AlbertO Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października 14 minut temu, barszczo napisał: Eduard rozpoczął swoją tradycyjną zabawę z malowankami na najbliższą nowość w postaci B-25J, którą wydają we współpracy z HKM. Na razie mamy dwa wzory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlbertO Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Teraz, AlbertO napisał: https://www.eduard.com/preorders/ Chyba jednak wszystkie malowania pokazali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października (edytowane) 8 godzin temu, AlbertO napisał: Chyba jednak wszystkie malowania pokazali. Oj, kajam się. Fakt już były, a ja wlazłem na Edkowego fejsa i świruję. Pokazali też pudło z Miga-21F-13 i malowanki w lepszej rozdzielczości, ale @mirage3 już temat zaanonsował. Oj chyba się skuszę na tego Miga choć rur nie robię, taki ładny Arab tam jest . Edytowane 27 Października przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października (edytowane) Model Maker przypomina o nowych kalkach do Hurricane w sam raz do nowego modelu Army Edytowane 1 Listopada przez mirage3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bethor Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Wczoraj ruszyła przedsprzedaż nowego Hawker Hurricane mk. I od Arma Hobby w skali 1:48. Cena za zestaw: 198,- zł Cena za zestaw z wydrukowanymi dodatkami 3D: 223,- zł Cytat Zestaw opracowany został w nowych formach z 2025 roku i pozwala wykonać późny wariant Mk I z metalowymi skrzydłami, używany w RAF podczas Bitwy o Anglię i na frontach całego świata. Z pudełka można zbudować zarówno wersję standardową, jak i tropikalną, wyposażoną w charakterystyczny filtr powietrza. Najważniejsze cechy modelu: nowe formy (2025) – kadłub, skrzydła, chłodnica i śmigła, szczegółowa ramka detali kokpitu i oszklenia sprawdzona w modelu Hurricane Mk IIb, perfekcyjnie odwzorowane linie podziału i nitowanie, możliwość budowy wersji standardowej lub tropikalnej, wysokiej jakości kalkomanie z historycznymi malowaniami RAF, jakość co najmniej tak wysoka, jak w uznanym Hurricane Mk IIb 1/48 – a jeszcze bogatsza w detale. Co znajdziesz w pudełku? cztery ramki plastikowe (dwie całkiem nowe) Szczegółową instrukcję po polsku i po angielsku link Maski do kabiny i kół Kod do pobrania pliku 3D z akcesoriami - fotel pilota z pasami i rury wydechowe (może jeszcze coś dorzucimy potem) Kalkomania Techmod z czterema wariantami malowania Warianty oznakowania: Hurricane Mk I V6864/DT-A – S/Ldr Robert Stanford Tuck, 257 Dywizjon RAF, grudzień 1940 Hurricane Mk I R4175 RF-R – Sgt Josef František, 303 Dywizjon RAF/PSP, sierpień–październik 1940 Hurricane Mk I P3090/W-8E – 760 Dywizjon FAA, RNAS Yeovilton, lato 1942 Hurricane Mk I V6864/DT-A – S/Ldr Robert Stanford Tuck, 257 Dywizjon RAF, październik 1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioBan Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada 13 godzin temu, mirage3 napisał: Model Maker zapowiada nowe kalki do Hurricane MK.I Nie zapowiada tylko przypomina, że są w sprzedaży od już od ładnych kilku miesięcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada 47 minut temu, PioBan napisał: Nie zapowiada tylko przypomina, że są w sprzedaży od już od ładnych kilku miesięcy. Zgadza się mój bład przyszło info o nowym poście na FB i potraktowałem to jako zapowiedź a tu przypominajka. Jakoś tak zgrało się Pre-orderem na nowego Hurricane od Army... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada 2 godziny temu, mirage3 napisał: Zgadza się mój bład przyszło info o nowym poście na FB i potraktowałem to jako zapowiedź a tu przypominajka. Jakoś tak zgrało się Pre-orderem na nowego Hurricane od Army... I dzięki tym kalkom wreszcie po latach uda mi się zbudować Garbuska z rozkładówki Typów Broni i Uzbrojenia . 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Za taką kasę wolę zrobić 2 edkowe spity i jeszcze na dodatki mi zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada 1 minutę temu, Marek K napisał: Za taką kasę wolę zrobić 2 edkowe spity i jeszcze na dodatki mi zostanie. Chyba źle przeczytałeś. Rozmawiamy o Hurricane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Wiem -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Temat F-16 zawsze modny... To i FREEDOM Model Kit dołoży coś od siebie czy będzie to 100% nowy model czy też kooperacja czas pokaże. Na chwilę obecną wiadomo to co na zdjęciach. Są tu jacyś zdziwieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada W dniu 16.10.2025 o 18:01, arhtus napisał: Trochę mi się nie chce wierzyć, że taka cena będzie "regularna", to byłby jakiś przełom wręcz jeśli chodzi o modele GWH. No chyba, że wraz z ceną drastycznie spadnie też jakość Ta cena (oczywiście ta podana w 48ers z VAT-em) jest realna (inna sprawa, czy to jest promocyjna cena dla Sufy, czy też będzie reprezentatywna dla całej rodziny F-16 z GWH - tego nie wiadomo), modele prawdopodobnie pojawią w Polsce przed Gwiazdką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada (edytowane) Na stronie Banzai Sufa od GWH za 209zl w przedsprzedaży... Edytowane 5 Listopada przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada 7 minut temu, Tazman79 napisał: Na stronie Banzai Suwałkach od GWH za 209zl w przedsprzedaży... W jakich znowu Suwałkach ? Czytałeś to co napisałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada 14 minut temu, _OldMan_ napisał: W jakich znowu Suwałkach ? Czytałeś to co napisałeś ? K... znów słownik mi coś wstawił, zaraz poprawie, miało być Sufa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada 25 minut temu, Tazman79 napisał: Na stronie Banzai Sufa od GWH za 209zl w przedsprzedaży... Tylko czas oczekiwania w sklepie Banzai to niekiedy nawet 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada 31 minut temu, MIRAGE 5 napisał: Tylko czas oczekiwania w sklepie Banzai to niekiedy nawet 6 miesięcy. Optymista… na model zamówiony w grudniu wciąż czekam. I zero odzewu na maile lub kontakt przez stronę www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada Dlatego na te banzaiowe ceny biorę poprawkę z postaci dłuuugiego czasu oczekiwania na zamówienie. A jak poprosisz o łaskawe anulowanie zamówienia, to cię zablokują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada (edytowane) No cóż ja mam zgoła inne doświadczenie ze sklepem Banzai. Jestem bardzo ukontentowany z dotychczasowej współpracy jako klient. Najdłużej czekałem na model około 7mcy w preorderze ale doskonale o tym wiedziałem. Modele odbieram zazwyczaj osobiście w sklepie(mieszkam przysłowiowy rzut beretem) nie było też problemu z reklamacjami a obsługa klienta jest bardzo pomocna. Jest to jeden z trzech sklepów modelarskich w których najczęściej dokonuję zakupów. Edytowane 5 Listopada przez Cazador 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada Jakby komuś było mało, to Airfix szykuje coś takiego. Model dla tych co nie lubią nitów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada 34 minuty temu, Cazador napisał: No cóż ja mam zgoła inne doświadczenie ze sklepem Banzai. Jestem bardzo ukontentowany z dotychczasowej współpracy jako klient. Najdłużej czekałem na model około 7mcy w preorderze ale doskonale o tym wiedziałem. Modele odbieram zazwyczaj osobiście w sklepie(mieszkam przysłowiowy rzut beretem) nie było też problemu z reklamacjami a obsługa klienta jest bardzo pomocna. Jest to jeden z trzech sklepów modelarskich w których najczęściej dokonuję zakupów. Mam podobne doświadczenia. Raz po długim czekaniu zrezygnowałem z preorderu, nie było problemów z odzyskaniem pieniędzy. A nawet sklep po pewnym czasie sam się odezwał że model przyszedł i czy jestem jeszcze zainteresowany. Jeśli tylko ktoś jest odpowiednio cierpliwy to śmiało mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada Przyznam się że do tej pory z banzai nie maiłem większych problemów, wiedziałem że czasem muszę poczekać, czasem było wcześniej albo tylko u nich. Ale po złożeniu ostatniego zamówienia cisza wręcz niepokojąca. A przecież oczekiwałem tylko na słowo wyjaśnienia, jakikolwiek odzew. I tak jak byłem z nich zadowolony bardzo, tak teraz jestem dużo bardziej “ostrożny”. a konkretnie - nie kupię niczego, co nie jest natychmiast do wysyłki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada (edytowane) 3 godziny temu, barszczo napisał: Jakby komuś było mało, to Airfix szykuje coś takiego. Model dla tych co nie lubią nitów: Czyżby sarkazm? Nity będą i to dużo! Na renderach 3d ich nie było, ale na stronie Airfixa gdzie jest gotowy model widać je dokładnie… Jest i pierwszy zbudowany: https://www.keymodelworld.com/article/airfixs-all-new-148-spitfire-mkixe-full-build Edytowane 5 Listopada przez Bedrzich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Zapowiedź na grudzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi