalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 24 Października Share Napisano 24 Października 1/72 Bf 109 G-6 - ProfiPACK Edition - Eduard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Lukgraph właśnie uruchomił sprzedaż PWS-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października (edytowane) 23 minuty temu, Wojtek59 napisał: Lukgraph właśnie uruchomił sprzedaż PWS-10 Jako uzupełnienie: 169,00zł https://lukgraph.pl/pl/index?fbclid=IwY2xjawGIjmNleHRuA2FlbQIxMAABHUaiLZ6pKUqwILN-7as710uQde--Yjez1ssEeXgI2BrnFv23n4TljPMNoA_aem_j5xm8RppTvOB0CLtgqevNw Edytowane 25 Października przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 1 godzinę temu, Grzes napisał: 169,00zł no to trzeba sie pomalu ozegnac z modelarstwem.... moze zaczne zbierac kapsle???? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: no to trzeba sie pomalu ozegnac z modelarstwem.... moze zaczne zbierac kapsle???? Czekaj, przyjdzie Zielony Ład to wszyscy będziemy się bawić patyczkami w kałużach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi