Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, barszczo napisał:

Nowy Bf109F w zapowiedziach Edwarda na czerwiec

Chciałem zapytać " komu to potrzebne ?". Spóźniłem się ! Jest już  jedno polubienie. Na Trygłowa i Swaroga ! Jak można się cieszyć z kolejnego Me-109 😯

• Like 3
Napisano

Cieszy mnie nowy Eduard 1/72, bez względu co przedstawia.  Cieszyła mnie Avia S-199, chociaż mam Muzikantowe, bo Edek jest fajniejszy. Każdy dobry model cieszy. Zdarza mi się kupować zestawy, tylko dlatego, że są świetnie zaprojektowane i ładnie wykonane. Jestem pewien, że ten Fryc taki będzie, chociaż nie interesują mnie zbytnio Mietki i Foki.  

• Like 2
Napisano
8 godzin temu, kopernik napisał:

Chciałem zapytać " komu to potrzebne ?". Spóźniłem się ! Jest już  jedno polubienie. Na Trygłowa i Swaroga ! Jak można się cieszyć z kolejnego Me-109 😯

Myślę, że Eduard wydaje ten model tylko po to, żeby można było pisać takie komentarze, bo wątpię, żeby był jakieś inne powody np. ekonomiczne. Eduard na pewno też nie wie, co robi, mając najlepsze na tej planecie rozeznanie w rynku. Jakże mógłby je mieć, sprzedając dodatki do tysięcy modeli i widząc, co schodzi najlepiej. To wszystko granda! Gdzie jest Belphegor? 

https://www.rsmodels.cz/p/410/92284-heinkel-he-46c

image.png.066d3c3119eafa6d61432958a514a088.png

• Like 1
Napisano
28 minut temu, lord_karton napisał:

Gdzie jest Belphegor? 

Może jest coś na rzeczy i jakieś fluidy w powietrzu...

Bo tak całkiem niedawno myślałem, że Belphegora to mógłby wydać AModel.

Oni lubią takie dziwadła.

• Like 1
Napisano

Belphegor to oczywiście taki żarcik. Osobiście mam w planie budowę od podstaw w 1:48 na podstawie:

image.thumb.png.336e1215929835dc862d402b01f4dbf7.png

Ale muszę dorosnąć albo dojrzeć do takiego modelu. Jeszcze jestem zielony :mrgreen:

Napisano (edytowane)

Ja cały czas się łudzę, że doczekam tego cudaka w 1/72.

Do kompletu z LALA

Edytowane przez Wojtek59
Napisano

Biorąc pod uwagę wielkość Belphegora to 1:72 jest chyba najbardziej sensowną skalą. A LALA nie mówię nie, jednak to się chyba bardziej na konwersję nadaje :mrgreen: 

Napisano

Ale to są modele blokowe. A ja chcę sklejać.

Taki jakiś nienormalny jestem.

Napisano
9 minut temu, Wojtek59 napisał:

A ja chcę sklejać.

Taki jakiś nienormalny jestem.

Widziałem tu więcej takich :mrgreen:

• Haha 1
Napisano

Ciekawe, jak się będzie do Academy porównywał... Jak tak dalej pójdzie, to będę musiał trzeci raz go zrobić (30 lat temu Hasegawa... 20 lat temu Academy...)

Napisano

Net mi się przyciął, zobaczyłem tyle:

image.png.36fed8212452515ce4fe2b7b8a026e51.png

I nie czytając nazwy myślę: Kurła wykrakaliśmy - jest Belphegor! :mrgreen:

• Haha 7
Napisano
4 godziny temu, pmroczko napisał:

Ciekawe, jak się będzie do Academy porównywał... 

Będzie zdecydowanie lepszy. W sumie najlepszy.  I jeżeli będzie przeskalowany z 48 to będzie rewelacyjny :yahoo:

• Like 1
Napisano (edytowane)

2 godziny temu, mirage3 napisał:

Bardzo dobre info ciekawe ile będzie zgapione z 4ósemki wink4

"Po popularnym F-35A Lightning II w skali 1/48 wydanym pod koniec zeszłego roku, pojawił się już F-35A w skali 1/72. Przeprojektowany na podział części odpowiedni dla skali 1/72, przy zachowaniu dokładnego kształtu płatowca zrealizowanego w skali 1/48. Utrzymując liczbę części poniżej połowy 1/48 i biorąc pod uwagę łatwość obsługi przez użytkownika, jest pełen treści, które mogą odtworzyć tryb bestii pełen broni. Jest to zestaw, który można polecić szerokiemu gronu osób od początkujących do zaawansowanych użytkowników." - tyle tłumacz google :szczerbol:

Edytowane przez Psar77
  • Thanks 2