caughtinthemiddle Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 11 minut temu, Grzes napisał: Czekaj, przyjdzie Zielony Ład to wszyscy będziemy się bawić patyczkami w kałużach Papierowymi słomkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Nie będzie czasu, bo przy nowym ładzie będziemy pracować do śmierci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: no to trzeba sie pomalu ozegnac z modelarstwem.... moze zaczne zbierac kapsle???? Nie daj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października No to jeszcze takie coś: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Nie narzekać. Jak nie było modelu to płacz i lament że nikt nie chce zrobić. Teraz jest więc uśmiech na twarzach i kupować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 10 minut temu, barszczo napisał: No to jeszcze takie coś: Pytanie : masz, czy zdjęcia z netu ? Konkretnie interesuje mnie opinia na temat "patyczków" ( czy są do wykorzystania, czy raczej potraktować je jako wzorzec i trzeba szukać odpowiednich profili ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 7 minut temu, kopernik napisał: Pytanie : masz, czy zdjęcia z netu ? Konkretnie interesuje mnie opinia na temat "patyczków" ( czy są do wykorzystania, czy raczej potraktować je jako wzorzec i trzeba szukać odpowiednich profili ?) Zdjęcie z netu. Nie moja skala i temat niestety... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Clear Prop konsekwentnie wydaje swoje modele w dwóch najpopularniejszych skalach. Po niedawnym debiucie w 1:48, mamy wczesnego Sabre w 1:72: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Trochę lepszy od Matchboxa którego ponad 20lat temu zlepiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października 2 godziny temu, barszczo napisał: Clear Prop konsekwentnie wydaje swoje modele w dwóch najpopularniejszych skalach. Po niedawnym debiucie w 1:48, mamy wczesnego Sabre w 1:72: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października 4 godziny temu, mirage3 napisał: Trochę lepszy od Matchboxa którego ponad 20lat temu zlepiłem Wtryski wyglądają na próbne. Clear Prop słynie z jakości i rewelacyjnej powierzchni wyprasek, będzie pan zadowolony . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Przy okazji rozmów o PWS-10, taki fragment rozmowy: Jest więc szansa na nową Czaplę 1:72 od LukGraph. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października 1/72 L-39C Albatros - Eduard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października (edytowane) W dniu 25.10.2024 o 20:47, kopernik napisał: Konkretnie interesuje mnie opinia na temat "patyczków" ( czy są do wykorzystania, czy raczej potraktować je jako wzorzec i trzeba szukać odpowiednich profili ?) może pomogę... konkretnie to walczyłem z dwoma modelami od Choroszego (ten Puławski wizualnie prezentuje tą samą "jakość") i we wszystkich owe "patyczki" nie nadawały się do niczego (były krzywe/połamane/niedolane*) i trzeba je było zastępować zamiennikami ----> tak jest najszybciej, najmniej nerwów i elementy mają powtarzalność. No niestety modele Choroszego są dla mocno zaawansowanych modelarzy (również pod kątem spasowania elementów) ---> Amodel to przy tym LEGO... Sklejałem naszego międzywojennego Schrecka i Lathama i w obu przypadkach poległem. *niepotrzebne skreślić Edytowane 28 Października przez M.A.V. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października (edytowane) 42 minuty temu, M.A.V. napisał: Sklejałem naszego międzywojennego Schrecka i Lathama i w obu przypadkach poległem. Ty mnie nie strasz, bo planuje Schrecka na przyszly rok Nawet mam blachy z Hit-Kita Edytowane 28 Października przez BRAVO112 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października (edytowane) 37 minut temu, BRAVO112 napisał: Ty mnie nie strasz, bo planuje Schrecka na przyszly rok hmmm... jakby to napisać żeby nie zrazić..... jakżeś Waćpan z amodelową wilgą zmagał się 2 lata to tutaj radzę podejść do tematu na luzaku - obstawiam co najmniej 3 ... + zapas % dla ukojenia nerwów wielce wskazany Edytowane 28 Października przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października bedzie na luzaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Składałem jakiś czas temu PWS-19 od Choroszy i nie zauważyłem, żeby składał się gorzej niż Amodel. Nawet składał się lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października przed 100 laty sklejalem Schrecka w 144 razem z Balilla Schrecka w normalnej skali ju mam, Balilla bedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października SORRY ZA OFFTOP 22 godziny temu, mig napisał: ...nie zauważyłem, żeby składał się gorzej niż Amodel. Nawet składał się lepiej. dlatego napisałem że to wyroby dla zaawansowanych (podobnie zresztą jak Amodele). Ja poległem głównie na tym że to były moje pierwsze żywice jakie w ogóle w życiu kleiłem więc po długich zmaganiach złożyłem broń Panowie : @kopernik , @BRAVO112 - --> nie ma co się zrażać, można z tych modeli wyskrobać prawdziwe cudeńka. Tu nawet na forum lata świetlne Kolega Marcin popełnił takiego : SORRY ZA OFFTOP 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Października Share Napisano 29 Października PWS-19 to był mój drugi żywiczny model jaki sklejałem. Więc też nie miałem dużego doświadczenia. Może pomogło wcześniejsze lepienie Amodeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Kolejny Mirage 2000 od Dream Model tym razem jednomiejscowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Ładnie pomaziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada W dniu 1.11.2024 o 13:25, mirage3 napisał: Kolejny Mirage 2000 od Dream Model tym razem jednomiejscowy. Czy to jest jakaś nowa konstrukcja? Wszak to Miradge 2000 . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada 14 godzin temu, barszczo napisał: Czy to jest jakaś nowa konstrukcja? Wszak to Miradge 2000 . Bo to chiński wariant A tu mamy kolejnego Mirage 2000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi