Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 minut temu, mandrivecs napisał:

To będzie chociaż wersja C, czy jak za pierwszym razem A w pudle?

Będzie C mająca mało wspólnego z C block 52...

Napisano
12 godzin temu, Wojtu204 napisał:

Kineticu, strzeż się

Nie ma co się strzec. Pewnie tak jak od lat w Italerce jest plastik Kinetica 😉

Napisano
12 minut temu, Flachenty napisał:

Nie ma co się strzec. Pewnie tak jak od lat w Italerce jest plastik Kinetica 😉

W Italerce jest plastik Italeri tylko dwa modele były przepakami Kinetica F-16C Barak i F-16DG/DJ Fighting Falcon. Reszta to model z połowy lat 90'

• Like 1
Napisano (edytowane)

Mirage III O (egzemplarz francuski) testowany w australijskim ARDU, ciekawe czy pokażą wszystkie malowania A3-2 włącznie z pakistańskim ?

Edytowane przez panmopsik
Napisano
15 minut temu, panmopsik napisał:

Mirage III O z australijskiego ARDU, ciekawe czy pokażą wszystkie malowania włącznie z pakistańskim ?

W tej edycji mają być tylko malowania na  Kangury.

Napisano (edytowane)

Zależy co będzie w pudełku. Pakistański 90 502 miał kolejne malowanie ARDU (Mirage A3-2 ) więc za dużo zmian nie będzie. 

Edytowane przez panmopsik
Napisano (edytowane)

Trumpeter Mi-17 Hip-H  nr katalogowy 05814  skala 1:48

Edytowane przez robertmodelarz
Napisano
Godzinę temu, hellvis napisał:

B/C by wznowili

I można by zrobić argentyńskiego... :cool:

W dniu 4.04.2023 o 19:04, mirage3 napisał:

W tej edycji mają być tylko malowania na  Kangury.

W sam raz na dioramę... :mrgreen:

image.thumb.png.91a42501a2c18838538e87665ad489ec.png

• Like 2
  • Haha 5
Napisano

Właśnie dotarł do mnie Caudron z Dory, niestety ze smutkiem muszę powiedzieć, że nawet na modelu widać piętno zawieruchy wojennej. Zamówiłem Vengeance, on był przygotowany przed wojną. Jakość niebo a ziemia. Oczywiście, nie zniechęcam do zakupu, właściwie wręcz przeciwnie mimo wszystko, ale mowa, że Answer ma problemy z jakością w związku z wojną nie są wyssane z palca. Dora jest z Dnipro, a wiec niemal w centrum zadymy.

Się podszlifuje  i będzie git :) .

Napisano

Toś mnie teraz zasmucił. Kuchnia, cxy ja muszę mieć zawsze takiego pecha? Zawsze jak ma się ukazać model jakiegoś ulubionego mojego samolotu, na który czekam z utęsknieniem to musi coś się stać że akurat ten model jest skopany, do du...😭, no czemu tak jest?

Co, mam hobby zmienić?

Napisano

Spokojnie, model nie jest do dupy. Absolutnie!

Model jest opracowany bardzo dobrze, widać tylko problemy z produkcją, ramki plastikowe. Nie jest gładki, trzeba będzie trochę zadziałać. Trochę płytkie linie tu i tam, na spodzie trochę do poprawy. Ale jak nasz Blocha to ten jest takim blochem z lekkim minusikiem, natomiast nie ma w nim trudnych podziałów. To tak na szybko bo przecież go jeszcze nie  zacząłem :) .

Brać, zobacz jak ludzie pieją nad Sumem :) :) :) :) .

Napisano
12 minut temu, gajowy z wąsami napisał:

Na kolorowanki w Stratusie o Rumunach nie patrz... tam jedynie fotki są przydatne, choć w innych publikacjach są one o wiele lepszej jakości...

Kolorowanki jak kolorowanki. Zdjęcia pokazują cudownie zużytą maszynę. 
Będę musiał się zakręcić wokół kolejnego Hurricane'a bo jeden jest już planowany na Fina

:cool:

Napisano
23 minuty temu, HK1885 napisał:

Będę musiał się zakręcić wokół kolejnego Hurricane'a bo jeden jest już planowany na Fina

Zarówno fiński, jak i rumuński powinny mieć trochę inne kołpaki. Do tych maszyn trafiły śmigła DH i kołpaki od Spitfire. Stąd ich średnica u podstawy była większa, podobnie jak wszystkie "tępe" kołpaki do Rotoli. Nie wiem, czy  ta subtelność jest zauważona w instrukcji do kalkomanii? W skali 1/72 jest zamiennik Quickboosta. Mam nadzieję, że przyszły Hurricane 1/48  z AH będzie miał prawidłowy, trzeci kołpak dla fińskich i rumuńskich.

Napisano
2 godziny temu, mirage3 napisał:

Hasegawa się wzięła do gotowania i kolejne kotlety idą do podgrzania !

image.png.2df623bc84a4e907d436b2406872be6d.png

image.png.7944654d13c99a833d1f5c5b7ccba056.png

image.png.115c8615cc6f0028687f4643f615739c.png

image.png.36d8138aa048ca6a84fbe6a003a256cd.png

Z tym, że te modele z niby regularnych serii nie wracają na stałe do katalogu, są de facto limitkami jak wszystko.
Z Crusaderem J, jak się komuś nie pali, poczekałbym na H2K, zapewne w podobnej cenie, ale z lepszej jakości kalkami.

Napisano
3 godziny temu, mirage3 napisał:

Hasegawa się wzięła do gotowania i kolejne kotlety idą do podgrzania !

image.png.2df623bc84a4e907d436b2406872be6d.png

image.png.7944654d13c99a833d1f5c5b7ccba056.png

image.png.115c8615cc6f0028687f4643f615739c.png

image.png.36d8138aa048ca6a84fbe6a003a256cd.png

Ten TA-4 taki ładny, kolorowy... jak szkolne mnie nie kręcą, tak ten... taki ładny, kolorowy 😉