M.A.V. Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 ale dopieszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Jeszcze nie, przecież napisał że nie skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 Cześć, Dalej brzydzę. Poprawiłem i dodałem nieco rdzy, zacieków, brudu olejnego po zakamarkach. Nie za dużo - ten model i tak raczej zdominuje kurz. Przynajmniej taki jest zamysł, a jak to wyjdzie, to zobaczymy... Pozdrowienia! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 Błotniki mega (tak samo zresztą jak osłona Browninga). Nie kurz za bardzo, bo zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2020 Share Napisano 6 Września 2020 Moje zdanie znasz, ciągle nie zmienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Września 2020 Autor Share Napisano 16 Września 2020 (edytowane) EDIT: coś się zmieniło w ostatnich dniach, bo nie mogę dodać zdjęć z imgur w formie miniaturek? Edytowane 16 Września 2020 przez Kamil K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Września 2020 Autor Share Napisano 16 Września 2020 Fotki dodają mi się w formie linków, których forum nie przekształca na miniatury zdjęć. Przynajmniej ja dalej widzę gołe linki. No ale skoro o fotkach mowa... może komuś się będzie chciał to przeklejać, żeby zobaczyć. Czas kończyć OT M-60, a w tym celu trzeba go postawić na własnych kołach i gąskach. A żeby to zrobić - trzeba je pomalować. To pierwsza warstwa maziajków na gąsienicach - użyłem zestawu Lifecolor Rust&Dust. Będzie jeszcze brud i przecierki do metalu. https://i.imgur.com/pBtVzJ0.jpg [img]https://i.imgur.com/pkyMHuE.jpg[/img] Później przygotowałem mieszankę do zrobienia suchego błota - klej do płytek, ziemia z pola, farbka Buff Tamki, troszkę jakiś farfocli, zmieszane z wodą. Pokryłem nią środki gąsienic, które w M-60 często tak właśnie zachodziły... [img]https://i.imgur.com/39RpwNl.jpg[/img] ... a później także zamamarki wanny kadłuba i koła. Teraz czeka mnie właściwe kolorowanie wszystkiego, gdyż to tak naprawdę tylko tekstura. Właściwe kolory wkrótce. [img]https://i.imgur.com/ez3xs9a.jpg[/img] [img]https://i.imgur.com/k3rxMUf.jpg[/img] [img]https://i.imgur.com/cSKWv1z.jpg[/img] Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 U mnie przez Flickr też były niewidoczne. Dodaj bezpośrednio przez interfejs posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 29 minut temu, Kamil K. napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Września 2020 Autor Share Napisano 20 Września 2020 Witajcie, Widzę, że bezpośrednie osadzanie linków działa, więc zrobię to w ten sposób. Na początek zdjęcia z poprzedniego posta: Tak wyglądał kadłub i gąsienice po pierwszym etapie brudzenia. Potem doszło troszkę kolorków z zestawu Lifecolor: Trochę brudu zrobiłem malując zacieki, trochę napstrykałem z pędzla, trochę po prostu położyłem jako mgiełkę z aerografu. Tak sobie eksperymentowałem z suchym błotem i kurzem. Pozdrowienia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Września 2020 Autor Share Napisano 24 Września 2020 (edytowane) Cześć, Powoli do przodu - przy okazji robienia błota takimi samymi mieszankami Lifecolorów potraktowałem płaskie powierzchnie powyżej. Z kolei przy błocku podziałałem nieco ze smarami i innymi wilgotnymi brudami. Zapomniałem wcześniej dopisać, że ciemniejsze obszary błotka to efekt psiknięcia Flat Earth z Tamiya. W podobny sposób potraktowałem koła: Pozdrowienia! Edytowane 24 Września 2020 przez Kamil K. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Września 2020 Share Napisano 24 Września 2020 Efekt wart zapamiętania. Świetnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2020 Share Napisano 24 Września 2020 Brudzenie jest wzorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 Witajcie, Model wreszcie stoi na własnych kołach i gąsienicach. Jeszcze będzie trzeba popracować odrobinę nad geometrią i prawdopodobnie skrócić jedną z gęsi, ale cieszę się jak dzieciak, że wreszcie nadszedł ten moment. Pozdrowienia! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Budowa jak budowa, ale śledztwo historyczne i poszukiwanie zdjęć konkretnego wozu oraz malowanie i "łotering" - mistrzostwo świata! Dla mnie prezentuje się kapitalnie! I chyba najbardziej oryginalna z budowantch przez Ciebie konstrukcji! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Jest SUPER 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 41 minut temu, mandrivecs napisał: Budowa jak budowa, ale śledztwo historyczne i poszukiwanie zdjęć konkretnego wozu oraz malowanie i "łotering" - mistrzostwo świata! Dla mnie prezentuje się kapitalnie! I chyba najbardziej oryginalna z budowantch przez Ciebie konstrukcji! Dzięki. To fakt, pojazd oryginalny, zaryzykuje stwierdzenie, że jedyny taki w Polsce dla mnie jednak najważniejsze, że budowa dobiega końca, bo to dłubanie w mydle i dorabianie wszystkiego wymordowało mnie niesamowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Godzinę temu, Kamil K. napisał: Dzięki. To fakt, pojazd oryginalny, zaryzykuje stwierdzenie, że jedyny taki w Polsce Ja bym twierdził że jedyny taki (ten) na świecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Października 2020 Autor Share Napisano 1 Października 2020 23 godziny temu, piotrkur napisał: Ja bym twierdził że jedyny taki (ten) na świecie! Póki co tak, ale wiem, że jeden taki sam się tworzy, ale czy się stworzy, tego nie wiadomo... ta żywica jest dla naprawdę upartych. Tymczasem. Model został obłożony przygotowanymi uprzednio bambetlami. Teraz wreszcie nabrał wyrazu. Dokurzyłem też nieco mgiełką z aerografu błotniki, dach, przód i tył pojazdu. Teraz trochę zgram ze sobą pojazd i bambetle, które są jeszcze nieco sterylne i trzeba będzie dodać nieco brudu 3D. Pozdrowienia! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Października 2020 Share Napisano 1 Października 2020 zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Października 2020 Share Napisano 1 Października 2020 W końcu widać jak to będzie wyglądać, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 3 Października 2020 Share Napisano 3 Października 2020 Mistrzostwo świata, obtłukłem po raz kolejny szczękę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Każdy detal świetnie podbity i dobrze widoczny. Jest na czym zawiesić wzrok przez dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Października 2020 Autor Share Napisano 4 Października 2020 Dziękuję Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 6 Października 2020 Autor Share Napisano 6 Października 2020 Cześć, Podstawka się tworzy. Ma być fragmencik drogi, podobny do tego, co widać na ujęciach z Potocari. Potem była mała przymiarka, jednak uznałem, że czegoś mi jeszcze brakuje w tym wszystkim... Dlatego podmalowałem większą ilość kamieni i przetarłem ordynarnym suchym pędzlem dróżkę, żeby było bardziej "kamieniście". Pozdrowienia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi