Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
18 godzin temu, M.A.V. napisał:

skądś to znam....  mam od wielu lat takiego pacjenta w magazynie :

sea.jpg.d4088dfd47857236b23c4ae136a9808a.jpg

ale za każdym razem jak otwieram pudełko i biorę do ręki wypraski kadłuba to zaraz odkładam i chowam z powrotem do szafy :haha:

jestem w trakcie prac nad śmigłowcem as350 z tej firmy. lekki chleb to nie jest, a i ja popełniłem błędy. ale nawet jak do końca nie wyjdzie będzie cieszył oko.

Napisano
4 godziny temu, bart207skw napisał:

jestem w trakcie prac nad śmigłowcem as350 z tej firmy. lekki chleb to nie jest, a i ja popełniłem błędy. ale nawet jak do końca nie wyjdzie będzie cieszył oko.

:) walczę z tym samym tematem :)

Polerujesz oszklenie? 😉 

Napisano
19 godzin temu, Kon_Bar napisał:

walczę z tym samym tematem :)

Polerujesz oszklenie? 😉 

zostawiłem tak jak jest. takie mleczne  - bo próbowałem na elemencie który jest częścią a nie szkłem i nic nie daje to polerowanie (pasty tamiya) - ten plastik na oszklenie jest taki mleczny i nie przezroczysty wiec dałem sobie z tym spokój.

Napisano
21 godzin temu, Kon_Bar napisał:

:) walczę z tym samym tematem :)

Polerujesz oszklenie? 😉 

ale, że jestem masochistą modelarskim zamówiłem już pozostałem modele śmigłowców z mach2; można zamawiać w Jadarhobby; ale termin oczekiwanie minimum 3 miesiące.

Napisano

dla 1:72

Sikorski S-51 - bierz z AMP

HUP-a z Amodel

H-43 - nie wiem czy Croco Models jest lepszy, ale jest… droższy sporo 😞

Alouette II - chciałbym Extratech, ale cena na Ebay zabija…

Frelon - nie ma konkurencji (wiem, miała być; zobaczę - uwierzę)

Napisano
6 minut temu, Kon_Bar napisał:

dla 1:72

Sikorski S-51 - bierz z AMP

HUP-a z Amodel

H-43 - nie wiem czy Croco Models jest lepszy, ale jest… droższy sporo 😞

Frelon - nie ma konkurencji (wiem, miała być; zobaczę - uwierzę)

z mach2 zamówiłem: frelona (brak alternatywy - a AMP się ociąga), alouette2 (w sumie nie ma alternatywy - z mach2 są wszystkie podwozia: pływaki, kołka i płozy), h43- mam - dramat jest; no i zamówione kolejne wersje as350 (tez brak alternatywy)

Napisano
4 godziny temu, Kon_Bar napisał:

Pisz do Brenguna/Haulera, oni przejęli Extratecha - jak będą głosy zainteresowania to może i to wznowią, aczkolwiek może to potrwać - o blachy do He 115 marudziłem kilkukrotnie (osobiście p. Sobotce) w latach 2018-2019, a jak już odpuściłem temat i sprzedałem model parę miesięcy temu, to wziął i wypuścił blaszki...

Napisano
13 minut temu, przemek261 napisał:

Pojawiła się zapowiedź B-25J Mitchell z Eduarda. Czy ktoś wie z jakiej firmy Eduard będzie pakował model? 

Zapewne wypraski Hasegawy. 

Napisano
12 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał:

Answer pokazał kolejną zajawkę Casy

FB_IMG_1628541263542.thumb.jpg.f244eeeff9b6b7ab71285efc25992a24.jpg

i zapowiedział też, że w-3 jest bliższy realizacji niż ta casa. uwierzę jak zobaczę w pudełku.

Napisano

Co prawda mam w składziku Sokoła z Mirage Hobby, którego mam zamiar jeszcze w tym roku skleić, ale skoro ma być nowy model tego śmigłowca i to w kilku wersjach, to gorąco kibicuję Answerowi i życzę im wielu udanych modeli znanych nie tylko w Polsce. 

• Like 1
Napisano

Zaraz zaraz!

Po Biesach miała być… Wilga :)

Już sam nie wiem - może na dobry początek niech Answer wyda COKOLWIEK? 

• Like 2
  • Thanks 1
Napisano

Wilga, Bies... to nie są moja czasy, ale  chętnie bym łyknął.  Tylko, żeby Wilga była też na pływakach.

Napisano
15 minut temu, Kon_Bar napisał:

Zaraz zaraz!

Po Biesach miała być… Wilga :)

Wilga to pewnie będzie dopiero po Sokołach w 1/72, które może w 2022 będą wreszcie 🤔

Napisano
1 minutę temu, WujekAlice napisał:

Wilga, Bies... to nie są moja czasy, ale  chętnie bym łyknął.  Tylko, żeby Wilga była też na pływakach.

Spokojnie, pływakowa też ma być.

Napisano

Ufff, uspokoiłeś mnie... Nie mam zdrowia, żeby się nad sobą znęcać AModelem, zresztą tam są błędy w oszkleniu

Napisano
1 godzinę temu, WujekAlice napisał:

Ufff, uspokoiłeś mnie... Nie mam zdrowia, żeby się nad sobą znęcać AModelem, zresztą tam są błędy w oszkleniu

20210810_134630.thumb.jpg.99c7373d4ee312348feb1c19036055e8.jpg

Napisano
2 godziny temu, WujekAlice napisał:

w jakim oszkleniu? W poprawionej wersji szyba przednia juz jest wypukla i bez kantow ale to dalej jest do niczego

Oszklenie na plecach - do wyrzucenia

Widzialem Wilgi  w Lingen, zrobione z oryginalnym oszkleniem Amodela i wygladaly naprawde slabo.

Ja swoje szklo tloczylem i troche nerwow stracilem 😞 a budowa jeszcze trwa....

Napisano
5 godzin temu, Kon_Bar napisał:

:haha::haha::haha:

O właśnie!

I od tego modelu będzie można mówić: następny będzie...