Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, caughtinthemiddle napisał:

Poczekaj, żeby się jeszcze nie okazało, że jak pokażą wypraski, to Ci motywacja do żywicy wróci 😆

Od żywicy na pewno nie będzie gorzej - ich nowe modele nie są złe. Można psioczyć na powierzchnię F-35, ale na przykład AMX to bardzo fajny model.

• Like 2

9 godzin temu, Kon_Bar napisał:

To nie tak. Zwykle wydawali nowy model własnie dopiero po tym jak skończyłem stary. A tu jakoś... za wcześnie ta zapowiedź :D

Zapowiedź ma Cię zdopingować do skończenia modelu. Bo zanim nie skończysz, to Italeri nie może wydać modelu, a bardzo by chcieli.

Tak więc, kończ Waść! 😄

• Haha 1

13 godzin temu, Grzes napisał:

Ale to jest zapowiedź M-346 Master, a nie FA-50.

Szit faktycznie rozpędziłem się , dzięki za poprawienie

Godzinę temu, wuwumaster napisał:

Szit faktycznie rozpędziłem się , dzięki za poprawienie

Ale spokojnie, nic straconego, jak kupisz FA-50 w żywicy i zaczniesz realizować, to z pewnością ktoś zapowie wtryskowego. Poświęcisz się dla krajowych sklejaczy? 😉

• Like 1

20 godzin temu, Pasqual napisał:

Ale spokojnie, nic straconego, jak kupisz FA-50 w żywicy i zaczniesz realizować, to z pewnością ktoś zapowie wtryskowego. Poświęcisz się dla krajowych sklejaczy? 😉

Spoko, już ja się poświęciłem 😉

https://media.discordapp.net/attachments/668492403992166439/1454074330865598596/20251226_121933.jpg?ex=697161ff&is=6970107f&hm=8c909a2917caa68fbeadc7211afc2598386eebe83e5d60bdef7e3d03a59564e0&=&format=webp&width=1264&height=800

• Like 7

DogFighters Models , druk 3D , Jak-1 wczesny , Zestaw zawiera trzy kołpaki śmigła i warianty śmigieł dla różnych kołpaków, różne osie, panele, chłodnice, dwa warianty wnęk podwozia, dwa warianty podpór kół . Tylne światło i reflektor są przezroczyste.

uLuLSzlCptQf6u2Zo_-xros_Lnb2qI2_Cb23d73tklhjMbYmuWN6aXeH98XiGhSMsDQ40-d3YRFy64ff6BLy-X8U.jpg

5_ImfPv0eN-CSVHTS8w6N724qrekIwrKgxan8y2DrQKn7R8yVvSgW8xBxa2Jy8aUGxWDlbOzgr06Wf08HUPMMnz3.jpg

wBcgr0ZWiYsoyO5BI5X8FnArUMETCeqloVuBp0XrQxNX93MniRFdGUAWLT6qJCXDiEltKQPA3QiA5cvCykPTEOOd.jpg

ZR0EeufNMSbjOpybJL4QqJ-x7Q1sXhPYX21w2u8anFszmqQd8L4Cjrv4HubPyoOAtmFoYreLgWbafR1zWhJkxmlP.jpg

6yiJukrRfhrrWgORu39Q555iovXbpx7eGoC6CPqNuGWSnepBctB4jsBiqOonaHchrx7X5ZI7rXL06XWlVAhEEq99.jpg

nl2k50W9oeWqERPpRnBJLI1BGy2uOGzzrqn8gwU0MI8XcV51_8ij_xqEC03aGxVdFITqpGe3aQHTQbsgFSUKPglI.jpg

7YTDKS3KlNkxs58UuXPebW0_20-BW5k_kpfJZP5M0uD-rK5lHOKmgmQELzVhYkUy_sEPK8Ru5Cq_taAYv3eqcX5c.jpg

• Like 1

Godzinę temu, Tainan41 napisał:

Clear Prop będzie wypuszczać Emile i T oraz Vala...czyli Wingsy Kits w normalnej skali.

A miało być oszczędnie w tym roku.

02.jpg.c19d80f120a5326d4cffb56f9efaa4b1.jpg

Boxart tego 109 T jest trochę niepokojący, bo wskazuje, że jego autor (czyli zapewne również osoba opracowująca malowania do tego modelu, a być może także jego pozostali twórcy?) najwyraźniej nie miał dostępu do flagowej pozycji na temat Bf 109 T ani chociażby dobrej jakości zdjęć przedstawionego na ilustracji samolotu.

35 minut temu, Andzin napisał:

Możesz powiedzieć coś więcej poza cieniem na 6?

- żółty pas za szeroki, zaczyna się za blisko krzyża
- na pasie był czarna falka Gruppe podobna w kształcie do tyldy
- numer seryjny na stateczniku w porównaniu do oryginału jest mikroskopijny
- błędna jest i pozycja, i forma oznaczeń zwycięstw, które były namalowane wyżej (praktycznie nad tym, co namalował p. Kupfer), a w ich górnych partiach znajdowały się oznaczenia państwowe maszyn zestrzelonych przez pilota 'czarnej 6', Oblt. Christmanna

Jak ktoś ma ochotę to może napisać w tej sprawie do CP, ja z pewnych względów nie zamierzam.
Materiały źródłowe mogą sobie aktualnie ogarnąć w promocyjnej cenie:
https://www.chandospublications.co.uk/hs-129-2/ 

• Like 1

45 minut temu, caughtinthemiddle napisał:

- żółty pas za szeroki, zaczyna się za blisko krzyża
- na pasie był czarna falka Gruppe podobna w kształcie do tyldy
- numer seryjny na stateczniku w porównaniu do oryginału jest mikroskopijny
- błędna jest i pozycja, i forma oznaczeń zwycięstw, które były namalowane wyżej (praktycznie nad tym, co namalował p. Kupfer), a w ich górnych partiach znajdowały się oznaczenia państwowe maszyn zestrzelonych przez pilota 'czarnej 6', Oblt. Christmanna

- górna część obudowy filtra powietrza nie była czerwona

52 minuty temu, mirage3 napisał:

Jest też zapowiadany Su-25K Frogfoot.

W przeciwieństwie do Emili i Vala, ten model mnie kompletnie nie interesuje. Ale znam parę osób, które czekają i cieszę się, że będą go mieć w swych rękach. 

Super. Kolejna 109 😉 miesiąc bez zapowiedzi 109 (albo dwóch) miesiącem straconym