Solo Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Kinetic zapowiedział na styczeń 2020 nowego F/A-18C/D, tym razem w fajnym malowaniu agresora: Edytowane 31 Stycznia 2020 przez Solo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 O, i bardzo podoba mi się ta informacja. Biorąc pod uwagę bądź co bądź bardzo dobre zestawy tego samolotu od Kinetica i jeszcze fakt, ze choćby kalki daje Cartograf, nie bedzie trzeba zaopatrywać sie w aftermarkety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 3 godziny temu, Mates napisał: Biorąc pod uwagę bądź co bądź bardzo dobre zestawy tego samolotu od Kinetica Tu bym dyskutował. Sam jeszcze nie składałem, ale niemal w każdej relacji widać jak fatalnie jest spasowany ten model w części nosowej. Choć ponoć od pierwszego zestawu w 2016 roku coś tam poprawili w tym temacie. Z reboxów Kinetica jeszcze jedna ładna rzecz się szykuje: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) F-104g w przyszłym roku pewnie będzie tłuczony , a to kinetic a to ammo (juz kelpią) a później cos jeszcze, zastanawiam się czy oni to opchną(jedne kalki w pudelku). Kupiłem niemieckiego a w sumie zależy mi na duńczyku, którego dokupilem, najciekawsze w malowanie ale raczej wydany nie będzie Dziwny klimat wg mnie. Ps. jest jednak maszyna na ktora czekam su-25 i w 1/48 i 1/72 Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Na dzień dzisiejszy to mnie interesują wyłącznie F-14A i Su-27 GWH i to w zasadzie wszystko z zapowiedzi na przyszły rok. No i jeszcze Su-57 Zvezdy. Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Dla mnie Su-30MK to #1 w 2020. To znaczy mam pobożną nadzieję, że wyplują go gdzieś w okolicach pierwszego kwartału. A potem, bo gdzieś w połowie roku pewnie, wyskoczy F-4E od ZM. F-14A od GWH też może przygarnę. A F-104 to się ostatnio namnożyło... strach lodówkę otworzyć. No i jeszcze za 4 lata będzie od AMK. Może. Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 22 godziny temu, Bobek napisał: F-104g w przyszłym roku pewnie będzie tłuczony , a to kinetic a to ammo (juz kelpią) ... To jeden i ten sam model tylko pudełko i kalki inne Zestaw Ammo atrakcyjny - kalki dla 5 czy 6ciu krajów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 Dzisiajj potwierdzili na fejsie datę Harriera Gr.3, niestety dopiero June 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 18 godzin temu, Tap-chan napisał: No i jeszcze za 4 lata będzie od AMK. Może. Jeżeli jeszcze AMK będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 17 godzin temu, Qz9 napisał: Dzisiajj potwierdzili na fejsie datę Harriera Gr.3, niestety dopiero June 2020 Może być, byle już obsuwy nie było :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 no dyskusja właśnie idzie z powodu obsów. Zaczeło się od Mirage F.1, miałbyć w tym roku ale z tego co piszą to na razie się nie załapał nawet na plan na 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 A to kto robi nowego Miragea F1? Ten Kitty Hawk to jednak chyba niewypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 5 godzin temu, arhtus napisał: A to kto robi nowego Miragea F1? Ten Kitty Hawk to jednak chyba niewypał. Kinetic miał zrobić, ale póki co nie wiadomo kiedy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2019 Hobby Boss zapowiedział w swoim katalogu nowe F/A-18E/F/G: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Grudnia 2019 Share Napisano 17 Grudnia 2019 Jeżeli tak dobre jak tomcat to będzie interesująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2019 Oby nie tak dobre jak Hornet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Grudnia 2019 Share Napisano 17 Grudnia 2019 Nie wiem, po przerwie świątecznej ruszę z kabiną to zobaczę. Poza dyszami nie wygląda źle, no, może jeszcze faktura powierzchni jak w jakimś plastyku z lat 90... I górę, i dół kadłuba jechałem papierami i gąbkami, żeby wyrównać. Ale ich F/A-18 to stary wypust, 2007 rok, Tomcat aż o 3 lata młodszy - przeskok jakościowy idzie dostrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Dziś oficjalnie zapowiedziano Su-27UB GWH, premiera na wiosnę, a to grafika jaka będzie na pudełku: Edytowane 31 Grudnia 2019 przez Solo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Stycznia 2020 Share Napisano 1 Stycznia 2020 Dziś oficjalnie zapowiedziano Su-27UB GWH, premiera na wiosnę, a to grafika jaka będzie na pudełku: Uuuu... KittyHawk zbierał się jak pies do jeża i właśnie przegrał mnie (klienta) w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2020 Nadchodzi ponoć nowy Su-33 nowej firmy, niewymienionej z nazwy, być może to ten mityczny Aviation Art. Na początek wersja prototypowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Stycznia 2020 Share Napisano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Refleksy wokół paneli i nitów podpowiadają, że ktoś chyba dziubał to wszystko ręcznie igłą w uchwycie do wiercenia Po przejechaniu papierem dało by radę. Ale poziom detali fajny, i jakkolwiek średnio lubię jedno miejscowe Flankery to nad tym mógłbym się już zastanowić Wygląda na to, że rok 2020 będzie udanym rokiem dla takich jak ja. Udanym, ale finansowo klapa Su-57, Su-25, Su-27UB i Su-30SM od KH F-14A, Su-27 i Su-27UB, od GWH F-4E od ZM. I warto zobaczyć, co za gluta F/A-18F wypuści HB. Kupię z ciekawości, jeżeli cenowo nie przebije Hasy. Jeszcze mi tylko MiG-29UB, MiG-35 i MiG-23UB brakuje do szczęścia. Edit Widziałem resztę zdjęć na FB i jest po prostu super detalizacja. Bierę w ciemno tego Su-33. Jak ja się cieszę, że od kilku miesięcy nie kupiłem żadnego modelu, nie chciałem nic pod choinkę i urodziny Prezenty przyjdą, tylko nieco spóźnione. Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2020 W pierwszej chwili podejrzewałem, że ktoś zrobił sobie żart i wrzucił skadrowane zdjęcia z zestawu Kinetica. Aż wziąłem pudło do ręki i zacząłem porównywać, i dopiero wtedy szczęka mi opadła. Pod względem jakości detali ten Aviation Art bije Kinetica na głowę, przynajmniej miejscami. Zrobiłem kilka zdjęć dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Detal naprawdę robi wrażenie: Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Stycznia 2020 Share Napisano 1 Stycznia 2020 Lepiej: https://m.facebook.com/groups/215551215532252?view=permalink&id=873049446449089&anchor_composer=false Ruchome podwozie chociaż "składane" pasuje bardziej, bo ruchome każdy może zrobić, jak pożałuje kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 2 Stycznia 2020 Share Napisano 2 Stycznia 2020 Na rodzinę Su-27 z KH to bym się nie napalał za szybko. Poziom ich marketingowca jest mega żenujący. Wrzuca grafiki pudełek kompletnie od czapy, be żadnego sensownego komentarza ani daty przewidywanego wydania. Grafika z APA-5 I wózkiem na uzbrojenie była co najmniej rok temu A dopiero się pojawia w zapowiedziach w niektórych sklepach. Mam czasem wrażenie, że tam siedzi jakiś dzieciak i wpuszcza fotki pudełek bo mu ojciec każe. Na bank wcześniej wyjdzie GWH - Ci są przynajmniej poważni. A to Aviation Art to juz cos wydalo wczesniej ? Ta morska Suka wygląda cudownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi