jmx62 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Co to jest L10 i Avia B536? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 4 godziny temu, jmx62 napisał: Co to jest L10 i Avia B536? IL-10/Avia B33, a ten drugi to Avia B534. Błąd w druku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Pewny byłem takiej odpowiedzi. Ale co szkodzi zapytać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Wchodziła by jeszcze opcja "L 10" = Lockheed L-10 Electra, ale Special Hobby Electre wypuściły dopiero w 1999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 15 godzin temu, barszczo napisał: Novo w Harcerzu? To się raczej nie zdarzyło, przynajmniej te typy o których wspomniano w artykule. W 1984 pojawiły się za to ponownie Matchboxy. Daaawno, dawno temu, a może i jeszcze dawniej była CSH w Krakowie na ul. Krakowskiej. Kupiłem tam MS-406, ale czy to było akurat Novo tego akurat nie wiem. Znaki rozpoznawcze: niebieskie pudełko, kalek brak, instrukcja tylko bukwami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia To na bank trafiłeś na NOVO. Ja trafiłem tylko raz, samolot Lindberga. Jak kupowałem, to nie miałem pojęcia co to za samolot. Liczyło się, że będzie co sklejać. Zdjęcie z netu, ale dokładnie taki model wtedy kupiłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 12 godzin temu, Baas ArK napisał: Daaawno, dawno temu, a może i jeszcze dawniej była CSH w Krakowie na ul. Krakowskiej. Kupiłem tam MS-406, ale czy to było akurat Novo tego akurat nie wiem. Znaki rozpoznawcze: niebieskie pudełko, kalek brak, instrukcja tylko bukwami. Potwierdzam słowa kolegi, rzeczywiście w pewnym okresie w CSH w Krakowie można było nabyć modele Novo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 10 godzin temu, kopernik napisał: Jak kupowałem, to nie miałem pojęcia co to za samolot. Liczyło się, że będzie co sklejać. Tak, dokładnie tak! Na przełomie 89/90/91 jako, że granica wschodnia tuż tuż, jeździło się (Maluchem) z rodzicami do ruskich na handelek. Wiozło się jeansy i wszelkiego rodzaju kosmetyki dla pań (przebitka była kosmiczna), a z powrotem co tam się upolowało (naprawdę było w czym wybierać!). W tym również właśnie modele Novo jakie wpadły w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 8 godzin temu, Rafał B napisał: Potwierdzam słowa kolegi, rzeczywiście w pewnym okresie w CSH w Krakowie można było nabyć modele Novo. I ja potwierdzam 1982 rok modele NOVO ( okręty ) w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia W Kaliszy niestety nie było NOVO, były KP i "pudełka zapałek". NOVO można było trafić na bazarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Edytowane 28 Kwietnia przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Takie zabawki znalazłem na portalu aukcyjnym. Pamięta ktoś? Edytowane 28 Kwietnia przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia czołg to z numerem 102 bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia 21 minut temu, Gerd napisał: czołg to z numerem 102 bardziej tak, ale to jest najwyzej T-17 a nie T34.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia I-16 po prostu piękny. Myślę że z tak wzmocnionym płatem, prędkość dźwięku była w zasięgu bez problemu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Kwietnia Super Moderator Share Napisano 28 Kwietnia a do mnie lądują 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Piękne. I od razu para . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, barszczo napisał: I-16 po prostu piękny. Myślę że z tak wzmocnionym płatem, prędkość dźwięku była w zasięgu bez problemu . No, aż mu podwozie i klapy wyrwało od tej prędkości Jeszcze takiego Jak-40 znalazłem na aukcjach. Ma baaaardzo realistyczny brudzing A i jeszcze w zabawkach PRLu ktoś sprzedaje Mikro 144 z Hurricanem i Spitem, Karaś P-24 i RWD-8 Edytowane 28 Kwietnia przez jmx62 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia 1983r, u nas prawdziwy obraz socjalizmu, a tymczasem w RFN ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Trafiłem Łosia w nieznanym mi dotąd pudełku, a bardziej jego rozmiarze. To ten środkowy. W środku metka z rocznikiem 1985 tak jak w dużym. Zawsze przekonany byłem że były 2 rozmiary pudełek: wczesny w dużym i późny w małym, a tu taka ciekawostka że było jeszcze pośrednie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia 5 minut temu, Artek82 napisał: Trafiłem Łosia w nieznanym mi dotąd pudełku, a bardziej jego rozmiarze. To ten środkowy. W środku metka z rocznikiem 1985 tak jak w dużym. Zawsze przekonany byłem że były 2 rozmiary pudełek: wczesny w dużym i późny w małym, a tu taka ciekawostka że było jeszcze pośrednie Mam wrażenie, że i wypraski trochę się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 2 minuty temu, kopernik napisał: Mam wrażenie, że i wypraski trochę się różnią. Wszystkie sa takie same tylo kolor inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia Godzinę temu, Artek82 napisał: Wszystkie sa takie same tylo kolor inny Mam wrażenie, że choćby tu się różnią. Może to tylko tak wygląda na zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja 12 godzin temu, kopernik napisał: że choćby tu się różnią wypraski gory skrzydla ( leza pod spodem ) sa przesuniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Godzinę temu, BRAVO112 napisał: wypraski gory skrzydla ( leza pod spodem ) sa przesuniete Ale w tym na górze jest kanał dolotowy od zewnętrznej ramki do podstawy silnika, a w dolnym nie ma. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi