Michal_1981 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca W dniu 13.06.2025 o 21:46, Gerd napisał: kosztował - 20 zł , ktoś go kupił. Tanioszka. Ja swojego rok temu kupiłem za 45 na aledrogo lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Żony nie ma to można kasę puszczać I poszłoooo kolejne 19 złotych... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Gdzieżeś Grzesiu wyrwał to cudo w tych pierońskich pieniądzach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Z allegro tak na mnie spojrzał, że nie mogłem odmówić 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca (edytowane) 23 godziny temu, Grzes napisał: I poszłoooo kolejne 19 złotych... Eee, to jakaś późno produkcyjna edycja bez połowy linii podziałowych i nadlewkami które mogą służyć za skrzydła Ja mam z pierwszego wydania w lakierowanym pudełku Edytowane 19 Czerwca przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca 2 minuty temu, abtb napisał: późno produkcyjna edycja 1988 Kryterium podstawowe zakupu - kolor wyprasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca W dniu 19.06.2025 o 21:31, Grzes napisał: kolor wyprasek Nie ściemniaj Proszszę: I coś z prawej mańki: I na dokładkę z lewej: W bonusie powietrze z epoki Gierka - folia w stanie nie naruszonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca No, to z tego zestawu to - Iła nie mam ani w tym pudełku, ani w tym kolorze - Jaka mam ale białego - Czaplę mam zieloną, ale w późniejszym pudełku. Krótko mówiąc, z powyższego nie mam nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca Jak przyszedł kryzys, ten z początku lat osiemdziesiątych, to kolory wyprasek były czasem róźne nawet w jednej dostawie. Od seledynu, do ciemnej zieleni. W serii Mikro144 nie było dwóch takich samych odcieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Sekcja "Archeo" w natarciu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca Mastercraft i Energia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Wtorek o 19:04 Share Napisano Wtorek o 19:04 Podczas remontu domu i odkrywki fundamentów takie archeo się trafiło z czasów ojcowego dzieciństwa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Środa o 06:00 Share Napisano Środa o 06:00 10 godzin temu, Artek82 napisał: i odkrywki fundamentów Ani chybi - kamień węgielny Tylko jak już go wygrzebałeś to czy się budynek nie zawali - może zakop profilaktycznie z powrotem, bo będzie na ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Środa o 07:00 Share Napisano Środa o 07:00 58 minut temu, abtb napisał: może zakop profilaktycznie z powrotem Ja byłbym jednak za opcją zrobienia odkrywkowego stanowiska archeo w celu znalezienia pozostałych elementów samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Środa o 08:09 Share Napisano Środa o 08:09 Godzinę temu, Grzes napisał: zrobienia odkrywkowego stanowiska archeo w celu znalezienia pozostałych elementów samolotu Wszystko w promieniu 4 metrów od znaleziska zostało przesiane przez sito w celu ewentualnego znalezienia pozostałych elementów, ale niestety niczego więcej poza flakonikiem wody toaletowej z lat 70, resztek roweru i kości bliżej nie określonego organizmu nie znaleziono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Środa o 08:14 Share Napisano Środa o 08:14 3 minuty temu, Artek82 napisał: Wszystko w promieniu 4 metrów od znaleziska zostało przesiane przez sito Pełen profesjonalizm Chylę czoła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Środa o 09:19 Share Napisano Środa o 09:19 Godzinę temu, Artek82 napisał: flakonikiem wody toaletowej z lat 70 Jak z zawartością, to może pójść za niezłe pieniądze Godzinę temu, Artek82 napisał: kości bliżej nie określonego organizmu nie znaleziono. Nie chwal się taką informacją, bo ci zaraz prokurator z archeologami wlazą do ogródka i będziesz miał co najmniej półroczny przestój w remoncie (pomijam już fakt, że ci "kopacze" przy okazji wyżrą ci wszystko co wyrośnie w ziemi i na krzaczkach ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Środa o 09:21 Share Napisano Środa o 09:21 Godzinę temu, Artek82 napisał: Wszystko w promieniu 4 metrów Info z prasy: "W odległości 4,20 od wraku odnaleziono brakujące skrzydło" Proponuję promień poszukiwań rozszerzyć do 6m. Ewentualnie po całej długości ściany budynku, przy której odkryto wrak samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano Środa o 09:23 Share Napisano Środa o 09:23 3 minuty temu, abtb napisał: Nie chwal się taką informacją, bo ci zaraz prokurator z archeologami wlazą do ogródka Matka pisze list do syna, który siedzi w więzieniu: - Drogi synku, tak mi ciężko bez Ciebie. Źle się czuję, nie ma kto mi pomóc w gospodarstwie - ogród nieprzekopany, ziemniaki nieposadzone, nie wiem co robić? Syn jej odpisuje: - Kochana Mamo, nie kop w ogrodzie, bo możesz znaleźć coś, za co i Ciebie wsadzą, a i mi wyrok przedłużą! Mama ponownie pisze do syna: - Synku, jak tylko dostałam Twój list, przyjechała policja, przekopała cały ogród, nic nie znaleźli - pojechali źli i wściekli, przeklinając strasznie! Syn pisze odpowiedź: - Mamusiu, pomogłem jak mogłem, ziemniaki musisz już sama posadzić 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Środa o 09:43 Share Napisano Środa o 09:43 20 minut temu, abtb napisał: Jak z zawartością, to może pójść za niezłe pieniądze Źle sformułowałem. Winno być "po wodzie toaletowej" 19 minut temu, abtb napisał: po całej długości ściany budynku, przy której odkryto wrak tak też poczyniono ponownie przed zastyropianowaniem fundamentu, ale nadal nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Środa o 10:30 Share Napisano Środa o 10:30 Jest kadłub z kabiną. Wystarczająco dużo, żeby odtworzyć do stanu lotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Środa o 11:08 Share Napisano Środa o 11:08 Na ogół wystarczy tabliczka znamionowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 11:15 Share Napisano Środa o 11:15 (edytowane) 16 godzin temu, Artek82 napisał: Podczas remontu domu i odkrywki fundamentów takie archeo się trafiło z czasów ojcowego dzieciństwa ponieważ toto może mieć z 50 lat , czy był zaangażowany nadzór archeologiczny ? Bo jeżeli nie , to może to podchodzić pod zarzuty prokuratorskie i odpowiedzialność karną za naruszenie stanowiska archeologicznego. Edytowane Środa o 11:16 przez Cypis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Środa o 11:43 Share Napisano Środa o 11:43 Godzinę temu, letalin napisał: Jest kadłub z kabiną. Wystarczająco dużo, żeby odtworzyć do stanu lotnego. A po zaliczonym pozytywnie oblocie można wysłać za wschodnią granicę, przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Środa o 17:18 Share Napisano Środa o 17:18 Hm ale jak wyglądał artefakt na początku? Czy to nie był czasem model prototypu polskiego drona bojowego na podstawie Miga-15? Zastanawiające są te elementy wyposażenia radiowego w miejscu kabiny pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi