mirage3 Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 (edytowane) Godzinę temu, barszczo napisał: No to teraz czas na fińskiego Buffalo, przenitowane Emile i Mosquito z prawdziwej sklejki . Nie no Buffalo 339 na 239 to lepiej nowego zrobić a co do Mosquito to mogli by wznowić Mk.XIII/XVII... Albo wystrugać Mk.XXX Ale za to jeszcze nie wypuścili F4U a tutaj... Scooter się szykuje. Magic Factory 5002 A-4M Skyhawk Edytowane 29 Września 2023 przez mirage3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 (edytowane) Czyli jednak nie Kinetic A tymczasem powoli do lądowania podchodzi: Edytowane 29 Września 2023 przez Wojtu204 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 W dniu 21.08.2023 o 16:25, mirage3 napisał: Zobaczymy co tym razem spaprali HobbyBoss 81786 MiG-29K Sam siebie zacytuję, oprócz MiGa-29K Hobby Boss pod numerem 81787 zapowiada MiGa-35 jakość mi to umknęło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 Jak tak dalej pójdzie to może Mig-29UB wystrugają? a ten skyhawk typowo jak kittyhawk pocięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 (edytowane) Budując Super Horneta F z HB 1/48, stwierdzam że chińscy producenci muszą się jeszcze wiele nauczyć . Stąd raczej już żaden HB nie będzie zakupiony. Wszystie hurra optymistyczne opinie w necie to ja nie wiem skąd. Przypuszczam w kolejnych zestawach fakap goni fakap........ Skyhawk fajny, ale wolę starą Hasę. Edytowane 30 Września 2023 przez raptorf22 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 (edytowane) Na Epic Games do 05.10.2023 dostępny jest za darmo "symulator modelarza" Nie wiem co to za pozycja i o co kaman. Sorki za oftop. Jak coś skasujcie. Pzdr.G Edytowane 30 Września 2023 przez Kola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 3 godziny temu, mirage3 napisał: Sam siebie zacytuję, oprócz MiGa-29K Hobby Boss pod numerem 81787 zapowiada MiGa-35 jakość mi to umknęło... Ja tam wolę MiGa-35 z HB niż MiGa-35 z GWH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 @Tap-chan coś jak z F-14B od Tamki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 (edytowane) 41 minut temu, mirage3 napisał: @Tap-chan coś jak z F-14B od Tamki O to to. Na dodatek HB to może nie Tamka, ale Italeri też nie. Sklejałem ich Me-262, F-14A, F/A-18 i Su-30MKK, i wiele negatywnych wrażeń nie miałem. Natomiast temat MiGa-29 UB oraz MiGa-35 padł na ARCu i Haneto (nie wiem jakie ma koneksje z GWH, ale jakieś ma) powiedział, żeby na to nie liczyć, bo temat zbyt niszowy. Tak wiec i HB mnie zadowoli Edytowane 30 Września 2023 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 To żeby nie pozwolić emocjom opaść HB obiecuje/straszy (zależy od emocji odbiorcy ) jeszcze takiego "maluszka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 (edytowane) To już z rok temu zapowiedzieli. ) może Privateera puszczą Edytowane 30 Września 2023 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 Za dużo tego Dora Wings 48055 P-47C-2 Thunderbolt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 1/48 F-14A Tomcat – Kalkomanie Eduard 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 Hobbyszef jeszcze w tym roku wyda Devastatora w 1:48, klasycznego i na pływakach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 Jest sens się nim interesować, skoro jest GWH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 6 minut temu, Wojtu204 napisał: Jest sens się nim interesować, skoro jest GWH? Sam sobie odpowiedziałeś... . Na pewno nie będzie lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 4 Października 2023 Share Napisano 4 Października 2023 Kolejny Hariken Army w 1/48 nie przynosi specjalnych zaskoczeń 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 4 Października 2023 Share Napisano 4 Października 2023 (edytowane) W dniu 2.10.2023 o 20:02, Wojtu204 napisał: Jest sens się nim interesować, skoro jest GWH? Jak będzie znacznie tańszy od GWH to tak na półce pewnie będzie przypominać Devastatora Mam słabość do tego samolotu odkąd xxxxx... lat temu w jakimś programie o modelarstwie emitowanym w TVP (Modelem sięgnąć nieba? ) zobaczyłem chyba pierwszy raz w życiu pomalowany model (tak świadomie ) i był nim właśnie Devastator najprawdopodobniej Airfix 1/72 to był Edytowane 4 Października 2023 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 11 Października 2023 Share Napisano 11 Października 2023 (edytowane) W dniu 4.08.2023 o 20:58, Qz9 napisał: Nie to jest FROMM czyli "sponsorowana" seria pod francuzów i rumunów . W tym roku jeszcze będzie pudełko od SH i będzie wersja Izraelska w tym ta z innym silnikiem pewnie te same malowania w środku co w 72 Nabyłem. Wrażenia? Techniczne pobieżne z ramek (merytoryki nie badałem): 1) ładne linie- cienkie -mogą się zatrzeć w przypadku konieczności całościowej polerki pod NMF (ale ładne są), jest detal ostry 2) nie za wiele części ( taki trochę Revell /Monogram 1/48 w najlepszym okresie- w sensie projektu )...nie ma blaszki , nie ma pasów 3) jakość odlewu taka sobie -nadlewki na częściach filigranowych, beznadziejne szkło :(- faluje 4) kalki w porządku (jak się wydaje) 5) czekam na jeszcze od SH (chociażby prewencyjne gdyby zanikający po polerką detal zmusił do "polityki prosemickiej" w temacie kamufłażu;P) Edytowane 11 Października 2023 przez golf czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Października 2023 Share Napisano 11 Października 2023 8 godzin temu, golf czarny napisał: Nabyłem. Wrażenia? Techniczne pobieżne z ramek (merytoryki nie badałem): 1) ładne linie- cienkie -mogą się zatrzeć w przypadku konieczności całościowej polerki pod NMF (ale ładne są), jest detal ostry 2) nie za wiele części ( taki trochę Revell /Monogram 1/48 w najlepszym okresie- w sensie projektu )...nie ma blaszki , nie ma pasów 3) jakość odlewu taka sobie -nadlewki na częściach filigranowych, beznadziejne szkło :(- faluje 4) kalki w porządku (jak się wydaje) 5) czekam na jeszcze od SH (chociażby prewencyjne gdyby zanikający po polerką detal zmusił do "polityki prosemickiej" w temacie kamufłażu;P) To się ciesz, że kupiłeś, bo już tego francuza nie ma u producenta. Sam czekam na swojego, pewnie w piatek dojdzie. Yoaf Efrati już skleił swojego i można na fejsie podejrzeć efekty. Wersja w NMF oczywiście IAF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 11 Października 2023 Share Napisano 11 Października 2023 (edytowane) @Qz9 właściwie to się cieszę ...bo należy się cieszyć , że ciekawa, zgrabna i bitna maszyna doczekała się 1/48 choć nie jest "messerfajerem na szachownicach" ;). NMF to jednak będzie temat dla zażarcie zdecydowanych. Przyjrzałem się jeszcze raz. Są jamy, są rysy, odkształcenia, gluty jakieś odlewne. Jak chcecie wrzucę zdjęcia . Nic takiego czemu cierpliwość ludzka nie sprosta i nic takiego czemu zdolny modelarz nie podoła. Ale ...nie jest to cudo nowoczesnego modelarstwa. Moja cierpliwość jest z kolei taka, ze poczekam na SH zarówno w sprawie kalek jaki i wersji z "długim zadkiem" oraz wydruków , ew. blach. BTW camo żydowskie i latynoskie są ciekawe. p.s fajne szczegóły kokpitu ( walkaround maszyny w remoncie) http://www.renaissance-models.com/Avions/Photoscopes/cockpit.htm Edytowane 11 Października 2023 przez golf czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 12 Października 2023 Share Napisano 12 Października 2023 (edytowane) Reneissance zrobił kiedyś zestaw poprawkowy do modelu FM w 48 i to jest nieprawdopodobnie drogi glutokasztan: https://www.renaissance-models.com/ter/index.php/avions-toutes-echelles/echelle-1-48/produits/943-dassault-super-mystere-b2 tam wszystko było do poprawki, łącznie z dedykowaną blaszka, do wycięcia nowych paneli na modelu. W sumie najciekawsza była blaszka z wytrawionymi szablonami do napisow i oznaczeń eksploatacyjnych. Nie wiem czy to by zadziałało ale plus za kreatywność Edytowane 12 Października 2023 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 W dniu 30.09.2023 o 07:31, mirage3 napisał: Sam siebie zacytuję, oprócz MiGa-29K Hobby Boss pod numerem 81787 zapowiada MiGa-35 jakość mi to umknęło... Czy ja dobrze widzę, Hobby Boss ma w planach wydanie TR-1A/U-2R w 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 15 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Czy ja dobrze widzę, Hobby Boss ma w planach wydanie TR-1A/U-2R w 48? Nie tylko ma w planach, ale już prawie wydali http://www.hobbyboss.com/index.php?g=home&m=product&a=show&id=1775 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 Mam już Mikromira 48-021. Po pierwszym oglądzie, takim na szybko - "no, jest dobrze". Oo drugim, dokładniejszym, z podglądaniem pod światło i szukaniem jamek skurczowych - "łoo...". Po trzecim i pomiarach w kilku newralgicznych punktach - nie mogę inaczej, daję ocenę 8 (na 10 możliwych). Punkt stracili za niewykonanie nitów między falami blachy. Która notabene jest perfect wymiarowo - policzyłem ilość fal blachy na modelu i na zdjęciach. Na razie znalazłem dwa babole - jednego 99,9 % ludzkości nigdy nie zobaczy, drugi - jest, ale inni też mają podobnie i świat nadal się kręci. W poniedziałek odpalę aparat z makro i porobię detale. Cieszy fakt, że po przyglądnięciu się ułożeniu części na ramkach jak byk wychodzi mi, że będzie zestaw do np. gdańskiego Dz-33 i innych w tej konfiguracji. Minusem jest to, że do zestawu w konfiguracji z tego pudełka nie ma kalkomanii dla samolotów używanych przez polskie lotnictwo. Ale to akurat pikuś - jest np. Mr Decal, to się dorobi. O ile zajdzie taka potrzeba 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi