M.A.V. Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 18 godzin temu, M.A.V. napisał: skądś to znam.... mam od wielu lat takiego pacjenta w magazynie : ale za każdym razem jak otwieram pudełko i biorę do ręki wypraski kadłuba to zaraz odkładam i chowam z powrotem do szafy jestem w trakcie prac nad śmigłowcem as350 z tej firmy. lekki chleb to nie jest, a i ja popełniłem błędy. ale nawet jak do końca nie wyjdzie będzie cieszył oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 4 godziny temu, bart207skw napisał: jestem w trakcie prac nad śmigłowcem as350 z tej firmy. lekki chleb to nie jest, a i ja popełniłem błędy. ale nawet jak do końca nie wyjdzie będzie cieszył oko. walczę z tym samym tematem Polerujesz oszklenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 19 godzin temu, Kon_Bar napisał: walczę z tym samym tematem Polerujesz oszklenie? zostawiłem tak jak jest. takie mleczne - bo próbowałem na elemencie który jest częścią a nie szkłem i nic nie daje to polerowanie (pasty tamiya) - ten plastik na oszklenie jest taki mleczny i nie przezroczysty wiec dałem sobie z tym spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 wiem, ze nie nowość, ale długo go nie było - można zrobić wersje dwumiejscową - już mniejsza o poprawność polityczną garba a jeszcze 1,5 roku temu kupowałem za około 36pln w tym samym sklepie. https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-A-UB.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 nowość: mam nadzieję, że kalka będzie lepsza niż w oryginalnym aeroplaście. https://www.mojehobby.pl/products/UH-1H-See-Rettung-SAR.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 21 godzin temu, Kon_Bar napisał: walczę z tym samym tematem Polerujesz oszklenie? ale, że jestem masochistą modelarskim zamówiłem już pozostałem modele śmigłowców z mach2; można zamawiać w Jadarhobby; ale termin oczekiwanie minimum 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 dla 1:72 Sikorski S-51 - bierz z AMP HUP-a z Amodel H-43 - nie wiem czy Croco Models jest lepszy, ale jest… droższy sporo Alouette II - chciałbym Extratech, ale cena na Ebay zabija… Frelon - nie ma konkurencji (wiem, miała być; zobaczę - uwierzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 6 minut temu, Kon_Bar napisał: dla 1:72 Sikorski S-51 - bierz z AMP HUP-a z Amodel H-43 - nie wiem czy Croco Models jest lepszy, ale jest… droższy sporo Alouette II - chciałbym Extratech, ale cena na Ebay zabija… Frelon - nie ma konkurencji (wiem, miała być; zobaczę - uwierzę) z mach2 zamówiłem: frelona (brak alternatywy - a AMP się ociąga), alouette2 (w sumie nie ma alternatywy - z mach2 są wszystkie podwozia: pływaki, kołka i płozy), h43- mam - dramat jest; no i zamówione kolejne wersje as350 (tez brak alternatywy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Kon_Bar napisał: Alouette II - chciałbym Extratech, ale cena na Ebay zabija… Pisz do Brenguna/Haulera, oni przejęli Extratecha - jak będą głosy zainteresowania to może i to wznowią, aczkolwiek może to potrwać - o blachy do He 115 marudziłem kilkukrotnie (osobiście p. Sobotce) w latach 2018-2019, a jak już odpuściłem temat i sprzedałem model parę miesięcy temu, to wziął i wypuścił blaszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 7 Sierpnia 2021 Share Napisano 7 Sierpnia 2021 Pojawiła się zapowiedź B-25J Mitchell z Eduarda. Czy ktoś wie z jakiej firmy Eduard będzie pakował model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Sierpnia 2021 Share Napisano 7 Sierpnia 2021 13 minut temu, przemek261 napisał: Pojawiła się zapowiedź B-25J Mitchell z Eduarda. Czy ktoś wie z jakiej firmy Eduard będzie pakował model? Zapewne wypraski Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) Answer pokazał kolejną zajawkę Casy Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez Kolekcjoner WP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 12 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Answer pokazał kolejną zajawkę Casy i zapowiedział też, że w-3 jest bliższy realizacji niż ta casa. uwierzę jak zobaczę w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 Pod postem o Casie rozwinęła się ciekawa dyskusja, oto fragment: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 Co prawda mam w składziku Sokoła z Mirage Hobby, którego mam zamiar jeszcze w tym roku skleić, ale skoro ma być nowy model tego śmigłowca i to w kilku wersjach, to gorąco kibicuję Answerowi i życzę im wielu udanych modeli znanych nie tylko w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 Zaraz zaraz! Po Biesach miała być… Wilga Już sam nie wiem - może na dobry początek niech Answer wyda COKOLWIEK? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 Wilga, Bies... to nie są moja czasy, ale chętnie bym łyknął. Tylko, żeby Wilga była też na pływakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 15 minut temu, Kon_Bar napisał: Zaraz zaraz! Po Biesach miała być… Wilga Już sam nie wiem - może na dobry początek niech Answer wyda COKOLWIEK? Wilga to pewnie będzie dopiero po Sokołach w 1/72, które może w 2022 będą wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 1 minutę temu, WujekAlice napisał: Wilga, Bies... to nie są moja czasy, ale chętnie bym łyknął. Tylko, żeby Wilga była też na pływakach. Spokojnie, pływakowa też ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 Ufff, uspokoiłeś mnie... Nie mam zdrowia, żeby się nad sobą znęcać AModelem, zresztą tam są błędy w oszkleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, WujekAlice napisał: Ufff, uspokoiłeś mnie... Nie mam zdrowia, żeby się nad sobą znęcać AModelem, zresztą tam są błędy w oszkleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 2 godziny temu, WujekAlice napisał: Ufff, uspokoiłeś mnie... Nie mam zdrowia, żeby się nad sobą znęcać AModelem, zresztą tam są błędy w oszkleniu w jakim oszkleniu? W poprawionej wersji szyba przednia juz jest wypukla i bez kantow ale to dalej jest do niczego Oszklenie na plecach - do wyrzucenia Widzialem Wilgi w Lingen, zrobione z oryginalnym oszkleniem Amodela i wygladaly naprawde slabo. Ja swoje szklo tloczylem i troche nerwow stracilem a budowa jeszcze trwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Kon_Bar napisał: Już sam nie wiem - może na dobry początek niech Answer wyda COKOLWIEK? O właśnie! I od tego modelu będzie można mówić: następny będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 12 Sierpnia 2021 Share Napisano 12 Sierpnia 2021 Arma Hobby właśnie pokazała ramki nowego Wildcata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi