Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, lord_karton napisał:

Eduard sprzedaje "plastik" w cenach dumpingowych, a dodatki w cenach nadmiernie wygórowanych. Taki model biznesowy.

A skąd takie informacje?

Eduard wydaje tyle nowych pudełek, że naprawdę ciężko mi uwierzyć w to, że nie chce na tym zarabiać, a wręcz do tego dokłada😁

absurd!!!

Edytowane przez arhtus

22 minutes ago, lord_karton said:

Eduard sprzedaje "plastik" w cenach dumpingowych

Doskonale, co mnie to obchodzi nawet jeżeli to byłaby prawda, a nie jest. To, że coś dla Ciebie jest dumpingiem nie oznacza, że tak jest. Mnie interesuje jakość/cena. Oba kryteria są równie istotne, dla mnie jako nędzarza. 

1 hour ago, Jostein said:

Ten pojedynek już się rozstrzygnął

Pełna zgoda.

Jak wcześniej napisałem, sprawa będzie jasna za kilka miesięcy, co, kto i za ile. Oczywiście dyżurni pieniacze będą przez kilka najbliższych dni podbijać bębenek (swoją drogą odnoszę wrażenie, że ma dziwny podtekst), ludzie rozsądni będą dawać się podpuszczać tym indywiduom jak wiele razy przedtem. A i tak zapewne każdy producent zrobi i zarobi swoje. 

• Like 1

31 minut temu, wprzybylak napisał:

Jak wcześniej napisałem, sprawa będzie jasna za kilka miesięcy, co, kto i za ile. Oczywiście dyżurni pieniacze będą przez kilka najbliższych dni podbijać bębenek (swoją drogą odnoszę wrażenie, że ma dziwny podtekst), ludzie rozsądni będą dawać się podpuszczać tym indywiduom jak wiele razy przedtem. A i tak zapewne każdy producent zrobi i zarobi swoje. 

A po co czekać? Modus operandi obu firm jest przecież powszechnie znany. Co oznacza, że Eduard wytrze Armą podłogę.

25 minut temu, arhtus napisał:

... z równie kompletną głupotą. 

Z piramidalną głupotą.

W każdym razie, chwała niech będzie Kniaziowi.

Edytowane przez Jostein

2 godziny temu, Grzes napisał:

O ja Cię!

Byłoby super gdyby faktycznie to wyszło

A może to po prostu np. ICM, tylko z dodanymi śmigłami 4-łopatowymi.

Owszem, ICM (wypraski niektórych starych modeli ICM od lat wypływają [nomen-omen] w Czechach w bardzo niskich cenach - wieść niesie, że to niezutylizowana zawartość czyjegoś magazynu, który został zalany w trakcie jednej z powodzi w tym kraju) z niezbyt udanymi wydrukami śmigieł - było o tym w tym wątku kilka stron wcześniej.

• Like 1

1 minutę temu, caughtinthemiddle napisał:

było o tym w tym wątku kilka stron wcześniej

aaa faktycznie, było :pomysl:

Arma Hobby niech się modli by Edek nie wziął się za Airacobrę.  Wtedy mielibyśmy na rynku co roku nowy model P-39 innej  wersji, od P-400 do Q-30, z nowym kadłubem i skrzydłami  a nie zmianą pudełka , ze starymi ramkami i kilkoma nowymi dodatkami z drukarki cyfrowej.

28 minut temu, lord_karton napisał:

Do kwadratu:haha:

Skoro przyznajesz się do winy, ego te absolvo a peccatis tuis. Vade in pace.

15 minut temu, Maxy napisał:

Arma Hobby niech się modli by Edek nie wziął się za Airacobrę.  Wtedy mielibyśmy na rynku co roku nowy model P-39 innej  wersji, od P-400 do Q-30, z nowym kadłubem i skrzydłami  a nie zmianą pudełka , ze starymi ramkami i kilkoma nowymi dodatkami z drukarki cyfrowej.

A ja zupełnie bym się nie zdziwił, gdyby taki fakt nastąpił.

Edytowane przez Jostein

8 minut temu, Jostein napisał:

Skoro przyznajesz się do winy, ego te absolvo a peccatis tuis. Vade in pace.

Nie mówię po szwajcarsku, ale widzę, że w głupotach jesteś niedoścignionym mistrzem:haha:(dla ścisłości troluję za darmo:haha:)

To może jeszcze coś o niewykorzystanej szansie AH, która nie poszła za ciosem po wydaniu Fokkera E.V? 
Kniaż właśnie ogłosił, że wydają Albatrosa D.III w 1/72 :)

Godzinę temu, lord_karton napisał:

Nie mówię po szwajcarsku, ale widzę, że w głupotach jesteś niedoścignionym mistrzem:haha:(dla ścisłości troluję za darmo:haha:)

Tak, z całą pewnością nie mówisz.

35 minut temu, Qz9 napisał:

To może jeszcze coś o niewykorzystanej szansie AH, która nie poszła za ciosem po wydaniu Fokkera E.V? 
Kniaż właśnie ogłosił, że wydają Albatrosa D.III w 1/72 :)

Długo im to zajęło, ale nie szkodzi. Potĭus sero quam numquam.

On 1/4/2024 at 2:38 PM, letalin said:

P-51D od AH jest w ostatnim etapie produkcji. Miał być już pod koniec ub. roku. To różne projekty, nie to samo. 

Będzie wielu takich, których ucieszy P-51D i od Army i od Eduarda. I kupia oba. I będą zadowoleni z jakości tych modeli.

Ha ha ha  😁

A dla mnie to pierwszy taki moment gdzie przestrasznie mnie ciekawi strategia cenowa AH, czym przekonają klienta do swojego Kucyka 😁  i dajcie sobie spokój z gnojeniem mnie bo mogę się założyć, że AH by chciała tylko takich narzekających klientów jak ja, a przy tym kupujących tyle ich produktów 😁 

Jak Edzio zdąży z premierą się wstrzelić w premierę AH to będzie ciekawie 😁 

Niestety ale regularne ceny AH ustala nieprzyzwoicie wysoko, zwłaszcza, że przyjęli strategię "golasów" i nawet głupie pasy kierowcy trzeba sobie już dokupić we własnym zakresie. To jest dziwne trochę, że do zazwyczaj świetnego, a przy tym bardzo drogiego zestawu muszę jeszcze dokupić jakieś podstawowe dodatki!!

Mam propozycję dla miłośników i przeciwników AH, przenieście się z dyskusją do wątku o AH. Tu raczej informujemy się o nowościach, a nie rozwalamy dylematu jakość/cena. 

• Like 8

7 godzin temu, kopernik napisał:

Mam propozycję dla miłośników i przeciwników AH, przenieście się z dyskusją do wątku o AH.

Przyłączam się.

Tu macie specjalną piaskownicę i możecie się nawalać po łbach łopatkami i grabkami do woli:

• Like 3
  • Thanks 1

A ja myślę, że Edek wszedł w alians z AH, tak jak z hurrim, wypuszczając w tym samym czasie ten sam model. Tylko kwestia, kto wypuścił wcześniej rendery. Bo czy dwie współpracujące firmy robiłyby sobie pod górę?

• Like 1

58 minut temu, paziu napisał:

A ja myślę, że Edek wszedł w alians z AH, tak jak z hurrim, wypuszczając w tym samym czasie ten sam model. Tylko kwestia, kto wypuścił wcześniej rendery. Bo czy dwie współpracujące firmy robiłyby sobie pod górę?

Nie wypowiadam się, bo nie wiem. Niemniej jednak Czesi na forach też się dziwią i przewidują zwycięstwo Eduarda, zarówno pod kątem rozbicia na podwersje, jak i niestety ceny... Tymczasem takie rendery jeszcze wynalazłem:

03.jpg.88d7b7a6044ba30cd0bdeb23a55c4f93.jpg

07.jpg.a379753546ca13e2e2e532280b0a1842.jpg

1 godzinę temu, paziu napisał:

Nie za bardzo w to wierzę. Kniaź zapowiedział też swojego Hurricane we wszystkich wersjach w 1/48 i mówił, że nie będzie się oglądał na to co robią w Polsce.  Chociaż raczej tylko tak mówi, bo na pewno pilnuje, co robi konkurencja. Nie na darmo jest Kniaziem😎