arhtus Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia (edytowane) 20 minut temu, lord_karton napisał: Eduard sprzedaje "plastik" w cenach dumpingowych, a dodatki w cenach nadmiernie wygórowanych. Taki model biznesowy. A skąd takie informacje? Eduard wydaje tyle nowych pudełek, że naprawdę ciężko mi uwierzyć w to, że nie chce na tym zarabiać, a wręcz do tego dokłada absurd!!! Edytowane 5 Stycznia przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 22 minutes ago, lord_karton said: Eduard sprzedaje "plastik" w cenach dumpingowych Doskonale, co mnie to obchodzi nawet jeżeli to byłaby prawda, a nie jest. To, że coś dla Ciebie jest dumpingiem nie oznacza, że tak jest. Mnie interesuje jakość/cena. Oba kryteria są równie istotne, dla mnie jako nędzarza. 1 hour ago, Jostein said: Ten pojedynek już się rozstrzygnął Pełna zgoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Godzinę temu, giberes napisał: 1 godzinę temu, Sjmport napisał: SabreKits? Skąd oni są? https://www.sabrekits.cz/category/news/ Czesi! To jest realna szansa, że będziemy mieli ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 2 godziny temu, Jostein napisał: Armie zostało rzucić ręcznik. eeeeeee tam mam ok 15 modeli Army Jak wypuszcza Wilge bede mial 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Jak wcześniej napisałem, sprawa będzie jasna za kilka miesięcy, co, kto i za ile. Oczywiście dyżurni pieniacze będą przez kilka najbliższych dni podbijać bębenek (swoją drogą odnoszę wrażenie, że ma dziwny podtekst), ludzie rozsądni będą dawać się podpuszczać tym indywiduom jak wiele razy przedtem. A i tak zapewne każdy producent zrobi i zarobi swoje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Godzinę temu, arhtus napisał: A skąd takie informacje? A myślałem, że otwieramy nowy sezon wypisywania kompletnych głupot na forum, więc się dołączyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia ... z równie kompletną głupotą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia (edytowane) 31 minut temu, wprzybylak napisał: Jak wcześniej napisałem, sprawa będzie jasna za kilka miesięcy, co, kto i za ile. Oczywiście dyżurni pieniacze będą przez kilka najbliższych dni podbijać bębenek (swoją drogą odnoszę wrażenie, że ma dziwny podtekst), ludzie rozsądni będą dawać się podpuszczać tym indywiduom jak wiele razy przedtem. A i tak zapewne każdy producent zrobi i zarobi swoje. A po co czekać? Modus operandi obu firm jest przecież powszechnie znany. Co oznacza, że Eduard wytrze Armą podłogę. 25 minut temu, arhtus napisał: ... z równie kompletną głupotą. Z piramidalną głupotą. W każdym razie, chwała niech będzie Kniaziowi. Edytowane 5 Stycznia przez Jostein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 6 minut temu, Jostein napisał: Z piramidalną głupotą Do kwadratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 2 godziny temu, Grzes napisał: O ja Cię! Byłoby super gdyby faktycznie to wyszło A może to po prostu np. ICM, tylko z dodanymi śmigłami 4-łopatowymi. Owszem, ICM (wypraski niektórych starych modeli ICM od lat wypływają [nomen-omen] w Czechach w bardzo niskich cenach - wieść niesie, że to niezutylizowana zawartość czyjegoś magazynu, który został zalany w trakcie jednej z powodzi w tym kraju) z niezbyt udanymi wydrukami śmigieł - było o tym w tym wątku kilka stron wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 1 minutę temu, caughtinthemiddle napisał: było o tym w tym wątku kilka stron wcześniej aaa faktycznie, było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Arma Hobby niech się modli by Edek nie wziął się za Airacobrę. Wtedy mielibyśmy na rynku co roku nowy model P-39 innej wersji, od P-400 do Q-30, z nowym kadłubem i skrzydłami a nie zmianą pudełka , ze starymi ramkami i kilkoma nowymi dodatkami z drukarki cyfrowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia (edytowane) 28 minut temu, lord_karton napisał: Do kwadratu Skoro przyznajesz się do winy, ego te absolvo a peccatis tuis. Vade in pace. 15 minut temu, Maxy napisał: Arma Hobby niech się modli by Edek nie wziął się za Airacobrę. Wtedy mielibyśmy na rynku co roku nowy model P-39 innej wersji, od P-400 do Q-30, z nowym kadłubem i skrzydłami a nie zmianą pudełka , ze starymi ramkami i kilkoma nowymi dodatkami z drukarki cyfrowej. A ja zupełnie bym się nie zdziwił, gdyby taki fakt nastąpił. Edytowane 5 Stycznia przez Jostein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia 8 minut temu, Jostein napisał: Skoro przyznajesz się do winy, ego te absolvo a peccatis tuis. Vade in pace. Nie mówię po szwajcarsku, ale widzę, że w głupotach jesteś niedoścignionym mistrzem(dla ścisłości troluję za darmo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Także tego czas zacząć... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia To może jeszcze coś o niewykorzystanej szansie AH, która nie poszła za ciosem po wydaniu Fokkera E.V? Kniaż właśnie ogłosił, że wydają Albatrosa D.III w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Godzinę temu, lord_karton napisał: Nie mówię po szwajcarsku, ale widzę, że w głupotach jesteś niedoścignionym mistrzem(dla ścisłości troluję za darmo) Tak, z całą pewnością nie mówisz. 35 minut temu, Qz9 napisał: To może jeszcze coś o niewykorzystanej szansie AH, która nie poszła za ciosem po wydaniu Fokkera E.V? Kniaż właśnie ogłosił, że wydają Albatrosa D.III w 1/72 Długo im to zajęło, ale nie szkodzi. Potĭus sero quam numquam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionyx Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia On 1/4/2024 at 2:38 PM, letalin said: P-51D od AH jest w ostatnim etapie produkcji. Miał być już pod koniec ub. roku. To różne projekty, nie to samo. Będzie wielu takich, których ucieszy P-51D i od Army i od Eduarda. I kupia oba. I będą zadowoleni z jakości tych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Ha ha ha A dla mnie to pierwszy taki moment gdzie przestrasznie mnie ciekawi strategia cenowa AH, czym przekonają klienta do swojego Kucyka i dajcie sobie spokój z gnojeniem mnie bo mogę się założyć, że AH by chciała tylko takich narzekających klientów jak ja, a przy tym kupujących tyle ich produktów Jak Edzio zdąży z premierą się wstrzelić w premierę AH to będzie ciekawie Niestety ale regularne ceny AH ustala nieprzyzwoicie wysoko, zwłaszcza, że przyjęli strategię "golasów" i nawet głupie pasy kierowcy trzeba sobie już dokupić we własnym zakresie. To jest dziwne trochę, że do zazwyczaj świetnego, a przy tym bardzo drogiego zestawu muszę jeszcze dokupić jakieś podstawowe dodatki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia Mam propozycję dla miłośników i przeciwników AH, przenieście się z dyskusją do wątku o AH. Tu raczej informujemy się o nowościach, a nie rozwalamy dylematu jakość/cena. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia 7 godzin temu, kopernik napisał: Mam propozycję dla miłośników i przeciwników AH, przenieście się z dyskusją do wątku o AH. Przyłączam się. Tu macie specjalną piaskownicę i możecie się nawalać po łbach łopatkami i grabkami do woli: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziu Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia A ja myślę, że Edek wszedł w alians z AH, tak jak z hurrim, wypuszczając w tym samym czasie ten sam model. Tylko kwestia, kto wypuścił wcześniej rendery. Bo czy dwie współpracujące firmy robiłyby sobie pod górę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia 58 minut temu, paziu napisał: A ja myślę, że Edek wszedł w alians z AH, tak jak z hurrim, wypuszczając w tym samym czasie ten sam model. Tylko kwestia, kto wypuścił wcześniej rendery. Bo czy dwie współpracujące firmy robiłyby sobie pod górę? Nie wypowiadam się, bo nie wiem. Niemniej jednak Czesi na forach też się dziwią i przewidują zwycięstwo Eduarda, zarówno pod kątem rozbicia na podwersje, jak i niestety ceny... Tymczasem takie rendery jeszcze wynalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia Rendery są podobne do renderów Mustanga. Tam też podwozie było zielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia 1 godzinę temu, paziu napisał: A ja myślę, że Edek wszedł w alians z AH, tak jak z hurrim, wypuszczając w tym samym czasie ten sam model. Tylko kwestia, kto wypuścił wcześniej rendery. Bo czy dwie współpracujące firmy robiłyby sobie pod górę? Nie za bardzo w to wierzę. Kniaź zapowiedział też swojego Hurricane we wszystkich wersjach w 1/48 i mówił, że nie będzie się oglądał na to co robią w Polsce. Chociaż raczej tylko tak mówi, bo na pewno pilnuje, co robi konkurencja. Nie na darmo jest Kniaziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi