Herod Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 https://aeroscale.net/news/hawk-75a-3-french-af-december-release Trochę dzisiaj rozglądałem się za francuskimi jednosilnikowymi maszynami, które byłyby bardziej strawne niż M.B.152. Obok V-156 (Academy i Special Hobby) wyskoczył mi Hawk. Grudzień 2022. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 (edytowane) tylko w środku jest stary jak świat model hobbycraftu - 30 lat minęło... wieki temu to go nawet polskie signum przepakowywało Edytowane 14 Listopada 2022 przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Zgadzam się, że to staroć. Ale mimo wszystko to całkiem ładny model (z tego co widziałem na fotkach). Przynajmniej jak na moje potrzeby. Nie powiem... zadowoliłbym się gdyby w sprzedaży był dostępny zwykły zestaw Academy. Albo najlepiej D.520 z tamki. Bo póki co wybór skromniutki i marny. Np. Obecnie dostępne (a raczej niedostępne) M.S. 406 to jakaś ciężkostrawna abominacja. To już "prosiowaty" Bloch jest lepszy z powodu wysokiej jakości wykonania. Będzie jeszcze amerykański P.36, też w grudniu. Cena, którą widziałem, wynosiła 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 Inna wersja FW-190 z Eduarda. Nowe kalki. https://www.scalemates.com/products/img/5/0/3/1432503-90-instructions.pdf SG 2 z Maja '45 ma najfajniejszy kamo, z charakterystycznym schyłkowowojennym brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 Godzinę temu, Herod napisał: Inna wersja FW-190 z Eduarda. Nowe kalki. https://www.scalemates.com/products/img/5/0/3/1432503-90-instructions.pdf SG 2 z Maja '45 ma najfajniejszy kamo, z charakterystycznym schyłkowowojennym brązem. Biorąc pod uwagę pochodzenie (jednostka uderzeniowa, II./SG 2 co prawda już dłuższy czas latała na 190, ale w 1945 r. często dzieliła miejsce bazowania z III./SG 2 i 10.(Pz)/SG2 nadal użytkującymi Ju 87) i frankensteinowatą naturę tego samolotu (to dość wczesnej produkcji A-8, ale z wymienionymi skrzydłami na późnej produkcji ze standaryzowaną pokrywą komory zewn. działek, czego zresztą model nie uwzględnia), ja bym raczej obstawiał dokamuflowanie starymi farbami w kolorach 70 i 71, ale to oczywiście kwestia interpretacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Wild Weasel od Menga już w obiegu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 27 minut temu, Psar77 napisał: Wild Weasel od Menga już w obiegu Mam nadzieję, że to tylko kwestia zdjęcia, bo niektóre linie podziału wyglądają... strasznie airfixowo A dziś preorder złożyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 10 godzin temu, Wojtu204 napisał: Mam nadzieję, że to tylko kwestia zdjęcia, bo niektóre linie podziału wyglądają... strasznie airfixowo A dziś preorder złożyłem Mam podobne odczucia...Też mam preorder na MENGa. Ale jakby co ZM też czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 W dniu 16.11.2022 o 20:01, Herod napisał: Inna wersja FW-190 z Eduarda. Nowe kalki. https://www.scalemates.com/products/img/5/0/3/1432503-90-instructions.pdf SG 2 z Maja '45 ma najfajniejszy kamo, z charakterystycznym schyłkowowojennym brązem. Która to już interpretacja malowania maszyny Kennela, a każda inna..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 12 godzin temu, Psar77 napisał: Wild Weasel od Menga już w obiegu Schematy malowań: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 A jest na rynku/jest zapowiedziany jakiś Upiór który nada się na Greka tak prosto z pudełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Godzinę temu, arhtus napisał: A jest na rynku/jest zapowiedziany jakiś Upiór który nada się na Greka tak prosto z pudełka? Pytanie jakiego ? Najprawdopodobniej następny F-4E z ZM się nada bo ma to być late. Zasadniczo może się okazać, że obecny G ma części od E więc sprawa powinna być prosta i można sobie wystrugać późnego E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 17 godzin temu, Wojtu204 napisał: Mam nadzieję, że to tylko kwestia zdjęcia, bo niektóre linie podziału wyglądają... strasznie airfixowo A dziś preorder złożyłem Yyyyy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 dobrze napisaliscie - na spokojnie.... ale ja np mam dwa smiglowce w 48 z Galery models ( chyba Trampek ) i takie linie podzialu chcialbym miec w 72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 5 godzin temu, Psar77 napisał: Yyyyy.... Widziałem te fotki i nie zachęcają, więc tym bardziej czekam, żeby go na żywo zobaczyć... i przekonać się, czy bardzo wtopiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Będzie dobrze. Oświetlenie tak dobrane, żeby detale wydobyć więc pewnie dlatego się wydaje, że takie rowy. Myślę, że na żywo wyglada to spoko i nie wtopiłeś. Sam soe zastanawiam nad zakupem bo dzikiej łasicy w 72 nie idzie dostać a FineMolds się coś do dlugonosych Phantomow nie kwapi... Edytowane 21 Listopada 2022 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Nowość z Hobby Bossa serwuje niezwykłą interpretację wyglądu polskich Hurricane. Najciekawszy jest ten UZ-F. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Qrdę podnoszą poprzeczkę wysoko. Arma będzie musiała się napocić aby odpowiedniej jakości chałę zaserwować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 7 godzin temu, Psar77 napisał: Będzie dobrze. Oświetlenie tak dobrane, żeby detale wydobyć więc pewnie dlatego się wydaje, że takie rowy. Myślę, że na żywo wyglada to spoko i nie wtopiłeś. Sam soe zastanawiam nad zakupem bo dzikiej łasicy w 72 nie idzie dostać a FineMolds się coś do dlugonosych Phantomow nie kwapi... Jak utrzyma poziom Super Horneta to wypas. Co prawda malowania nie moja bajka, ale można to to na późnego F-4E przypudrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 6 godzin temu, letalin napisał: Najciekawszy jest ten UZ-F. Ale ich poniosło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 2 minuty temu, barszczo napisał: Ale ich poniosło . Ciekawe, czy w Polsce ktoś pomaluje w tym stylu. Takie z cyklu: JG306 Front Wschodni, Moskwa 1941. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 1 minutę temu, letalin napisał: Ciekawe, czy w Polsce ktoś pomaluje w tym stylu. Takie z cyklu: JG306 Front Wschodni, Moskwa 1941. A ten RF-U Frantiska z czerwonym kołpakiem i czeskim znakiem, żywcem z TBiU przerysowany. Ale tam UZ-F też był chyba szary na rozkładówce. I wszystko jasne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Tak na szybko, komórką, prosto z TBiU. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 7 minut temu, jmx62 napisał: Tak na szybko, komórką, prosto z TBiU. A jednak dobrze pamiętałem. Wzorcowa literatura, jestem pełen podziwu dla Chinoli . 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi