piotrkur Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 A może Verlinden?pamiętam że coś takiego robił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 Odkąd Verlinden przestał produkować, to ceny wszystkich dostępnych zestawów tego producenta poszły w górę. Do dostania głównie na Ebay na zagranicznych aukcjach. Chyba skończy się plastikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Prace nad rakieta trwają. Niestety mimo 2 - krotnego szlifowania łączeń gdzieniegdzie widac je nadal - parszywe to ale na szczęście na żywo dzięki jasnemu kolorowi tego aż tak nie widać. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Stojkovic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Kawał ciekawego modelu, nie przesadzony weathering, fajnie prowadzony warsztat. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 A tutaj? https://www.blast-models.eu/en/36-modern?page=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 @Stojkovicczy model ma przedstawiac porzucony pojazd? To chyba powinien byc bez rakiety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) To zależy kiedy porzucono pojazd. Jeśli dzień wcześniej to i rakieta może być Co do figurek to pytanie czy te z Blasta to nie jest 2004 rok i wzwyż patrząc na uzbrojenie figsów to raczej tak... Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Stojkovic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 https://www.scalemates.com/kits/tamiya-35153-modern-military-figures-desert-scheme--104999 A może coś takiego? Patrząc po wyposażeniu itd wyglądają legitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 Odpowiednie, ale bardzo kiepskie są te figurki Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Swoją drogą to straszna lipa jest z figsami z epoki postwietnamskiej a przed 2004 i inwazją na Irak. Wygląda na to, że z perspektywy tematów modelarskich to zbyt mało popularny okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 I tu masz rację razy dwa. Zapewne jedno wynika z drugiego. Figurek z "PB" najwięcej robił ś.p. Verlinden. Zaraz po nim - CMK. Nie wiem, jak jest z dostępnością tych czeskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Maz już w zasadzie na 90% zrobiony. Potrzebuję jeszcze ogarnąć przednie osłony reflektorów, lusterka i linę holowniczą. Dodatkowo musze jeszcze drzwi w 3 sekcji ogarnąc - wprawić szybę i otworzyć je. Czekam aż pocztą przybęda rurki do podpięcia wyrzutni rakiety z wozem. Drzwi włożone w zawiasy na sucho by zobaczyć jak będą się z całością prezentować. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Stojkovic 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Czy masz jakieś papiery na "obdarcie"rakiety?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 Czy ja wiem, czy to można nazwac papierami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Dobrze się to ogląda. Jakoś bardziej podoba mi się niż przedetalowany Trumpeter. Umiar poprostu jest elegancki. Pozdrawiam Focus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 2 godziny temu, Focus napisał: Dobrze się to ogląda. Jakoś bardziej podoba mi się niż przedetalowany Trumpeter. Umiar poprostu jest elegancki. Pozdrawiam Focus. Pamiętaj, że sam model Dragona bez blach Edka to jest już archaiczny do granic możliwości. Czasami dobrze zdetalowany w plastiku model nawet nie najlepiej pomalowany się wybroni, a taki jak ten Scud, bez uważnego postępowania to "one way ticket"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2021 Ciężko obfotografować na biurku takie bydle jak ten Scud ale jakoś poszło. Modeluz upełniłem o osłony przednich reflektorów, drzwi wklejone na stałe (prócz sekcji 3) i lusterka z przodu wraz z liną holowniczą na dole. Przyszedł czas też na wykonanie tych gumowych węży łączących rakietę z pojazdem - zaznaczam, że jest to moja interpretacja tematu - dość luźna - ponieważ gdybym chciał na powaznie rekonstruować ten element modelu musiałbym przebudowac rakietę i wiele innych podzespołów - odpuściłem - szkoda życia i nerwów. Pozostaje jeszcze ogarnięcie drzwi w sekcji 3 i wykonanie podstawki. Koniec jest bliski! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Moim zdaniem to jeden z najbardziej efektownych pojazdów jakie widziałem ,w tej skali. Zastawia mnie tylko czy to ślad po wypychaczu, czy tak ma być (na zdjęciu poniżej ) ? Edytowane 8 Stycznia 2021 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Kawał ładnie zrobionego bydlęcia! Poskładany do kupy robi ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 obserwuje Twoj warsztat naprawde kawal dobrej roboty model pieknie sie prezentuje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2021 Godzinę temu, fanpancerki napisał: Moim zdaniem to jeden z najbardziej efektownych pojazdów jakie widziałem ,w tej skali. Zastawia mnie tylko czy to ślad po wypychaczu, czy tak ma być (na zdjęciu poniżej ) ? To nie jest wypychacz tylko celowo umieszczony tam okrąg: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Świetna praca! Naprawdę bardzo dobrze się go ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Podziwiam za ogarnięcie takiego ogromu pracy i za świetny efekt kolorystyczny. Robi doskonałe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Super! Zawsze podobały mi się SCUD'y w irackim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 47 minut temu, StarBourne napisał: Super! Zawsze podobały mi się SCUD'y w irackim malowaniu. Ogólnie Irackie wozy z czasów I wojny w Zatoce są wdzięcznym tematem modelarskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi